Skocz do zawartości
SarmaX

Pamieci Astak

Rekomendowane odpowiedzi

na siriusie jest blad??

1658391[/snapback]

Ale żeś wyskoczył już ten temat się ciągnie ile czasu, tak te astaki na sirus są na BH-5 B)

Ale oczywiście nie te CL 2,5, tylko te CL 2 za 600 kilka złotych... na sirus jest złe zdjęcie bo jest czarne a one są niebieski

Edytowane przez piecykpp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych, którzy mają Freezera 64 i DFI NF4. Sposób na chłodzenie pamięci:

Postawić wentylator 120mm na Freezerku, i oprzeć o górna kostkę pamięci. U mnie tak pracuję Crystal 120mm. Niestety nie mam w tej chwili możliwości zrobienia zdjęcia tego ustrojstwa.

Co do chłodzenia mosfetu, używam wentylatorka 80mm, opartego o napęd CD i poprzeczkę w obudowie Chiefteca. Pasuje idealnie.

Warunkiem koniecznym do zastosowania takiego chłodzenia jak podałem jest bezpiecznie ustawiona obudowa, nie narażona na wstrząsy?przesunięcia/kopnięcia/etc.

1657548[/snapback]

Jak będziesz miał cyfrówke to zrób zdjęcie tego wynalazku i daj na forum.

Ja narazie stabilnie mam 250MHZ przy 3,6V :lol:

Edytowane przez _python_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja zuwazylem pewna prawidlowosc w moich kosciach!!

chodza stabilnie jak wartosc taktowania pamieci jest calkowita np. tak http://img237.imageshack.us/img237/7593/234s7pe.jpg (goldmem czysty) :D

Zaznaczam ze u mnie najlepszy bios to ten zmodowany od Merlina!

wniosek nasuwa sie zeby szukac takich ustawien mnoznika razy FSB zeby pamieci mialy calkowita wartosc( moze byc po przecinku ale tez to musi byc np. 234.8 a nie 234.3333)

nie mam zdjecia ale poszly mi 232( 8*290 div166 ) na ostrych alphach 2-2-2-5-7-12

Sprawdzcie sobie ten bios i takie ustawienia i dajcie znac!!!! B)

update! juz zrobilem http://img334.imageshack.us/img334/1554/2322ti.jpg

Edytowane przez dr@bollo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dem

A poco masz na zółtych slotach astaki??

1658980[/snapback]

Rzeczywiście są w żółtych :) Próbowałem różnych ustawien, widać jak pozyczyłem cyfraka, to akurat były w zółtych. Teraz są w pomarańczowych, ale moim wypadku chodzą identycznie w żółtych jak i w pomarańczowych slotach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze mi ktos polecic inne "dobre" pamieci mniej wiecej w tej samej cenie (600-700zl)

w siriusie olewaja mnie calkiem i czekam 4tydzien na reklamacje :mur: chialbym sie zorientowac co mozna kupic bo to czy dostane wkoncu sprawne moze graniczyc z cudem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktokolwiek z Was testuje pamiec PCMarkiem04. Wystarczy zalaczyc sam test "Write 8MB" w petli np. 10 razy. U mnie nawet na ustawieniach defaultowych restartuje kompa. Probowalem juz wszystkiego: podnoszenie napiecia, zmiana biosow, zmiana parametrow w biosie - oczywiscie w innych programach wszystko jest ok - PRIME 2004 - 10h test, GM - 9h test - komputer stabilny jak skala podczas normalnej pracy czy giercowania nic sie nie zawiesza i nie restartuje. TYLKO TEN PC MARK!!!. Zachecam do sprawdzenia jak to ma sie u Was. Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktokolwiek z Was testuje pamiec PCMarkiem04. Wystarczy zalaczyc sam test "Write 8MB" w petli np. 10 razy. U mnie nawet na ustawieniach defaultowych restartuje kompa. Probowalem juz wszystkiego: podnoszenie napiecia, zmiana biosow, zmiana parametrow w biosie - oczywiscie w innych programach wszystko jest ok - PRIME 2004 - 10h test, GM - 9h test - komputer stabilny jak skala podczas normalnej pracy czy giercowania nic sie nie zawiesza i nie restartuje. TYLKO TEN PC MARK!!!. Zachecam do sprawdzenia jak to ma sie u Was. Pzdr.

1669113[/snapback]

u mnie jest to samo! nie wiem dlaczego :mur: ! ale nie przejmuje sie tym zbytnio bo wszystko chodzi ladnie( zadnych zwiech i bluscreenow)! daj sobie spokoj z tym pcmarkiem!! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1669113[/snapback]

Jesli Prime95 i SuperPI przeszlo bezblednie, to olej PCMark...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1669113[/snapback]

Ty, weź sprawdź na standardach ze zwiekszonymi napieciami, jesli dalej resy bedą to znaczy żs coś z progsem nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w związku z tym ze cięzko teraz dostać speed premium na bh5 alternatywą pozostaję te astaki i geile ultraX - jak myślicie które lepsze bo cena podobna? a nic lepszego chyba w tym przedziale cenowym sie nie dostanie...

1681353[/snapback]

Sa jeszcze te: http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?TowarI...eId=70&PageId=0

Pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi