PITer Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) Jak to nie, jak tak :) Mogłem już dziś zamówic i jutro bym miał. Ale ja wciąż się zastanawiam, czy nie uderzyć z grubej rury na 7800GTX Leadteka za 1960 zl. Cena oczywiście w tym samym sklepie :) 1627441[/snapback] Co z tego jak karta jest w cenniku za taka cene, a stany magazynowe dystrybutora wynosza 0. Ustawienia default na 12 potokach. http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1177602 Edytowane 1 Września 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 @PITer Sklep sprowadza mi zawsze towar prosto od dystrybutora. Dziś tez sprawdzali przy mnie na stronie dystrybutora (i to nie jednego, bo zaopatrują się u kilku) cenę i dostępność. Karta dostępna, a cena (jak dla mnie, bom dobry klient :) ) tak jak pisałem wyżej. Peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) No niestety faktycznie ceny u dystrybutorow poszly w gore, sprawdzalem dzis w pracy :-| Ale udalo mi sie dzis kupic jeszcze w dobrej cenie :D Na razie karta lezy sobie na biurku, w kompie zawita dopiero jutro jak sie wyspie, bo dzis mam wychodne :) Wogole to zastanawiam sie jaki silencer by na to pasil :) Sadzac po chipsecie to stawiam na nr.4 ale ktos tu wspomnial ze pcb jest od xl'a wiec to wskazywaloby na nr.5 Oczywiscie bez zadnego pilowania :-P Edytowane 1 Września 2005 przez BiBeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 @PITer Sklep sprowadza mi zawsze towar prosto od dystrybutora. Dziś tez sprawdzali przy mnie na stronie dystrybutora (i to nie jednego, bo zaopatrują się u kilku) cenę i dostępność. Karta dostępna, a cena (jak dla mnie, bom dobry klient :) ) tak jak pisałem wyżej. Peace 1627597[/snapback] Pierwsze karty pokazaly sie w AB w cenie ok 600zł zniknely jak woda. Dzis mialo w swojej ofercie ABC Data ale cena ponad 700zł. AB prawdopodobnie walnelo sie z cena - za tanio mieli te karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) A jak ma się ta karta do wersji X800GT(mod12)? :) http://www.imperium.net.pl/gigabyte-radeon...cie-p-5736.html Może ma pamięć 128bit bo takie też były Gigabyta? ... Edytowane 1 Września 2005 przez southorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 A jak ma się ta karta do wersji X800GT(mod12)? :) 1628010[/snapback] szkoda pieniedzy, X800GT bedzie szybszy, nawet wersja 128MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 a jeśli to jest 256bit? To GT będzie szybszy (po modzie)? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Czy komuś jeszcze oprócz PIT-era udało się zmodować karte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Walcze drugi dzien o 16 potoków i nic. Zastanawia mnie jedna rzecz, obojetnie od jakiej karty wgram bios (x800Pro, X800XT, X800XT PE) karta nadal w systemie jesty widziana jako X800SE/GT. Moze ktos wie jak wygladala sprawa w przypadku X800Pro @ XT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Czy komuś jeszcze oprócz PIT-era udało się zmodować karte? 1628289[/snapback] Tak, mi, wzialem sobie do potestowania dokladnie te sama karte co PITer - Sapphire 256MB, dziala bez problemow, 0 bledow przy 12 potoczkach, 5100pkt w 2005 przy 500/500Mhz :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Tak, mi, wzialem sobie do potestowania dokladnie te sama karte co PITer - Sapphire 256MB, dziala bez problemow, 0 bledow przy 12 potoczkach, 5100pkt w 2005 przy 500/500Mhz :razz: 1628322[/snapback] ładny wynik :) lutowałeś czy robiłes moda lakierem elektroprzewodzącym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 ładny wynik :) lutowałeś czy robiłes moda lakierem elektroprzewodzącym? 1628324[/snapback] Klejem przewodzacym prad z metalicznym srebrem - mam dodatkowa tubke do sprzedania jak jestes zainteresowany :razz: Dobra rzecz - polecam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 A moglbys podac nazwe tego kleju, gdzie kupowales i jaka cena byla? Widzialem w motoryzacyjnym jakies za ok 10zl, ale nie wiem czy to jakosciowo zbyt dobre bedzie. W allegro znalazlem cos TAKIEGO, mysliscie ze to by bylo w sam raz do tej operacji ? :wink: Rozumiem ze w przypadku modu na 12p zadnego biosu wgrywac nie trzeba? Po prostu laczymy laser cut i to wszystko ? Dopiero przy 16p kombinujemy z biosami? @PITer - pewnie czytales, a moze sie przyda, zerknij TU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) A moglbys podac nazwe tego kleju, gdzie kupowales i jaka cena byla? Widzialem w motoryzacyjnym jakies za ok 10zl, ale nie wiem czy to jakosciowo zbyt dobre bedzie. W allegro znalazlem cos 1628411[/snapback] Glukon - preparat przewodzacy - takie cos na nim widnieje, cena ok. 15zl w zaleznosci od sklepu, ja mam po 12zl B) Zakupione w Krakowie. P.S Ten z Allegro tez nada sie, ale jest juz 2x drozszy i nie ma sensu przeplacac - chyba, ze ktos lubi :razz: Edytowane 2 Września 2005 przez MaciusieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 No tak, tylko ze ten Twoj to klej a tamten to lakier :) Nie znam sie, wiec moze glupie pytania zadaje, ale nie ma roznicy czy klej czy lakier? Takze w pozniejszym usunieciu tego bez sladu w razie czego :D W jakiej to jest pojemnosciowo tubce? Pewnie na starczyloby na pare setek takich kropek :-P Hmm i czym to nakladales, wlasnie patrzylem na ten chip i to jest takie male ze pod lupa chyba igla musialbym tam smarowac, nic lepszego mi nie przychodzi na mysl. I oczywiscie po 3 piwach co by sie lapy nie trzesly, hehe :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulmegil Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) Wciąz nie jestem pewien i nie chce zgadywać czy powoływać się na swoj wspaniały wzrok - jak rozumiem to należy połączyć z sobą 2 najbliższe ze sobą piny* (x2)? Ten większy pin w środku z niczym nie łącze? * prawy-górny z prawym dolnym i lewy górny z lewym dolnym Edytowane 2 Września 2005 przez kulmegil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 No tak, tylko ze ten Twoj to klej a tamten to lakier :) Nie znam sie, wiec moze glupie pytania zadaje, ale nie ma roznicy czy klej czy lakier? Takze w pozniejszym usunieciu tego bez sladu w razie czego :D W jakiej to jest pojemnosciowo tubce? Pewnie na starczyloby na pare setek takich kropek :-P Hmm i czym to nakladales, wlasnie patrzylem na ten chip i to jest takie male ze pod lupa chyba igla musialbym tam smarowac, nic lepszego mi nie przychodzi na mysl. I oczywiscie po 3 piwach co by sie lapy nie trzesly, hehe :-P 1628450[/snapback] Przed cala ta opercaja musialem dobrze odpoczac, przejsc tygodniowy trening wytrzymalosciowy w lesie oraz zabic kilka much :lol2: A na serio to w tubce jest caly 1g - co wystarcza spokojnie na kilkaset takich tubek B) A nakladalem to szpicem scyzoryka pod lupa :wink: Pozstawilem na pare h zeby wyschlo, wrocilem do domciu, zamontowalem grafe, patrze i miodzio..12 potoczkow :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Wciąz nie jestem pewien i nie chce zgadywać czy powoływać się na swoj wspaniały wzrok - jak rozumiem to należy połączyć z sobą 2 najbliższe ze sobą piny* (x2)? Ten większy pin w środku z niczym nie łącze? * prawy-górny z prawym dolnym i lewy górny z lewym dolnym 1628455[/snapback] Tak, gorny z dolnym w pionie. o _ o takie cos masz polaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 A moglbys podac nazwe tego kleju, gdzie kupowales i jaka cena byla? Widzialem w motoryzacyjnym jakies za ok 10zl, ale nie wiem czy to jakosciowo zbyt dobre bedzie. W allegro znalazlem cos 1628411[/snapback] Walcze od paru dni o 16 potoków ale nie wiem czemu jak zmieniam biosy zawsze zostaje to samo DEVICE ID i wykrywa ja caly czas jako X800GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Tak, gorny z dolnym w pionie. o _ o takie cos masz polaczyc. 1628466[/snapback] Czyli juz calkiem lopatologicznie : laczymy 2 kropki po prawej stronie (patrzac na zdjecie zamieszczone przez PITera wczesniej) tak zeby cienka linia przechodzila przez laser cut (czyli mala pozioma kreseczke) i dotykala obydwu kropek :D Mierzyles to jakos miernikiem ? Czy po prostu polaczyles i sprawdziles dopiero jak wyschlo? Riva Tuner pokazuje wowczas nadal x800GT ale juz 12p ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 kurde wygląda jakby cos zostawało jednak w biosie? mozę jakos sie zabezpieczyli przez zbyt łatwym modem? bo jak wszystkie gt szły by na 16 potoków to kto kupi x800pro itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Czyli juz calkiem lopatologicznie : laczymy 2 kropki po prawej stronie (patrzac na zdjecie zamieszczone przez PITera wczesniej) tak zeby cienka linia przechodzila przez laser cut (czyli mala pozioma kreseczke) i dotykala obydwu kropek :D Mierzyles to jakos miernikiem ? Czy po prostu polaczyles i sprawdziles dopiero jak wyschlo? Riva Tuner pokazuje wowczas nadal x800GT ale juz 12p ? 1628517[/snapback] Robisz poprostu pionowa linie klejem/lakierem/cyna, zeby owe piny laczyly sie ze soba, pozioma krecha nie musi byc cala zakryta, ale i tak pewnie ja zakryjesz,bo to cholerstwo jest az tak male :razz: Nie miernikowalem sie, wlaczylem poprostu i dzialalo B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Moze ktos wie jak wygladala sprawa w przypadku X800Pro @ XT ? 1628320[/snapback] PROSZĘ BARDZO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 1628658[/snapback] Niestety ten sposob dziala tylko na karty z VIVO, wiec odpada :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz... Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Dzwoniłem do znaku niestety nie maja na stanie 256/256 tylko ze 128mb pamieci i trzeba czekać. Jest sens taką brać ?? A jeśli nie x800gt to co do 700-800 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Dzwoniłem do znaku niestety nie maja na stanie 256/256 tylko ze 128mb pamieci i trzeba czekać. Jest sens taką brać ?? A jeśli nie x800gt to co do 700-800 zł ? 1628785[/snapback] PITer mial juz zmodowana na sprzedaz za 800, napisz do niego, bo moze jeszcze ja ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 PITer mial juz zmodowana na sprzedaz za 800, napisz do niego, bo moze jeszcze ja ma. 1628793[/snapback] Są jeszcze na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Są jeszcze na allegro 1628811[/snapback] W Gdańsku są po 695zł wersja BOX Szafirek X800GT 256MB 256bit BTW. jestem ciekaw co będzie wydajniejsze po zmodowaniu Saphhire X800GT 256MB 256bit PCI-E 475/980 z 12 potokami czy ASUS 6800LE 128MB 256bit AGP 300/700 ale z 16 potokami ASUS z modem na 16 potoków kosztuje 810zł na Allegro, czyli 115zł drożej. Osobiście skłaniam się bardziej do ATI ale przecież trzeba być tolerancyjnym i dać szanse nVidii też :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) Dzwoniłem do znaku niestety nie maja na stanie 256/256 tylko ze 128mb pamieci i trzeba czekać. Jest sens taką brać ?? A jeśli nie x800gt to co do 700-800 zł ? 1628785[/snapback] Niestety ceny ladnie poszly w góre, mialem jedna X800GT 256MB zmodowana ale juz poszla za 800zł, nopwe beda w duzo wyzszej cenie, cena gotowej zmodowanej to 840zł, zas wersja 128MB zmodowana ok 700-720zł. Beda dostepne zapewne od poniedzialku. Dzis wziolem do zabawy X800GT 128MB, pochwale sie wynikami ale wg mnie nie ma duzej roznicy pomiedzy 128MB a 256MB w wydajnosci. Zmodowana napewno bedzie duzo lepsza i tansza alternatywa dla zwyklego X800. Update: Aha dzis sie trafil jeden X800GT 256MB z walnietymi potoczkami po odblokowaniu. Edytowane 2 Września 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubiquality Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 ubiquality tak myslalem o tym Asusie na nf4 ultra, co do Ramu to sie zastanawiam, a Ty jaka opcje przyjmujesz? Ja chcialbym kupic 1GB w jednej kosci i pozniej dolozyc druga 1GB w dualu, ale nie wiem czy mi sie to uda i jakie kosci nejlepiej wybrac...:/co do Ramu to kupiłem 512MB DDR firmy GEIL, chciałem kupić 1GB ale niestarczyło kasy, w przyszłości dokupie drugie 512 i puszcze je na dual Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...