matteos Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Mam problem z instalacja systemu na wspomnianym dysku. Posiadam płyte abit nf7-sl i aby skorzystac z kontrolera sata musze doinstalowac sterowniki z dołączonej dyskietki podczas instalacji. Dysk jest wykrywany prawidłowo, instalator widzi partycje. Po procesie kopiowania nastepuje restart i zamiast załadowac "pierwsze uruchomienie" wyskakuje mi komunikat o sprzetowyj błedzie konfiguracji i braku mozliwosci odczytania danych z dysku. Posiadam rownież dysk ata 133 i kiedy instaluje na nim system to tylko wtedy moge korzystac bez problemów z dysku Sata. Co robie źle? prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laozi Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Poszukaj innych sterownikow do dysku, najlepiej ze strony producenta plyty glownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) W biosie płyty głównej , po skopiowaniu plików , ustaw start systemu z dysku SATA , nie HDD 0 , lub innego HDD np. 1 . Możesz też spróbować ustawić start z dysku SCSI . Z dyskietki wybierz sterowniki prawdopodobnie firmy Silikon . Po restarcie usuń dyskietkę z napędu . Pozdrawiam . Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez BIGOLSEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAKLER Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Matteos i co udalo Ci sie to naprawic? Ja mam podobny problem, tez po restarcie pisze "blad ladowania systemu operacyjnego" a w windowsie z sp 1 pisze ze to cos z konfiguracja Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez MAKLER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...