STAN OC Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Ile dajecie za moje Astaki :D ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Ile dajecie za moje Astaki :D ?? 1693526[/snapback] Masz jeszcze te astaki na sprzedaż ? napisz do mnie na GG : 4340852 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Ile dajecie za moje Astaki :D ?? Napisz na jakim biosie robia Ci te 255MHz i jak możesz to daj screen z A64Tweaker 0.6BETA Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STAN OC Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Porobie testy jak będe miał czas... Teraz ich już tak nie kręce bo jeden komplet mi padł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Porobie testy jak będe miał czas... Teraz ich już tak nie kręce bo jeden komplet mi padł :Pi jak tam testy , pokaz cos na div 150 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Porobie testy jak będe miał czas... Teraz ich już tak nie kręce bo jeden komplet mi padł :P ooo a myslałem że ten topic jest na wymarciu ;] Jutro jade po X800GTO i jak będe robił tensty w 3dmarkach to będę wyciskał wszystkie soki z tych astaków ;] @STAN OC jak bedziesz robił testy to zrób screena z A64Tweakerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 archeologia w modzie :D może to zmotywuje posiadaczy do jakiejś dalszej dyskusji bo nie wierze ze już wszystkie są dead... ;) u mnie jest dziwna sytuacja - jedna kość jest wyraźnie gorsza od drugiej :( i ogranicza tą lepszą 1 - 228@2,9V 2 - 225@2,9V @ 2-2-2-5-7-12-2-2-1-2 wpadłem na to jak zacząłem je znowu katować od początku i w singlu... ból straszny :( testował może ktoś kości osobno i zaobserwował coś podobnego??? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 archeologia w modzie :D może to zmotywuje posiadaczy do jakiejś dalszej dyskusji bo nie wierze ze już wszystkie są dead... ;) u mnie jest dziwna sytuacja - jedna kość jest wyraźnie gorsza od drugiej :( i ogranicza tą lepszą 1 - 228@2,9V 2 - 225@2,9V @ 2-2-2-5-7-12-2-2-1-2 wpadłem na to jak zacząłem je znowu katować od początku i w singlu... ból straszny :( testował może ktoś kości osobno i zaobserwował coś podobnego??? pozdro Jak będę miałe więcej szasu i się nareście doczekam GTO to się zaczne bawić w OC tych pamieci w singlu i zdam relacje A jak Ci się kręca w dualu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 heyah :D wreszcie jakaś astakowa bratnia dusza ;) w dualu ciągną do ok. 262-263@3,7V, więcej bałem się dawać z racji na genezę kości :D ale coś mi ultra-d szwankuje chyba bo żółty slot od brzega sra mi błędami w singlu na kościach które w dualu chodzą ok... podejrzewam że tref nie do końca dobrany, może DS/DDS, sam nie wiem... w każdym razie 263 jest do zrobienia - możliwe że trfc będzie trzeba poluzować na 13-14 (daje parę mhz na utt) moje miały też 2x sesję w solarium ;) nie wiem czy cos dało ale przynajmniej są opalone :lol: i 24h burn-in na 262@3,6V - dawało po 2 błędy co kilka passów - też nie zauważyłem jakiejś poprawy :D ale kostki przyjemne ;) polubiłem je :D nie próbowałem walczyc o mhz na powiedzmy trc/trfc - 9/16, nie wiem czy będzie mi się chciało... ale jak sie zmotywuję to wrzucę je na dniach i sprawdze czy pójdą cos więcej :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) A jakie macie kosci 512 czy 256? Mi w dualu lecą 265@3,6V (pare błedów w MT za 4 loopem) Ale w singlu każda lata 270 z paroma błędami na 3,63/3,7 Najwiecej w dualu to 268mhz PI 1M Narazie bawiłem sie tylko na DIV200 Edytowane 21 Lutego 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) A jakie macie kosci 512 czy 256? Mi w dualu lecą 265@3,6V (pare błedów w MT za 4 loopem) Ale w singlu każda lata 270 z paroma błędami na 3,63/3,7 Najwiecej w dualu to 268mhz PI 1M Narazie bawiłem sie tylko na DIV200 e 2x256 to łatwo :-P oni mają 2x512 Edytowane 21 Lutego 2006 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Rzeczywiście, nie zaglądnołem do sygnaturki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 ale i tak ladnie lecą jak na utt :) pi16m przeliczysz na tych ustawieniach?? jeśli tak to całkiem całkiem :) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) heyah :D wreszcie jakaś astakowa bratnia dusza ;) w dualu ciągną do ok. 262-263@3,7V, więcej bałem się dawać z racji na genezę kości :D ale coś mi ultra-d szwankuje chyba bo żółty slot od brzega sra mi błędami w singlu na kościach które w dualu chodzą ok... podejrzewam że tref nie do końca dobrany, może DS/DDS, sam nie wiem... w każdym razie 263 jest do zrobienia - możliwe że trfc będzie trzeba poluzować na 13-14 (daje parę mhz na utt) moje miały też 2x sesję w solarium ;) nie wiem czy cos dało ale przynajmniej są opalone :lol: i 24h burn-in na 262@3,6V - dawało po 2 błędy co kilka passów - też nie zauważyłem jakiejś poprawy :D ale kostki przyjemne ;) polubiłem je :D nie próbowałem walczyc o mhz na powiedzmy trc/trfc - 9/16, nie wiem czy będzie mi się chciało... ale jak sie zmotywuję to wrzucę je na dniach i sprawdze czy pójdą cos więcej :D pozdr Widze że temat wreście się ruszył ;) A co do moich Astaków to na codzień pracują tak: http://img51.imageshack.us/my.php?image=112xy.jpg http://img239.imageshack.us/my.php?image=c...40mhzsm19yk.jpg http://img239.imageshack.us/my.php?image=c...40mhzsm19yk.jpg A jak jeste u was? 260Mhz robia mi na 3,52V i przechodzą wszystkie testy Super_pi i 3dmarki ale w goldzie musze dac 3,6V żeby było już czysto Jak sprzdam mojego proca i wkońcu zrobie jakiegoś moda na ten mosfet DFI który mnie juz kilka razu spazył jad dawałem 3,6V ;D , to powalcze o więcej MHZ ;) http://img108.imageshack.us/my.php?image=1110dw.jpg Edytowane 22 Lutego 2006 przez _python_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Ściągaliście radiatory z pamięci? Jeśli tak, to czy potencjał OC wzrósł, czy pozostał na takim samym poziomie jak z "blachami". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Podpinam sie pod pytanie dem'a. Tez mnie to siekawi, z tym że ja mam jedno stronne pamieci i blacha może naprawde krzywo przylegac.. Moje spokojnie chodzą 245Mhz@3,2~3,3V ale z wyższym OC jak 260 juz się trzeba nieżle bawić. Jak wygrzewać pamięci? Tak troche poszukałem ale niczego konkretnego nie znalazłem na forum.. EDIT: Zrobiłem 265 PI 16M :D Rano zapuściłem MemTesta na 3 godzinki 245@3,63V, a potem 240@3,7V na 30 min. A potem jeszcze Prime na godzinke 245@3,3V z winampem i Firefoksem. Po tym przeszły Pi spokojnie :smile: a przedtem wywalały zaraz po pierwszym loopie. Edytowane 22 Lutego 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Podpinam sie pod pytanie dem'a. Tez mnie to siekawi, z tym że ja mam jedno stronne pamieci i blacha może naprawde krzywo przylegac.. Moje spokojnie chodzą 245Mhz@3,2~3,3V ale z wyższym OC jak 260 juz się trzeba nieżle bawić. Jak wygrzewać pamięci? Tak troche poszukałem ale niczego konkretnego nie znalazłem na forum.. EDIT: Zrobiłem 265 PI 16M :D Rano zapuściłem MemTesta na 3 godzinki 245@3,63V, a potem 240@3,7V na 30 min. A potem jeszcze Prime na godzinke 245@3,3V z winampem i Firefoksem. Po tym przeszły Pi spokojnie :smile: a przedtem wywalały zaraz po pierwszym loopie. jakie alphy? i jakie v ? 16M wbrew pozorom dośc łatwo zrobić, zapodaj 32M :P Astaki są jednak dość wytrzymałe na większe V Kumpel kupił VX'y prz zapodaniu 3,8V zaczeły sypać na 200mhz błędami Wymienili mu na gwarze, znów 3,8v i znów błędy na jednej kostce :P Nie spotkałem jeszcze nikogo komu by astaki padły . Co do radiatorów to lepiej zdjąć i zapodać bardzo duży nawiew, kostki będą chłodniejsze p[rzez co będzie mniej błędów większa stabilność. Edytowane 22 Lutego 2006 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) To jak zdejme to zapodam im 32M :wink: Alphy: 2-8-2-8-13-2-2-2-2-4708-1-E-DS-0-L7-L2-06-04-16-E-16-7-D @ 3.6V Jak dam im 3,7V przy 268 to sypią błędami jak poje... musza mieć 3.6 ewentualnie 3.63 Mam te pamiątki jednostrone i kostki są "od dołu". Także z nawiewem troche gorzej będzie dla tej w dolnym slocie. Edytowane 22 Lutego 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 taki question, gdzie je mozna kupic i czy all sa na bh-5?? sa to bh-5 utt czy "stare"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 taki question, gdzie je mozna kupic i czy all sa na bh-5?? sa to bh-5 utt czy "stare"?all są na UTT :) np w siriusie są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Na 99% Utt, a kupić już ich (nowych) raczej nie można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Możesz kupić w Sirius.pl za 323zł 2x256, a 2x512 na telefon. Przynajmniej tak mają pokazane w katalogu :wink: Zdjołem blachy i nie przeszło PI 16 i w MemTeście błędy :blink: Załozyłem spowrotem blachy to się nie chciał komp uruchomic na 265 :-? Wygrzeje je teraz z blachami zeby ta taśma znowu dobrze chwyciła... A potem to się zobaczy... Edytowane 22 Lutego 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 ja zdjąłem prawie na samym początku i dają czadu, jak będę miał motywacje to zapodam jakieś testy i screeny. na razie jesienio-zimo-wiosna mnie rozpie... nic mi sie nie chce :lol: pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 a na jakim biosie wam najlepiej chodza? bo u mnie na biosie od Merlina chodza 232,6Mhz na 3,05V z 3-4 bledami w GM-ie na ok.6-7 godzin testu B) ile wyciagneliscie na maxa na napieciu 3,3V? pytam bo jeszcze nie zmontowalem sobie nawiewu na mosfety :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Załozyłem te radiatorki, wygrzałem troche pamięci i szedł memtest bez błedów. Ale co to ma być, że jak zdjołem to niestabilne były? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) a na jakim biosie wam najlepiej chodza? bo u mnie na biosie od Merlina chodza 232,6Mhz na 3,05V z 3-4 bledami w GM-ie na ok.6-7 godzin testu B) ile wyciagneliscie na maxa na napieciu 3,3V? pytam bo jeszcze nie zmontowalem sobie nawiewu na mosfety :rolleyes: u mnie na tym ostatnim finalu najlepiej chodzą, znaczy bez błędów z Goldze na ustawieniach 3,3V 240MHZ 2.2.2.5 1 T full stable. Wczesniej dawałem screeny. Edytowane 23 Lutego 2006 przez _python_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 A ja specjalnie sprawdziłem ile pójdą na 3.3V i na początek 250 i ostre alphy -> Prime stable 1h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) u mnie na tym ostatnim finalu najlepiej chodzą, znaczy bez błędów z Goldze na ustawieniach 3,3V 240MHZ 2.2.2.5 1 T full stable. Wczesniej dawałem screeny. a zworke od napiecia miales na plycie przestawiona na linie 5V czy skorzystales z trick'u 3.3V ? :D aha!! a jak u Ciebie wyglada sprawa z chlodzeniem pamieci? bo ja na swoich 2x512MB mam Akase Amber 120mm puszczona na max ,a chcialem cos wyciszyc bude i nie wiem czy moge troche zjechac z obrotami wentyla zeby sie za mocno nie grzaly!!! Edytowane 24 Lutego 2006 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Jak ustawiłem 260@3.5V i 2-8-2-7-13-2-2-2-2-4708-1-E-DS-0-L7-L2-06-04-14-E-16-7-D to miałem ~67 błędów prze 5 teście w MT ale jak ustawiłem ostrzej alphy 2-8-2-7-12-0-2-1-1-4708-1-E-DS-0-L7-L2-06-04-14-E-16-7-D to miałem tylko 16. A narazie stabilne są na 3.53V@260. różnica ~0.23V dla 10mhz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) a zworke od napiecia miales na plycie przestawiona na linie 5V czy skorzystales z trick'u 3.3V ? :D aha!! a jak u Ciebie wyglada sprawa z chlodzeniem pamieci? bo ja na swoich 2x512MB mam Akase Amber 120mm puszczona na max ,a chcialem cos wyciszyc bude i nie wiem czy moge troche zjechac z obrotami wentyla zeby sie za mocno nie grzaly!!! Zworke mam i miałem na linia +5V, bez żadnych trików. A co do chłodzienia to ja mam 80mm połozoną na freezerku, ustawioną na LOW i mi bardzo dobrze chłodzi pamięci, nawet jak dam te 3,6V to i tak są tylko letnie , jedynie co się grzeje to ten mosfet :angry: jutro dam fotki , bo dziś juz przyjechał do mnie nówka GTO i zabieram się za testy. Pozdro. Edytowane 24 Lutego 2006 przez _python_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...