Darth_Reaven Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Polecam u tego ziomala, tanio i dobrze :D http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62535352 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 taa i gwara na 7 dni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) Niestety ceny ladnie poszly w góre, mialem jedna X800GT 256MB zmodowana ale juz poszla za 800zł, nopwe beda w duzo wyzszej cenie, cena gotowej zmodowanej to 840zł, zas wersja 128MB zmodowana ok 700-720zł. Beda dostepne zapewne od poniedzialku. eee.. coś czarujesz meeen... dolar spada a wg. Ciebie niby dlaczego "nopwe beda w duzo wyzszej cenie"?? BTW. czemu GRAL ma tak drogo te karty 749zł?? w ESC są po 699zł, w BALCIE po 669zł, w JES po 695zł i w JES na bank mają ich troche fizycznie. Więc wg. mnie skoro dolec poszedł w dół i cała konkurencja w około ma je taniej to chyba GRAL też powinien zejść z ceną :razz: pozdro, peace, i udanych 16 potoczków mistrzu :rolleyes: Edytowane 2 Września 2005 przez Shexbeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) Szkoda sobie glowy zawracac :-P Jakos wczoraj kupilem ta karte jeszcze taniej niz u tego "ziomala" i to z 2letnia gwara, wiec te 7dni rozruchowej to mozna sobie wsadzic gdzies :D Jutro jade po lakier elektroprzewodzacy Electon 40AC i zobaczymy czy mi sie poszczesci :wink: @Shexbeer - gral ma prawdopodobnie juz z nowej dostawy, a cena faktycznie u dystrybutora wzrosla, nie widziec dlaczego :unsure: ESC ma jeszcze zapasy zapewne z wczesniejszego zamowienia dlatego stara cena, jes faktycznie ma jeszcze pare sztuk, wczoraj jeszcze sie zalapalem za 675 przed podwyzka :wink: Balta to ma tylko na stronie, fizycznie nie ma i szybko nie bedzie miala - wczoraj gadalem z kolesiem bo wlasnie stamtad chcialem wziac. Powiedzial ze u dystrybutora najblizsza dostawa jej juz cala zarezerwowana i ze moze mi sciagnac z kolejnej ktora nie wiadomo kiedy bedzie :lol: Zapewne wtedy juz nowa cena bedzie. Takze niech ciesza sie wszyscy co wyrwali w dobrej cenie, a jeszcze bardziej Ci ktorym sie uda odblokowac potoki :) Edytowane 2 Września 2005 przez BiBeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 1627235[/snapback]Twoja karta ma memki 490 MHz ,a w opisie w gralu jest 350...błąd jest w opisie?Czy to ta sama karta co Twoja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 @Shexbeer - gral ma prawdopodobnie juz z nowej dostawy, a cena faktycznie u dystrybutora wzrosla, nie widziec dlaczego :unsure: Zapewne wtedy juz nowa cena bedzie. Takze niech ciesza sie wszyscy co wyrwali w dobrej cenie, a jeszcze bardziej Ci ktorym sie uda odblokowac potoki :) 1629193[/snapback] dystrybutor zwietrzył interes ;) a Gral z tego co obserwowałem i dobrze pamiętam to wcześniej miał po 769zł, moim zdaniem nowa cena nie powinna być wyższa bo rynek walutowy na to nie wskazuje, chyba że tak jak pisałem dystrybutor cwaniak :lol: szybko zeszły to jeb..tralala..emy cene wyższą bo i tak pójdą i stąd NOWE ceny... BiBeR życzę Ci 12 sprawnych potoków, czekamy na 16.... PITer?? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Twoja karta ma memki 490 MHz ,a w opisie w gralu jest 350...błąd jest w opisie?Czy to ta sama karta co Twoja? 1629217[/snapback] rypneli się, 256MB 256bit ma 490(980) ddr3 a 350(700) ma wersja 128MB 256bit na ddr1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 To będzie następca 9800se i nie ma co ukrywać, furorę zrobi może i nawet większą a ati trochę kasy wpadnie. Szkoda że troche skomplikowali metodę modowania ;) Choć wydaje mi się że soft mod powinien być możliwy, bo w 9800se również możnabyło zrobić hardmoda, jak i użyć spreparowanych sterów, więc kto wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) A można prosić o fotki kart na PCB z rdzeniem na R423 i R480 i zaznaczenie różnic żeby było wiadomo na co zwrócić uwagę bo wciąż nie jestem pewny :? To tak dla zupełnej jasności dla mniej oblatanych....(dla mnie? :blink: ) Chyba ,że wiadomo na pewno ze w Polsce wszystkie karty np. danej firmy są na konkretnym PCB Edytowane 2 Września 2005 przez -< WormBoy >- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 dystrybutor zwietrzył interes ;) a Gral z tego co obserwowałem i dobrze pamiętam to wcześniej miał po 769zł, moim zdaniem nowa cena nie powinna być wyższa bo rynek walutowy na to nie wskazuje, chyba że tak jak pisałem dystrybutor cwaniak :lol: szybko zeszły to jeb..tralala..emy cene wyższą bo i tak pójdą i stąd NOWE ceny... BiBeR życzę Ci 12 sprawnych potoków, czekamy na 16.... PITer?? :-P 1629227[/snapback] Jesli dobrze spojrzalem to gral na samym poczatku mial po 665zl, w momencie kiedy wyszlo ze mozna odblokowac potoki jakos cena w tym samym czasie poszla w gore :-P W jesie na samym poczatku tez byla po 659 :) Nie dziekuje, co by nie zapeszac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 eee.. coś czarujesz meeen... dolar spada a wg. Ciebie niby dlaczego "nopwe beda w duzo wyzszej cenie"?? BTW. czemu GRAL ma tak drogo te karty 749zł?? w ESC są po 699zł, w BALCIE po 669zł, w JES po 695zł i w JES na bank mają ich troche fizycznie. Więc wg. mnie skoro dolec poszedł w dół i cała konkurencja w około ma je taniej to chyba GRAL też powinien zejść z ceną :razz: pozdro, peace, i udanych 16 potoczków mistrzu :rolleyes: 1629192[/snapback] Ma tak drogo bo tyle ksoztuja juz te karty, jako pierwszy spredawalo je AB w cenie zakupu ok 630zł kart mieli malo i rozeszly sie jak woda. Pozniej pojawily sie w ABC Data w cenie ok 730zł równiez w znikomych ilosciach. Pierwsza cena w gralu byla nizsza poniewaz karty byly tansze jeszcze wtedy, te co sa teraz sa duzo drozsze stad cena. JES jeszcze powinien miec pare sztuk w starej cenie. O balcie zapomnij bo pytalem o te karty, sprzedawca powiedzial ze nie maja tych kart ale moga sciagnac od dystrybutora w cenie jak podaja 669zł tyle ze dystrybutor (AB) nie posiada juz tych kart :) Twoja karta ma memki 490 MHz ,a w opisie w gralu jest 350...błąd jest w opisie?Czy to ta sama karta co Twoja? 1629217[/snapback] Tak to jest błąd w opisie, mówilem juz im o tym, mieli poprawic. dystrybutor zwietrzył interes ;) a Gral z tego co obserwowałem i dobrze pamiętam to wcześniej miał po 769zł, moim zdaniem nowa cena nie powinna być wyższa bo rynek walutowy na to nie wskazuje, chyba że tak jak pisałem dystrybutor cwaniak :lol: szybko zeszły to jeb..tralala..emy cene wyższą bo i tak pójdą i stąd NOWE ceny... BiBeR życzę Ci 12 sprawnych potoków, czekamy na 16.... PITer?? :-P 1629227[/snapback] Cena jest wyzsza bo juz nie ma kart z pierwszej dostawy... To będzie następca 9800se i nie ma co ukrywać, furorę zrobi może i nawet większą a ati trochę kasy wpadnie. Szkoda że troche skomplikowali metodę modowania ;) Choć wydaje mi się że soft mod powinien być możliwy, bo w 9800se również możnabyło zrobić hardmoda, jak i użyć spreparowanych sterów, więc kto wie... 1629236[/snapback] Nie liczyl bym na odblokowanie potoków w sposób programowy, X800, X800Pro orax X850Pro nie udalo sie odblokowac wiec o X800GT mozna zapomniec. Jesli dobrze spojrzalem to gral na samym poczatku mial po 665zl, w momencie kiedy wyszlo ze mozna odblokowac potoki jakos cena w tym samym czasie poszla w gore :-P W jesie na samym poczatku tez byla po 659 :) Nie dziekuje, co by nie zapeszac :D 1629315[/snapback] Cena jest wyzsza bo juz nie ma kart z pierwszej dostawy... Ceny czesto ida w góre z tego wzgledu ze nikt nie posiada sprzetu a jak posiadasz jako jedyny to mozesz sobie windowac ceny a i tak klient kupi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) Dorwalem dzis wersje 128MB i zmodowalem na 12 potoków, oto wyniki: DOOM3 1024 X800GT 128MB default 475/350 71.3 FPS X800GT 128MB oc 533/378 79.2FPS X800GT 256MB default 475/490 78FPS 3D Mark 2003 default 1024 X800GT 128MB default 475/350 9946 marks X800GT 128MB oc 533/378 10748 marks X800GT 256MB default 475/490 10629 marks 3D Mark 2005 default 1024 X800GT 128MB default 475/350 4298 marks X800GT 128MB oc 533/378 4703 marks X800GT 256MB default 475/490 4838 marks Edytowane 21 Września 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 O kurde, ale zes tam nakitowal tej cyny :D A ja tu sie glowilem jak nasmarowac tam lakierem taka cienka kreske, ale widze ze sie nie ma co szczypac i moze byc calkiem spora :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) O kurde, ale zes tam nakitowal tej cyny :D A ja tu sie glowilem jak nasmarowac tam lakierem taka cienka kreske, ale widze ze sie nie ma co szczypac i moze byc calkiem spora :wink: 1629650[/snapback] To nie cyna, to lakier. Wygrzewalem lakier pod lampka :) Wydaje sie ze duze ale tak naprawde to jest malutka kropelka naniesiana igla. Aha, mialem 2 sztuki i pierwsza siala artami po odblokowaniu. Edytowane 2 Września 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) PITer: Duzo tych kart juz przerobiles? Chodzi o te z 256 MB ramu. Duzo sie nie zmodowalo? Masz moze rozeznanie jak sie mniej wiecej kreca (chodzi o srednia podkrecalnosc z paru sztuk)? Edytowane 3 Września 2005 przez klmn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 No włąsnie na 10 sztuk ile leci :> ? To jest pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 kumpel z sklepu zrobil moda -6/6 udalo sie zmodowac bez problemu -chyba 4x128 mb i 2x256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar13 Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 A ja się zastanawiam czy da sie zmodować ( i w jaki sposób :P ) na 16 potoków. Kurcze PITer popróbuj jeszcze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macsob Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Mam pytanie do Was w szczególności do PITera, bo troszkę mi sie namieszało w głowie przez to x800gt. We większości polskich sklepów dostępne są te karty od Szafirka. Cena 669zł- Imperium.pl. Natomiast pełen X800 Asusa kosztuje 869zł. Czy różnica w wydajności PRZED modowaniem X800gt, a pomiędzy X800 jest taka duża aby dawać 200zł więcej??? A jeśli uda się zmodować X800gt na 12 potoków to będzie ona odpowiadać wygajnością X800 256/256???? Dzięki z góry za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wikktor Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) Walcze od paru dni o 16 potoków ale nie wiem czemu jak zmieniam biosy zawsze zostaje to samo DEVICE ID i wykrywa ja caly czas jako X800GT. 1628474[/snapback] Jeśli dobrze pamiętam to ta karta ma podwójnego biosa... coś takiego podawali w newsach. Bo innej przyczyny nie widze. Oczywiście modujesz R480 ? EDIT: Ołówkiem sie da połączyć piny ? Edytowane 3 Września 2005 przez Wikktor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Mam pytanie do Was w szczególności do PITera, bo troszkę mi sie namieszało w głowie przez to x800gt. We większości polskich sklepów dostępne są te karty od Szafirka. Cena 669zł- Imperium.pl. Natomiast pełen X800 Asusa kosztuje 869zł. Czy różnica w wydajności PRZED modowaniem X800gt, a pomiędzy X800 jest taka duża aby dawać 200zł więcej??? A jeśli uda się zmodować X800gt na 12 potoków to będzie ona odpowiadać wygajnością X800 256/256???? Dzięki z góry za pomoc! 1630216[/snapback] Porównaj z moimi wynikami i wynikami z tej strony: http://www.hardcoreware.net/reviews/review-286-3.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 w imperium.net.pl są dwie karty szafira jedna na zwyklych ddrach druga na ddr3(rzecz jasna lepiej taktowana) tu linki http://www.imperium.net.pl/sapphire-x800gt...cie-p-6007.html http://www.imperium.net.pl/sapphire-x800gt...cie-p-6037.html pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szych Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 ddr3a wersja 256mb ddr1 wersja 128. pytanie ile ich maja. zeby nei bylo ze po zamowieniu dostaniesz odpowiedz ze skonczyly sie zapasy w hurtowni. btw w esc sa juz po 690 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 To sam sobie chyba jutro walne tego modzika :) tak dla przyjemności :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) ddr3a wersja 256mb ddr1 wersja 128. pytanie ile ich maja. zeby nei bylo ze po zamowieniu dostaniesz odpowiedz ze skonczyly sie zapasy w hurtowni. btw w esc sa juz po 690 1630503[/snapback] 27 i 18 odpowiednio szt na dzien dzisiejszy. edit: włąśnie ktoś szarpnął wszystkie lightboxy zostały tylko full'e Edytowane 3 Września 2005 przez stranger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) Właśnie zdążyłem zamówić a tu telefon ,że tylko Fullbox został... :huh: No i chyba go wezmę ,mam nadzieję że nie różni się od lightb.. :unsure: Edytowane 3 Września 2005 przez -< WormBoy >- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) 15 min wczesniej i bylby twoj Lbox, na marginesie ktos ladnie zassał wszystkie Lbox'y Edytowane 3 Września 2005 przez stranger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) Wlasnie od godziny sie mecze i nie moge zainstalowac x800gt w systemie :mur: :blink: Probowalem stery z plyty, omegi na cat 5.7 i stery z ati cat 5.8 Dostaje taki komunikat Jak probuje recznie mam zolte wykrzykniki i komunikat ze nie mozna zainstalowac sterownika. Co to moze byc? Bo chyba nie karta walnieta? :sad: O prosze, cos takiego : Zaraz mnie cos strzeli.... :mad: Edytowane 3 Września 2005 przez BiBeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Jaki system ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Swiezy XP. Wczsniej byl tylko sterownik do ATI Rage tej co w podpisie, ale usunalem go z menagera, a potem w awaryjnym wyczyscilem Driver Cleanerem Pro :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...