PITer Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja nie mam problemów ale chyab ty masz i co jeszcze nie miales kart a już sprzedajesz jedną sztuke widać w sprzedaży "karty" cytuje" nowe nieużywane karty..." Czyli co zmodowałeś jedną a sprzedajesz kilka ? o lol :D człowieku przeciez nie wiesz co piszesz zaprzeczasz sam sobie żal mi Cie nie pisz już Nic bo nie chce mi sie tego czytać i tyle wiec daruj sobie już uwagi 1624366[/snapback] Jedna karta sie zmodowala bez problemu, z druga walcze juz drugi dzien. pisalem o tym wczesniej. Ta pierwsza jest wystawiona w dziale gielda, z reszta jest napisane ilosc kart ograniczona ale jak ktos taki durny i nie umie czytac "ze zrozumieniem" to niech lepiej sie nie wypowiada wtym temacie, jakos tylko ty masz problemy... UPDATE: poradzilem sobie z druga karta, wina lezala w ustawieniach ALPH na DFI, ale co dziwne wczesniej smigalo bez problemu. X800GT 128MB tez sa na X800SE R423 wiec powinny tez dac sie zmodowac. Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Jedna karta sie zmodowala bez problemu, z druga walcze juz drugi dzien. pisalem o tym wczesniej. Ta pierwsza jest wystawiona w dziale gielda, z reszta jest napisane ilosc kart ograniczona ale jak ktos taki durny i nie umie czytac "ze zrozumieniem" to niech lepiej sie nie wypowiada wtym temacie, jakos tylko ty masz problemy... UPDATE: poradzilem sobie z druga karta, wina lezala w ustawieniach ALPH na DFI, ale co dziwne wczesniej smigalo bez problemu. X800GT 128MB tez sa na X800SE R423 wiec powinny tez dac sie zmodowac. 1624493[/snapback] Za miesiąc pewni bedzie już można przeczytac na necie jak to się robi, więc Panowie troche cierpliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) Za miesiąc pewni bedzie już można przeczytac na necie jak to się robi, więc Panowie troche cierpliwości 1624563[/snapback] 3 karty zmodowane i dziala. pod radiatorem jest LASER CUT, trzeba polaczyc piny, jak znajde chwile czasu to zapodam fotki. Edytowane 21 Września 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) 3 karty zmodowane i dziala. pod radiatorem jest LASER CUT, trzeba polaczyc piny, jak znajde chwile czasu to zapodam fotki. O DZIĘKI WIELKI MODERZE :D i po te awantury - sprawdził, działa - to pokazał co i jak :D Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Niech ktos teraz zrobi moda na 16 potkoków, ja juz probowalem , ciolem sciezki i nic, jedynie udalo mi sie przyblokowac kilka tak ze zostaly 4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) hmmm ja mam x800se, ciekawe czy u mnie podobnie zadziala.... Generalnie z tego co pamietam to rdzen wyglada identycznie Ps. Rozumieze laczysz tylko te piny po prawej, tam gdzie laser cut ? Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez klmn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroliczek333 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Niech ktos teraz zrobi moda na 16 potkoków, ja juz probowalem , ciolem sciezki i nic, jedynie udalo mi sie przyblokowac kilka tak ze zostaly 4 :) 1625102[/snapback] Ale jak to łączyć?? W pionie, w poziomie? Który, z którym? ;) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 A nie widzisz, która ścieżka jest przecięta laserem? Do okulisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Kurde ja nie wiem jak mozna to zrobic lutownica... To jest takie malenkie ze szok. Krotko mowiac za bardzo drza mi rece zeby cokolwiek tam przylutowac, nie mowiac juz o tym ze koncowka lutonicy jest szersza niz odleglosc miedzy pinami do zlutowania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 hmmm ja mam x800se, ciekawe czy u mnie podobnie zadziala.... Generalnie z tego co pamietam to rdzen wyglada identycznie Ps. Rozumieze laczysz tylko te piny po prawej, tam gdzie laser cut ? 1625105[/snapback] Dokladnie tak, trzeba miec do tego dobra stacje lutownicza z regulacja temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) No tak to ja w sumie moge zapomniec. PITer mieszkasz moze w okoliach wawy :) ? Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez klmn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Gdańsk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Piter a próbowałeś połączyć piny ELECTONEM 40? Była by to łatwiejsza wersja modu, dla nieobytych z lutownicą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 dokładnie w athlonach xp działałlakier przewodzący to tu też powinien nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 nie posiadam takich zabawek przewodzacych prad :( chyba ze ktos mi podesle ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 gdzie ten lakier mozna kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 na allegro chociazby -kolo 20zl kosztuje duzo bezpieczniejsze to niz lutowanie itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Nie robcie z siebie ofiar! Troche kreatywnosci! W kazdym motoryzacyjnym czy elektronicznym mozna kupic. Lepsze gorsze... ceny od 10 do 50zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 dokładnie ja swojego xp kiedyś katowałem- 1 sklep motoryzacyjny z brzegu, lakier do łączenia scieżek ogrzewania do szyb poprosuić - ja maiłem w 20 za 17zl.Fakt nie do końca mi wyszło ale ogólnie lakier działał gorzej z moim wykonaniem :lol: Jeśli mod jest pewny to cała sztuka zdjąć chłodzenie. Sam mod jest na 5min. I po co lutowac? Lakier ma też tę zalete,ze w razie czego mozna go zmyć ew. wziaść i zdrapać paznokciecz czy jakaś zyletką delikatnie i nie ma śladów modyfikacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 A mnie zastanawia jedna sprawa. Wszedzie w pierwszych reckach mozna bylo przeczytac ze karta (przynajmniej na poczatku) trafiala sie na rdzeniach 480, a tymczasem Piter pisze, ze te ktore modowal byly wszystkie na x800se zamiast na x850xt :? Czyzby do polski trafily juz tylko na slabszych rdzeniach, a moze szykuje sie kolejna loteria. Z kolei wszelkie proby odblokowywania potokow nie powodzily sie na rdzeniu 480, byc moze to karta z rdzneiem x800se bedzie ta bardziej poszukiwana bo dajaca sie modowac? Co do sposobow to faktycznie lepszym wyborem bedzie lakier, zawsze mozna to usunac i gwarancji nie stracimy. Ale za 50zl to nie bede kupowal zeby zrobic mikroskopijnej plamki, bedzie trzeba sie do znajomego usmiechnac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 możliwe że ati troche pomyślało i zaczeło wprowadzać modowalne wersje bo to da wiekszy zysk , wydaje mi się że w nvidia w przypadku 6800le troche kasy zyskała , x800gt na agp i do tego modowalne bedzie sie cieszyć dużym zainteresowaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irak17 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Ja mam tego radka ale jeszcze brakuje mi ramu i plyty gl. ktore jutro dojda z allegro takze bede dzialal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) A mnie zastanawia jedna sprawa. Wszedzie w pierwszych reckach mozna bylo przeczytac ze karta (przynajmniej na poczatku) trafiala sie na rdzeniach 480, a tymczasem Piter pisze, ze te ktore modowal byly wszystkie na x800se zamiast na x850xt :? Czyzby do polski trafily juz tylko na slabszych rdzeniach, a moze szykuje sie kolejna loteria. Z kolei wszelkie proby odblokowywania potokow nie powodzily sie na rdzeniu 480, byc moze to karta z rdzneiem x800se bedzie ta bardziej poszukiwana bo dajaca sie modowac? Co do sposobow to faktycznie lepszym wyborem bedzie lakier, zawsze mozna to usunac i gwarancji nie stracimy. Ale za 50zl to nie bede kupowal zeby zrobic mikroskopijnej plamki, bedzie trzeba sie do znajomego usmiechnac :wink: 1625356[/snapback] Tylko zwroc uwage na to ze prawie we wszystkich recenzjach posiadali karte marki PowerColor na calkiem innym PCB stad R480, w spphirze nie znajdziemy R480, posiada identyczne PCB jak X800XL. Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Miały być na R420 karty 128MB i R480 dla 256MB o ile się nie mylę.Chyba,że coś przeoczyłem po drodze... Więc skąd R420 na karcie 256 MB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioz Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zwroc uwage ze tutaj: http://www.nvision.pl/content.php?article.60.1 przetestowali Sapphire i byl na rdzeniu R480, chociaz byl to chyba egz. przedsprzedazny. PITer moglbys przetestowac zmodowane karty pod katem OC i dac jakies wyniki np 3DMark05 przed i po? PS. Gratuluje udanego moda! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) Miały być na R420 karty 128MB i R480 dla 256MB o ile się nie mylę.Chyba,że coś przeoczyłem po drodze... Więc skąd R420 na karcie 256 MB? 1625565[/snapback] X800SE to jest R423 czyli to samo co siedzi w X800Pro, X800XT x800gt sapphire w podanym wyzej linku rzeczywiscie jest na R480 i posiada inne PCB niz te co ja modowalem. Dostepne u nas Sapphire sa na PCB takim samym jak X800XL http://www.rage3d.de/img/news/x800xl.jpg Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 X800SE to jest R423 czyli to samo co siedzi w X800Pro, X800XT 1625595[/snapback] A mi sie wydawalo ze w X800SE PRO XT siedzi R420 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 A mi sie wydawalo ze w X800SE PRO XT siedzi R420 1625604[/snapback] R420 to wersja AGP a R423 to wersja PCI-E, chyab ze sie myle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) R420 siedzi w kartach na AGP, a R423 w kartach na PCI-E. Jeśli się mylę, to mnie poprawcie. @PITer, to chyba się jednak nie mylimy ;) Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Hmm to tak swoja droga ciekawe czy mam co probowac odblokowywac mojego x800se, bo rdzenie inne. Z tego co wiem nie udalo sie x800se odblokowac, ale nie sa to specjalnie popularne karty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...