Skocz do zawartości
Gość Dawidsfuturx

ATI Radeon X800 GT

Rekomendowane odpowiedzi

Buhaha a Co ty mi grozisz że edytujesz posty coś Ci sie chyba pomyliło synku, nie interesuje mnie to czy od Ciebie ale jak masz pisać nie powiem bo mi zabronili to lepiej nic nie pisz, bo wytwarzasz w ludziach jeden własnie taki odruch nie masz do czynienia z ludźmi bezmyślnymi.

1622163[/snapback]

synku mozesz sobie pisac do swoich kolegów z piaskownicy .

Masz problemy z uszanowaniem czyjegos slowa.

99tomcat

Spokojnie podam jak odblowac, zaloze odpowiedni temat ale najpierw musze dorwac druga karte i zrobic fotki przed i po.

Ceny zmodowanych beda prawdopodobnie wynosic 799zł, wszystko zalezy od ceny zakupu kart (wczoraj juz podrozaly).

Sa to normalne krty z gwarancja i fakuura VAT, nie jestem jakis burek który kupuje karty na gieldzie moduje i sprzedaje z przycinka 100zł. tak naprawde ja mam z tego bardzo male pieniadze, wszystko jest robione legalnie, po odliczniu US pozostaje kilkanascie zlotych na piwo :)

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

synku mozesz sobie pisac do swoich kolegów z piaskownicy .

Masz problemy z uszanowaniem czyjegos slowa.

99tomcat

Spokojnie podam jak odblowac, zaloze odpowiedni temat ale najpierw musze dorwac druga karte i zrobic fotki przed i po.

1622182[/snapback]

Problemy to ty masz z myśleniem Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ubiquality tak myslalem o tym Asusie na nf4 ultra, co do Ramu to sie zastanawiam, a Ty jaka opcje przyjmujesz? Ja chcialbym kupic 1GB w jednej kosci i pozniej dolozyc druga 1GB w dualu, ale nie wiem czy mi sie to uda i jakie kosci nejlepiej wybrac...:/

Wrześni@k nie rozumiem twojej frustracji, masz karte GeForce 7800 GTX Gigabyte 256MB ViVO & DVI, czyli jedna z najlepszych na rynku i interesuje Cie mod x800GT? chcesz na taka wymienic? - wg logiki to by bylo hardwerowe samobojstwo.... chyba, ze tez chcesz sprzedawac takie karty za 100zl wiecej??? bo na takie cos mi to wyglada, w przeciwnym wypadku dlaczego sie az tak palisz do tego moda?????

POza tym robicie z tego TOPICA jeden wielki OT ta klotnia....

Do wszystkich:

Nie wiecie gdzie najtaniej kupic x800GT 256MB? i czy sa juz w sprzedarzy inne firmy niz Szafir?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ubiquality tak myslalem o tym Asusie na nf4 ultra, co do Ramu to sie zastanawiam, a Ty jaka opcje przyjmujesz? Ja chcialbym kupic 1GB w jednej kosci i pozniej dolozyc druga 1GB w dualu, ale nie wiem czy mi sie to uda i jakie kosci nejlepiej wybrac...:/

Wrześni@k nie rozumiem twojej frustracji, masz karte GeForce 7800 GTX Gigabyte 256MB ViVO & DVI, czyli jedna z najlepszych na rynku i interesuje Cie mod x800GT? chcesz na taka wymienic? - wg logiki to by bylo hardwerowe samobojstwo.... chyba, ze tez chcesz sprzedawac takie karty za 100zl wiecej??? bo na takie cos mi to wyglada, w przeciwnym wypadku dlaczego sie az tak palisz do tego moda?????

POza tym robicie z tego TOPICA jeden wielki OT ta klotnia....

Do wszystkich:

Nie wiecie gdzie najtaniej kupic x800GT 256MB? i czy sa juz w sprzedarzy inne firmy niz Szafir?

1622230[/snapback]

www.esc.pl

www.jes.com.pl

www.balta.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie mod nie interesuje mnie to interesuje mnie to że powinno być to opisane na forum to ze mam taka karte to nie znaczy że o innych kartach i ich modach nie moge pisac bo zabronili. Po krótce czegos takiego na tym forum nie powinno byc " wiem ale nie powiem" tylko i wylacznie o to sie rozchodzi a karta która jest w tym przypadku modowana i jej model jest bez znaczenia rozumiesz :) ?

Edytowane przez Wrześni@k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ale wg mnie nie trzeba z tego robic takiej klotni :D Po prostu trzeba poczekac, a jesli karta bedzie modowalna to na pewno to wyjdzie to na swiatlo dzienne, ciekawe tez jak bedzie z % modowalnosci, bo przeciez wykonac takiego moda bedzie umial kazdy kto ma choc zielone pojecie o elektronice w praktycznym tego slowa znaczeniu :D Ja mysle, ze bedzie tak jak mowi Chaos pewnie beda stukac x800GT zarowno na R423 jak i R480 i wtedy mod bedzie mozliwy raczej tylko na R480.... :( i znow wszystko bedzie zalezne od szczescia dla normalnego uzytkownika, a za sprawdzone karty trzeba bedzie doplacac :(

Proponowalbym zeby jakis moderator zczyscil topic z OT, bo przez ta klotnie sie sporo tego nazbieralo.......

Edytowane przez Lucas86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie Piter chce poprostu sprzedac drozej karty ktore zmoduje na 12 potokow -nie widze raczej innego powodu , przeciez moglby dac te materialy ktore znalazl w sieci -no ale wtedy nic by nie zarobil bo kazdy przeciez moglby to sam wykonac -smutne ale prawdziwe

no ale coz jego decyzja - ale nie taka jest idea tego forum -sam duzo dzieki niemu zyskal -wiedze , klientow a w zamian nic nie chce dac

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie Piter chce poprostu sprzedac drozej karty ktore zmoduje na 12 potokow -nie widze raczej innego powodu , przeciez moglby dac te materialy ktore znalazl w sieci -no ale wtedy nic by nie zarobil bo kazdy przeciez moglby to sam wykonac -smutne ale prawdziwe

no ale coz jego decyzja - ale nie taka jest idea tego forum -sam duzo dzieki niemu zyskal -wiedze , klientow a w zamian nic nie chce dac

1622269[/snapback]

Widze ty tez nic nie rozumiesz i nie umiesz czytac ze zrozumieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PITer nie rób z wszystkich ciemniakow .. i dajcie spokoj juz z klótniami ...

bo to za ile sprzedaje i jak postepuje to jego sprawa... a topic dotyczy karty i rozmawiac powinnismy o konkretach a nie pierdzielic u pupie maryni obrazac sie wzajemnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko dobrze rozumiem -masz zmodowane karty ale nie chcesz nikomu dac linka , ani umiesic informacji jak to zrobic

- co tu wiecej rozumiec

gdybys nie byl pewnien modu to bys nie sprzedawal takich kart -proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W podanym przez ciebie linku mozna przeczytac, ze tych 'biednych 8 potkow' pewnie sie nie 'modnie'. Chciales byc zabawny? Udalo sie.

1586079[/snapback]

misiu, ale ty dalej nie lapiesz czy tylko sie zgrywasz? Tutaj rozmawiamy o x800GT, ktory w zdecydowanej wiekszosci przypadkow sie nie zmoduje. Podany przez ciebie club3d to wyjatek od reguly, dodatkowo i z club3d vga nie masz duzych szans na odblokowanie brakujacych potokow (ale jakies juz w porownaniu do zwyklych gt sa- problem w tym, ze ty uogolniles to do calej linii x800gt co jest bzdura).

Resume, bo chyba duzo czytac nie lubisz  ->  :lol:

1590629[/snapback]

''The GT uses HARDLOCKED cores, and no one has yet found a way to unlock them''

Rozumiem, ze ty ze swoja szczatkowa wiedza chociazby i angielskiego (nawet poprawnie :lol: umiejscowic nie umiesz :lol:) jako pierwszy odkryjesz ten sposob.

I NIE, nie bylo tak samo z 9500, 9800se, x800pro. Nie rob ludziom falszywej nadzieji- karta jako mid- segment (jak i twoj xl) jest ok, ale na modowanie do 16 potokow nie ma co liczyc.

1591021[/snapback]

Tomwer, moze temu, ze juz na temat potokow w gt bylo juz wszystko powiedziane, takze w tym temacie. Jedyna osoba, ktora twierdzi, ze mozliwe jest odblokowanie potokow to niejaki cavar (ciagle czekam az mu sie to powiedzie...) i tyle.

1615086[/snapback]

niejaki buhehehhehehheheheh

no i co drogi kolego powiesz

uczepiłeś się mnie, nie wiem dlaczego, ale spoko mi to zwisa

przyznasz się do błędu :?

życze powodzenia masterze OC :lol2: i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko dobrze rozumiem -masz zmodowane karty ale nie chcesz nikomu dac linka , ani umiesic informacji jak to zrobic

- co tu wiecej rozumiec

gdybys nie byl pewnien modu to bys nie sprzedawal takich kart -proste

1622633[/snapback]

post #191 a nie wypisujesz farmazony :)

Widze jacys dzicy jestescie. Chce sprawdzic do konca moda a wy odrazu z "mordami ze jestem taki i taki" moglem wam podac pozniej wszystko i by bylo dobrze - zle zrobilem dlatego narazie juz nic wiecej nie bede mówil .

PS udalo mi sie zrobic z X800GT 4 potokowca :)

Czemu wy we wszystkim musicie weszyc jakis spisek ?

Wypisujecie bzdury typu ze najpierw chce zarobic.

Tych kart nie ma u dystrybutora, a ja mam tylko 2 sztuki z czego jedna bedzie dla mnie.

W dodatku widze ze nikt z wypowiadajacych sie osób nie ma tej karty.

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos wie czym sie rozni wersja full box od lite box poza nazwa ? :-P

Podobne oznaczenia sapphire stosowal przy 9800pro bodajze.

Domyslam sie ze wyposazeniem, moze jakas gra, ale chodzi mi o konkrety :)

Bo chce wziac z balty gdzie znalazlem najtaniej za 669zl ale maja tam lite box.

W komsadzie jest za 670zl full box, ale musze dolozyc za przesylke wiec nie wiem czy jest sens. O ile dobrze spojrzalem rano w gralu kosztowala 665zl (mowa o wersji 256mb) a teraz juz stoi 729! :mad: A Piter rano mial chyba jeszcze 850 za modowalna, a teraz widze 800, hehe :-P

@Piter - te modowalne maja pelna gwarancje 24ms grala takze na dodatkowe potoki? Na karcie gwarancyjnej jest jakas wzmianka o gwarancji na 12 potokow, bo nie chcialbym pozniej zeby sie okazalo ze cos nie bedzie dzialac a gral sie wypnie i powiedza ze modujac traci sie gware :-P

PS - aha i gdyby ktos wiedzial to niech podpowie w jakich hurtowniach w PL obecnie mozna zakupic x800GT. W NTT niestety jeszcze nie ma :mur:

Edytowane przez BiBeR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale co dokladnie jest w FBOX czego nie znajde w LBOX :D

W jesie jest teraz po 675, moze na poczatku mieli mala promocje. Dziwie sie ze w esc maja po 699, ,myslalem ze strzela promo z 649 a tu cisza :-P

Zastanawiam sie tez na wzieciem modowalenej od pitera... jesli bylaby na to gwara to pomysle ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale co dokladnie jest w FBOX czego nie znajde w LBOX  :D

W jesie jest teraz po 675, moze na poczatku mieli mala promocje. Dziwie sie ze w esc maja po 699, ,myslalem ze strzela promo z 649 a tu cisza  :-P

Zastanawiam sie tez na wzieciem modowalenej od pitera...  jesli bylaby na to gwara to pomysle ;]

1623107[/snapback]

no macie wymagania - nie powiem :D

gwary na moda na bank nie bedzie - to tak jak by na proca selekta miec taka sama gware jak nazwyklego ... nie ma takiejmozliwosci ...

jak to sobie wyobrażasz - że gral kupi na zapas tych kart i będzie je wymieniałjak coś padnie ?? ATI raczej takiej reklamacji nie uwzględni (reklamujemy bo nie działa 12 potoków w karcie 8 potokowej :mur: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PC-serwis sprzdajac 9800se@pro dawal gwarancje na poprawne dzialanie odblokowanych potoków...

i tylko o to chodzi ... a tak to sie teoretycznie karte juz bez gwary bo ja piter sam pisal lutownica sie bawi na nich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem co zescei sie tak uczepili tego PITera.

Chłopak nameczyl sie by zmodowac te kary, a wy ... :mur: chcecie odrazu wiedziec jak.

Dajcie mu czas na dokladne sprawdzenie tego sposobu, a nie warczycie by od razu go wam podal.

Dajcie mu tez sprzedac troche tych kart, by mial cos za te pionierskie modowanie kart.

Jak uzna, ze juz czas bysmy poznali ten sposob to ... B) napewno udostepni wszystkie informacje.

:lol2: Dajmy mu troche smietanki z tortu :lol2:

Edytowane przez 1xxx_xxx1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pier....., sami niewierni Tomasze się zebrali. Czy to takie dziwne , ze PITer nie podaje na razie gotowca , bo chce się przekonac czy mod wogóle działa na wiekszej ilości kart? Przecież równie dobrze mógł to być przypadek, jakiś bug - czy to w konstrukcji karty czy w sterach, ze błędnie interpretują i dają wrażenie , ze dodatkowe 4 potoki się odblokowały. To trzeba sprawdzić. PITer dał info, ze BYĆ MOŻE mu sie udał mod,że są po lutowaniu mostków takie i nie inne objawy. A jeśli rzeczywiście się okaże,że to fakt to czemu ma nie uzyskiwać profitów z własnej pomysłowości? Zadrość jakaś czy co?

Jak blefuje to wcześniej czy później wyjdzie na jaw i DOPIERO wtedy będziecie go wyzywać od najgorszych chu..... A teraz proponuję zamknąć gęby na kłódkę i uzbroić się w cierpliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos wie czym sie rozni wersja full box od lite box poza nazwa ?  :-P

Podobne oznaczenia sapphire stosowal przy 9800pro bodajze.

Domyslam sie ze wyposazeniem, moze jakas gra, ale chodzi mi o konkrety  :)

Bo chce wziac z balty gdzie znalazlem najtaniej za 669zl ale maja tam lite box.

W komsadzie jest za 670zl full box, ale musze dolozyc za przesylke wiec nie wiem czy jest sens. O ile dobrze spojrzalem rano w gralu kosztowala 665zl (mowa o wersji 256mb) a teraz juz stoi 729!  :mad: A Piter rano mial chyba jeszcze 850 za modowalna, a teraz widze 800, hehe  :-P

@Piter - te modowalne maja pelna gwarancje 24ms grala takze na dodatkowe potoki? Na karcie gwarancyjnej jest jakas wzmianka o gwarancji na 12 potokow, bo nie chcialbym pozniej zeby sie okazalo ze cos nie bedzie dzialac a gral sie wypnie i powiedza ze modujac traci sie gware  :-P

PS - aha i gdyby ktos wiedzial to niech podpowie w jakich hurtowniach w PL obecnie mozna zakupic x800GT. W NTT niestety jeszcze nie ma  :mur:

1623050[/snapback]

Gwarancja jest na sama karte 8 potokowa.

24 msc ale jest to GWARANCJA WARUNKOWA do rozpatrzenia przez dystrybutora, jest to zabezpieczenie przed tym aby klient nie domagal sie nowej karty gdy dystrybutor odrzuci reklamacje.

Szansa na to ze reklamacja nie przejdzie to jest niecaly jeden procent :)

Gral ma dobre uklady z dystrybutorem i nigdy nie bylo problemów z reklamacja procesorów bez pinów czy radeonów z urwanymi rdzeniami :)

Dzis postaram sie zamiescic fotki ale narazie caly czas walcze z jedna karta, mam z nia problemy ;/

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszymy sie Piter iż sprzedajesz z pewnoscia w dziale ogłoszenia karty które nei wiesz czy są sprawne heh zaprzeczasz sam sobie

1622921[/snapback]

Widze masz jakies problemy ze soba...

Jedna karta sie zmodowala bez problemu, z druga walcze juz drugi dzien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwarancja jest na sama karte 8 potokowa.

24 msc ale jest to GWARANCJA WARUNKOWA do rozpatrzenia przez dystrybutora, jest to zabezpieczenie przed tym aby klient nie domagal sie nowej karty gdy dystrybutor odrzuci reklamacje.

Szansa na to ze reklamacja nie przejdzie to jest niecaly jeden procent :)

Gral ma dobre uklady z dystrybutorem i nigdy nie bylo problemów z reklamacja procesorów bez pinów czy radeonów z urwanymi rdzeniami :)

Dzis postaram sie zamiescic fotki ale narazie caly czas walcze z jedna karta, mam z nia problemy ;/

1624209[/snapback]

Ja nie mam problemów ale chyab ty masz i co jeszcze nie miales kart a już sprzedajesz jedną sztuke widać w sprzedaży "karty" cytuje" nowe nieużywane karty..." Czyli co zmodowałeś jedną a sprzedajesz kilka ? o lol :D człowieku przeciez nie wiesz co piszesz zaprzeczasz sam sobie żal mi Cie nie pisz już Nic bo nie chce mi sie tego czytać i tyle wiec daruj sobie już uwagi

Edytowane przez Wrześni@k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi