Skocz do zawartości
Gość Dawidsfuturx

ATI Radeon X800 GT

Rekomendowane odpowiedzi

dem napisał(a):

Jak to nie, jak tak :) Mogłem już dziś zamówic i jutro bym miał. Ale ja wciąż się zastanawiam, czy nie uderzyć z grubej rury na 7800GTX Leadteka za 1960 zl. Cena oczywiście w tym samym sklepie :)

1627441[/snapback]

Co z tego jak karta jest w cenniku za taka cene, a stany magazynowe dystrybutora wynosza 0.

Ustawienia default na 12 potokach.

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1177602

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PITer

Sklep sprowadza mi zawsze towar prosto od dystrybutora. Dziś tez sprawdzali przy mnie na stronie dystrybutora (i to nie jednego, bo zaopatrują się u kilku) cenę i dostępność. Karta dostępna, a cena (jak dla mnie, bom dobry klient :) ) tak jak pisałem wyżej.

Peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety faktycznie ceny u dystrybutorow poszly w gore, sprawdzalem dzis w pracy :-|

Ale udalo mi sie dzis kupic jeszcze w dobrej cenie :D

Na razie karta lezy sobie na biurku, w kompie zawita dopiero jutro jak sie wyspie, bo dzis mam wychodne :)

Wogole to zastanawiam sie jaki silencer by na to pasil :)

Sadzac po chipsecie to stawiam na nr.4 ale ktos tu wspomnial ze pcb jest od xl'a wiec to wskazywaloby na nr.5 Oczywiscie bez zadnego pilowania :-P

Edytowane przez BiBeR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dem napisał(a):

@PITer

Sklep sprowadza mi zawsze towar prosto od dystrybutora. Dziś tez sprawdzali przy mnie na stronie dystrybutora (i to nie jednego, bo zaopatrują się u kilku) cenę i dostępność. Karta dostępna, a cena (jak dla mnie, bom dobry klient :) ) tak jak pisałem wyżej.

Peace

1627597[/snapback]

Pierwsze karty pokazaly sie w AB w cenie ok 600zł zniknely jak woda.

Dzis mialo w swojej ofercie ABC Data ale cena ponad 700zł.

AB prawdopodobnie walnelo sie z cena - za tanio mieli te karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walcze drugi dzien o 16 potoków i nic. Zastanawia mnie jedna rzecz, obojetnie od jakiej karty wgram bios (x800Pro, X800XT, X800XT PE) karta nadal w systemie jesty widziana jako X800SE/GT.

Moze ktos wie jak wygladala sprawa w przypadku X800Pro @ XT ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

booczeek napisał(a):

Czy komuś jeszcze oprócz PIT-era udało się zmodować karte?

1628289[/snapback]

Tak, mi, wzialem sobie do potestowania dokladnie te sama karte co PITer - Sapphire 256MB, dziala bez problemow, 0 bledow przy 12 potoczkach, 5100pkt w 2005 przy 500/500Mhz :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaciusieK napisał(a):

Tak, mi, wzialem sobie do potestowania dokladnie te sama karte co PITer - Sapphire 256MB, dziala bez problemow, 0 bledow przy 12 potoczkach, 5100pkt w 2005 przy 500/500Mhz :razz:

1628322[/snapback]

ładny wynik :) lutowałeś czy robiłes moda lakierem elektroprzewodzącym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

booczeek napisał(a):

ładny wynik :) lutowałeś czy robiłes moda lakierem elektroprzewodzącym?

1628324[/snapback]

Klejem przewodzacym prad z metalicznym srebrem - mam dodatkowa tubke do sprzedania jak jestes zainteresowany :razz:

Dobra rzecz - polecam B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moglbys podac nazwe tego kleju, gdzie kupowales i jaka cena byla?

Widzialem w motoryzacyjnym jakies za ok 10zl, ale nie wiem czy to jakosciowo zbyt dobre bedzie.

W allegro znalazlem cos TAKIEGO, mysliscie ze to by bylo w sam raz do tej operacji ? :wink:

Rozumiem ze w przypadku modu na 12p zadnego biosu wgrywac nie trzeba? Po prostu laczymy laser cut i to wszystko ? Dopiero przy 16p kombinujemy z biosami?

@PITer - pewnie czytales, a moze sie przyda, zerknij TU :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BiBeR napisał(a):

Widzialem w motoryzacyjnym jakies za ok 10zl, ale nie wiem czy to jakosciowo zbyt dobre bedzie.

W allegro znalazlem cos 1628411[/snapback]

Glukon - preparat przewodzacy - takie cos na nim widnieje, cena ok. 15zl w zaleznosci od sklepu, ja mam po 12zl B) Zakupione w Krakowie.

P.S Ten z Allegro tez nada sie, ale jest juz 2x drozszy i nie ma sensu przeplacac - chyba, ze ktos lubi :razz:

Edytowane przez MaciusieK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, tylko ze ten Twoj to klej a tamten to lakier :)

Nie znam sie, wiec moze glupie pytania zadaje, ale nie ma roznicy czy klej czy lakier?

Takze w pozniejszym usunieciu tego bez sladu w razie czego :D

W jakiej to jest pojemnosciowo tubce? Pewnie na starczyloby na pare setek takich kropek :-P

Hmm i czym to nakladales, wlasnie patrzylem na ten chip i to jest takie male ze pod lupa chyba igla musialbym tam smarowac, nic lepszego mi nie przychodzi na mysl. I oczywiscie po 3 piwach co by sie lapy nie trzesly, hehe :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wciąz nie jestem pewien i nie chce zgadywać czy powoływać się na swoj wspaniały wzrok - jak rozumiem to należy połączyć z sobą 2 najbliższe ze sobą piny* (x2)? Ten większy pin w środku z niczym nie łącze?

* prawy-górny z prawym dolnym i lewy górny z lewym dolnym

Edytowane przez kulmegil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BiBeR napisał(a):

No tak, tylko ze ten Twoj to klej a tamten to lakier  :)

Nie znam sie, wiec moze glupie pytania zadaje, ale nie ma roznicy czy klej czy lakier?

Takze w pozniejszym usunieciu tego bez sladu w razie czego  :D

W jakiej to jest pojemnosciowo tubce? Pewnie na starczyloby na pare setek takich kropek  :-P

Hmm i czym to nakladales, wlasnie patrzylem na ten chip i to jest takie male ze pod lupa chyba igla musialbym tam smarowac, nic lepszego mi nie przychodzi na mysl. I oczywiscie po 3 piwach co by sie lapy nie trzesly, hehe  :-P

1628450[/snapback]

Przed cala ta opercaja musialem dobrze odpoczac, przejsc tygodniowy trening wytrzymalosciowy w lesie oraz zabic kilka much :lol2:

A na serio to w tubce jest caly 1g - co wystarcza spokojnie na kilkaset takich tubek B) A nakladalem to szpicem scyzoryka pod lupa :wink:

Pozstawilem na pare h zeby wyschlo, wrocilem do domciu, zamontowalem grafe, patrze i miodzio..12 potoczkow :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kulmegil napisał(a):

Wciąz nie jestem pewien i nie chce zgadywać czy powoływać się na swoj wspaniały wzrok - jak rozumiem to należy połączyć z sobą 2 najbliższe ze sobą piny* (x2)? Ten większy pin w środku z niczym nie łącze?

* prawy-górny z prawym dolnym i lewy górny z lewym dolnym

1628455[/snapback]

Tak, gorny z dolnym w pionie.

o

_

o

takie cos masz polaczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BiBeR napisał(a):

W allegro znalazlem cos 1628411[/snapback]

Walcze od paru dni o 16 potoków ale nie wiem czemu jak zmieniam biosy zawsze zostaje to samo DEVICE ID i wykrywa ja caly czas jako X800GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaciusieK napisał(a):

Tak, gorny z dolnym w pionie.

o

_

o

takie cos masz polaczyc.

1628466[/snapback]

Czyli juz calkiem lopatologicznie : laczymy 2 kropki po prawej stronie (patrzac na zdjecie zamieszczone przez PITera wczesniej) tak zeby cienka linia przechodzila przez laser cut (czyli mala pozioma kreseczke) i dotykala obydwu kropek :D

Mierzyles to jakos miernikiem ? Czy po prostu polaczyles i sprawdziles dopiero jak wyschlo? Riva Tuner pokazuje wowczas nadal x800GT ale juz 12p ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BiBeR napisał(a):

Czyli juz calkiem lopatologicznie : laczymy 2 kropki po prawej stronie (patrzac na zdjecie zamieszczone przez PITera wczesniej) tak zeby cienka linia przechodzila przez laser cut (czyli mala pozioma kreseczke) i dotykala obydwu kropek  :D

Mierzyles to jakos miernikiem ? Czy po prostu polaczyles i sprawdziles dopiero jak wyschlo? Riva Tuner pokazuje wowczas nadal x800GT ale juz 12p ?

1628517[/snapback]

Robisz poprostu pionowa linie klejem/lakierem/cyna, zeby owe piny laczyly sie ze soba, pozioma krecha nie musi byc cala zakryta, ale i tak pewnie ja zakryjesz,bo to cholerstwo jest az tak male :razz:

Nie miernikowalem sie, wlaczylem poprostu i dzialalo B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz... napisał(a):

Dzwoniłem do znaku niestety nie maja na stanie  256/256 tylko ze 128mb pamieci i trzeba czekać. Jest sens taką brać ?? A jeśli nie x800gt to co do 700-800 zł ?

1628785[/snapback]

PITer mial juz zmodowana na sprzedaz za 800, napisz do niego, bo moze jeszcze ja ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

booczeek napisał(a):

Są jeszcze na allegro

1628811[/snapback]

W Gdańsku są po 695zł wersja BOX Szafirek X800GT 256MB 256bit

BTW. jestem ciekaw co będzie wydajniejsze po zmodowaniu

Saphhire X800GT 256MB 256bit PCI-E 475/980 z 12 potokami

czy

ASUS 6800LE 128MB 256bit AGP 300/700 ale z 16 potokami

ASUS z modem na 16 potoków kosztuje 810zł na Allegro, czyli 115zł drożej.

Osobiście skłaniam się bardziej do ATI ale przecież trzeba być tolerancyjnym i dać szanse nVidii też :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz... napisał(a):

Dzwoniłem do znaku niestety nie maja na stanie  256/256 tylko ze 128mb pamieci i trzeba czekać. Jest sens taką brać ?? A jeśli nie x800gt to co do 700-800 zł ?

1628785[/snapback]

Niestety ceny ladnie poszly w góre, mialem jedna X800GT 256MB zmodowana ale juz poszla za 800zł, nopwe beda w duzo wyzszej cenie, cena gotowej zmodowanej to 840zł, zas wersja 128MB zmodowana ok 700-720zł. Beda dostepne zapewne od poniedzialku.

Dzis wziolem do zabawy X800GT 128MB, pochwale sie wynikami ale wg mnie nie ma duzej roznicy pomiedzy 128MB a 256MB w wydajnosci.

Zmodowana napewno bedzie duzo lepsza i tansza alternatywa dla zwyklego X800.

Update: Aha dzis sie trafil jeden X800GT 256MB z walnietymi potoczkami po odblokowaniu.

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lucas86 napisał(a):

ubiquality tak myslalem o tym Asusie na nf4 ultra, co do Ramu to sie zastanawiam, a Ty jaka opcje przyjmujesz? Ja chcialbym kupic 1GB w jednej kosci i pozniej dolozyc druga 1GB w dualu, ale nie wiem czy mi sie to uda i jakie kosci nejlepiej wybrac...:/

co do Ramu to kupiłem 512MB DDR firmy GEIL, chciałem kupić 1GB ale niestarczyło kasy, w przyszłości dokupie drugie 512 i puszcze je na dual

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi