STAN OC Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Nie twerdze że co drogie to dobre ale wszystko wskazuje że w tym własnie wypadku tak jest. Gdyby to stało sie tylko u mnie to pomyslałbym że to "pech" ale po tym jak kolega powiedział mi że jego nie pracują na nominalnych timingach to dało mi to do myślenia. Przetestowałem je u siebie i jest to samo. Wynika z tego że oni chyba nawet nie testują pamięci czy jest sprawna zanim ja wupuszczą do sprzedaży. Mam nadzieje że po wymianie na nowe problemy znikną i będe chwalił pod niebiosa firme Astak, hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n0 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 ja tez mam problem z tymi pamieciami a mianowicie jedna z kosci jest wykrywana jako 333 ;/ mam nadzieje ze da sie ja wymienic na nowa 1633717[/snapback] no i mam wymienione na "nowe" i co? jedna nie dziala a druga timingi ma calkiem inne niz te ktore sa podane przez producenta.. i jak tu sie nie zalamac :mur: szczerze nie polecam tych pamieci jesli ktos nie chce sobie zaprzatac glowy ciaglymi interwencjami w serwisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 no i mam wymienione na "nowe" i co? jedna nie dziala a druga timingi ma calkiem inne niz te ktore sa podane przez producenta.. i jak tu sie nie zalamac :mur: szczerze nie polecam tych pamieci jesli ktos nie chce sobie zaprzatac glowy ciaglymi interwencjami w serwisie 1637033[/snapback] lipa :? a zastanawiam sie nad tymi pamiatkami (wymiana na BH-5) ale widze ze lepiej jak dołoze 200 zeta i kupie GeiLe One i nie bedzie problemów..przynajmniej mam taka nadzieje, ewentualnie co innego byscie polecili na BH5 ? (2x512mb oczywiscie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STAN OC Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Jeśli u mnie będą sie znowu pojawiać jakieś problemy po wymianie na nowe to zakupie Geil ONE-S na samsungach TCCD. Najlepiej kup sobie te Geil ONE-W na BH-5 bo chyba nie chesz TCCD skoro zmieniasz swoje które podejrzewam że są na TCCD jeśli sie nie myle. Są jeszcze fajne Mushkiny XP4000 które pracują na 500MHz przy 2-2-2-5 ale ich raczej nie kupisz w u nas, no chyba że na allegro ale też wątpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Jeśli u mnie będą sie znowu pojawiać jakieś problemy po wymianie na nowe to zakupie Geil ONE-S na samsungach TCCD. Najlepiej kup sobie te Geil ONE-W na BH-5 bo chyba nie chesz TCCD skoro zmieniasz swoje które podejrzewam że są na TCCD jeśli sie nie myle. Są jeszcze fajne Mushkiny XP4000 które pracują na 500MHz przy 2-2-2-5 ale ich raczej nie kupisz w u nas, no chyba że na allegro ale też wątpie. 1638327[/snapback] No dokładnie - te PDP są owszem na TCCD ale proc mi sie słabo kreci wiec nie poszaleje z mhz na procu a chce miec synchronicznie wszystko z najniższymi timingami (2-2-2-5), własnie dlatego chce kostki na BH-5 zeby mi smigało min. jakies 230-240 mhz :-P A mushkinów to ja raczej nie dostane po za tym nawet jesli to drogie by były a tu prawie nic nie bede dopłacał do tych GeiLi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 A cos gdzies ktos pisal jak te Geile One-W sie sprawuja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 No dokładnie - te PDP są owszem na TCCD ale proc mi sie słabo kreci wiec nie poszaleje z mhz na procu a chce miec synchronicznie wszystko z najniższymi timingami (2-2-2-5), własnie dlatego chce kostki na BH-5 zeby mi smigało min. jakies 230-240 mhz :-P A mushkinów to ja raczej nie dostane po za tym nawet jesli to drogie by były a tu prawie nic nie bede dopłacał do tych GeiLi ;) 1638789[/snapback] Jak chcesz to bede mial do sprzedania astaki robiace 240Mhz bez problemu 2x512 :) A co do Geil ONE W, chcialem dzis zmaówic i niestety nasz poslki dystrybutor ma problemy z dostepnascia tych pamieci - brak :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 cześć. Dziś miałem troszke czasu i zrobiłem test moich pamiątek. 240mhz 2-2-2-5 1t Ewerest Home edition Odczyt z pamięci:6697 MB/sek Zapisz do pamięci:2898MB/sek Czas oczekiwania pamięci:37.9ns W paniedziałek będę miał cały dzięc wolny, więc pogadnie je więcej. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 cześć. Dziś miałem troszke czasu i zrobiłem test moich pamiątek. 240mhz 2-2-2-5 1t Ewerest Home edition Odczyt z pamięci:6697 MB/sek Zapisz do pamięci:2898MB/sek Czas oczekiwania pamięci:37.9ns W paniedziałek będę miał cały dzięc wolny, więc pogadnie je więcej. Pozdro 1642168[/snapback] Na jakim napieciu to 240? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Na jakim napieciu to 240? 1642763[/snapback] na 3,2v - ze mienioną zworką w dfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 kurde nie wiem co jest przyczyną wywalania błędów w super_ip. Moje pamiątki poszły 250MHZ 2-2-2-5 1T 3,4V ale wywala błędami. :mur: Może macie jakies pomysły na zniwelowanie tego Może jakiś Timing jest odpowiedzialny za te błędy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 (edytowane) Wyzsze napiecie? :twisted: Edytowane 12 Września 2005 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STAN OC Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Daj im 3,5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 A cos gdzies ktos pisal jak te Geile One-W sie sprawuja? 1638868[/snapback] Ja wlasnie kilka dni temu nabylem owe Geile i smigaja niezle tzn. tak jak w podpisie 260Mhz 1,5-2-2-5 3,6V full stable :D tak wiec ja jestem z nich zadowolony mialem dylemat wlasnie pomiedzy tymi geilami a patriotami xblk wybor padl na geile i nie zaluje :D pozdr :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Daj im 3,5v 1645909[/snapback] @STAN OC dałem im jak mi radziłeś 2-2-2-5 1t 3,5 proc na 1,4 9X278 i w SUPER_IP wywalił mi błąd na sam koniec w "23". Po tym fakcie każda próba zwiękaszenia napięcia na procu lub na pamięciach owocowała zwisy w WIN. :mur: Edytowane 13 Września 2005 przez _python_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STAN OC Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 No widać że to już MAX Twoich pamięci. Pobaw sie jeszcze z alphami. Mi poszły na 255Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JPL Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Mi eż idą spokojnie 255 na 2-2-2-5 i z ostrymi alphami. Ale już na 260 nie chcą iść za nic chociaż 2 razy winszhit sie załadował :wink: więc może jeszcze troche powalcze z nimi i pójdą więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STAN OC Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Nie wiem czy pójdą więcej ale zawsze 2x256MB kręci sie lepiej niż 2x512MB więc możesz próbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 No widać że to już MAX Twoich pamięci. Pobaw sie jeszcze z alphami. Mi poszły na 255Mhz 1647523[/snapback] Dzisiaj włąśnie wyeliminowałem błąd- blue screen , powodem była dzwiekówka na pci , a juz myślałem że pamięci tak przegrzałem że padły :lol: Dzisiaj znowu powtórzyłem testy na CPU-9x278 1,4V mem-250V na 3,5V i znowy wywala na samym końcu error w super_ip (32M). @STAN OC mam do ciebie prośbe, czy mógłbyś mi podać swoje timingi z alphy i bios na jakim podkręciłeś te pamiątki. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Panowie co jest ? nikt się nie wypowiada!!! A ja mam prośbe do posiadacz Astaków, mianowicie chodzi mi o timingi z alphy : CPC? TWCL? DQS Skew Control? DQS Skew Volue? DRAM Respanse Time? Z góry dzięki Edytowane 17 Września 2005 przez _python_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 co powiecie o tych? na jakich sa kosciach? chyba je wezme - na allegro drozsze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Witam wszystkich, zamówiłem już pamięci astak 2x512. Mam pytanko o dodatkowe chłodzenie do nich ? jakiś nawiew na pamieci i dodatkowe chłodzenie na górny mosfet. Jestem początkujący nawet niewiem co to górny mosfet. Byłbym wdzięczny za podpowiedź gdzie moge owe chłodzenie nabyć jakieś linki mile widziane, cena powiedzmy do 150zł. Szczególnie kieruje te pytanie do tych co już kupili dodatkowe chłodzenie na Astaki np Dem Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Witam wszystkich, zamówiłem już pamięci astak 2x512. Mam pytanko o dodatkowe chłodzenie do nich ? jakiś nawiew na pamieci i dodatkowe chłodzenie na górny mosfet. Jestem początkujący nawet niewiem co to górny mosfet. Byłbym wdzięczny za podpowiedź gdzie moge owe chłodzenie nabyć jakieś linki mile widziane, cena powiedzmy do 150zł. Szczególnie kieruje te pytanie do tych co już kupili dodatkowe chłodzenie na Astaki np Dem Z góry dzięki i pozdrawiam 1656151[/snapback] Kręcenie tych pamiątek zaczyna się dopiero powyżej 3,3V , a przy takim napięci już sam mosfet odpowiedzialny za pamięci pazy, więc trzba go chłodzić najlepiej jakąś 80. Napisz jaką masz płyte główną to ci powiem który mosfet musisz chłodzić. A i napisz jaką werse kupiłeś tych astaków 2-2-2-5 CL2 czy CL2,5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Kręcenie tych pamiątek zaczyna się dopiero powyżej 3,3V , a przy takim napięci już sam mosfet odpowiedzialny za pamięci pazy, więc trzba go chłodzić najlepiej jakąś 80. 1656483[/snapback] No to niekoniecznie, zależy jak płyta, na DFI nf2 Infinity np. przy 3,4v mosfety były lekko ciepłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 No to niekoniecznie, zależy jak płyta, na DFI nf2 Infinity np. przy 3,4v mosfety były lekko ciepłe. 1656496[/snapback] Co ja zauważyłem to prz napięciu 3,2V jeszcze bez chłodzienia na mosfet się obędzie ,ale jak juz dalej ten TEAM kręce to już wymaga chłodzonka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 No bo ty masz DFI nF4, a tam niestety mosfety po przełączeniu zasilania na +5 grzeje się jak cholera, niestety... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 No bo ty masz DFI nF4, a tam niestety mosfety po przełączeniu zasilania na +5 grzeje się jak cholera, niestety... <_< 1656532[/snapback] no tak!! Dzisiaj sie troszkę bobawiłem i 250MHZ na 3,4 robią ,super_ip bez błędu Cały tydzień mam wolny więc w tygodniu zobacze co ten TEAM stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) no tak!! Dzisiaj sie troszkę bobawiłem i 250MHZ na 3,4 robią ,super_ip bez błędu Cały tydzień mam wolny więc w tygodniu zobacze co ten TEAM stać. 1656543[/snapback] Jak na 2x512 to bardzo ładny wynik już te 250 @ 3,4v :wink: Edytowane 18 Września 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Ale apetyt wzrasta w miare jedzienia , dletego chce zobaczyć ile pójdą na 3,6V :lol: Edytowane 18 Września 2005 przez _python_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Ale apetyt wzrasta w miare jedzienia , dletego chce zobaczyć ile pójdą na 3,6V :lol: 1656579[/snapback] Daj im 3,8, co sie bedziesz bawił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...