99tomcat Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 timingi te same co w oryginalnym biosie. 1634770[/snapback] może fakycznie przy 16 potokach karcioszkom już zaczyna prądu brakowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 może fakycznie przy 16 potokach karcioszkom już zaczyna prądu brakowac? 1634908[/snapback] niestety zasilanie nie wyrabia przy 16 potokach, karta sie wylacza, czarny obraz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 (edytowane) poniżej link do próbki ATI All In Wonder X800 GT DVB-T, co ciekawe jest to wersja 128MB 256bit ale na GDDR3 taktowanymi efektywnie 980MHz a nie jak w 128MB wersjach obecnych szafirków ddr1 700Mhz. AIW X800GT oparty jest na rdzeniu R430 znanym nam z X800XL http://www.driverheaven.net/reviews/AIWX800GT/index.htm inne testy: http://www.bit-tech.net/hardware/2005/09/0..._roundup/1.html tutaj jest ciekawy art tylko nie znam chińskiego :) http://www.hkepc.com/hwdb/x800gt-1.htm widać na zdjęciach X800GTO w wersji 512MB UPDATE: jest pokazana nieudana próba modowania R480 na 12 i 16 potoków, nie pokazali dokładnie szczegółów co się łączy ale obstawiałbym wnioskując po fotkach że mogą to być 3 pary pinów w prawym górnym rogu GPU i 2 pary poniżej http://www.hkepc.com/hwdb/x800gt-4.htm Edytowane 6 Września 2005 przez Shexbeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1nister Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 (edytowane) @BiBer - dokładnie tak jak piszesz ;) no za cholere się "nie spinają" , lakier jest ok bo spr miernikiem i ladnie przewodzi, może styki mamy już tłuste czy coś, ja nawet troche skrobałem zeby "zedrzeć" wierzchnią warstwe no i ładnie się świeci, ale co z tego muszę Ci powiedzieć że my raczej coś źle robimy niźli by to była wina karty a tak wogole inne pytanie: czy po takim modzie trzeba przeładowywać stery? w sumie robiłem na początku bez ale potem z, choć efekt narazie żaden Edytowane 6 Września 2005 przez m1nister Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 HIS X800GT IceQ II Turbo jest na czerwonym laminacie tylko w Polsce chyba jeszcze ich nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 witam, panowie a jak jest z chłodzeniem tych sapphirków 256mb - czy ZALMAN VF700-CU wchodzi bez problemów? ewentualnie jakiego silencera można zastosować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 wystarczy spojzec na obrazek wyrzej i widac, ze silencer jest ok. a jak sie jeszcze poczyta opis silencerow, to juz wogole bedzie wszystko wiadomo - co do czeko pasuje a do czego nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Ale zalman jest lepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHED Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Ludzie mam problem : Mam szynę AGPx2 na płycie głownej ale nie wiem czy będą mi działały karty z AGPx4! Pomóżcie!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 1. to nie ten topic 2. tak - beda dzialaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 12 potoczków, domyslne taktowania http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1192343 Dzis przejachalo kilkanascie kart wiec bede walczyl o 16 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 niech zgadne - wszystkie to szafiki... ilu megowe i na jakich gpu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 256mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 (edytowane) SAPPHIRE X800GT 256MB DVI TV PCIex bulk - 649 PLN Edytowane 6 Września 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 A ja mam pytanko :] Mam kse an GF6800 128MB @ 16p, czy lepiej zmienic płytę na wersję z pcie i brać tego x800gt z gwarancją modowania na 12 potoczków? ;] Biorąc pod uwagę co się lepiej kręci na WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snowballer Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 A ja mam inne pytanko. Czy jesli zmoduje karte i sie nie powiedzie tzn bedzie sypac artami, to czy moge sobie spokojnie ten lakier zdrapac jakimś narzedziem[igła albo coś] i nie zepsuje sie nic na tych pinach?? PIter czy ten x800Gt który ci sie nie udał, to czy zdrapałeś z niego ten lakier i działa dalej jako 8 potokowy czy karta jest do wyrzucenia[zepsuta] Mam to pytanie bo niechce robic niczego pochopnie a 700zł to duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 A ja mam inne pytanko. Czy jesli zmoduje karte i sie nie powiedzie tzn bedzie sypac artami, to czy moge sobie spokojnie ten lakier zdrapac jakimś narzedziem[igła albo coś] i nie zepsuje sie nic na tych pinach?? PIter czy ten x800Gt który ci sie nie udał, to czy zdrapałeś z niego ten lakier i działa dalej jako 8 potokowy czy karta jest do wyrzucenia[zepsuta] Mam to pytanie bo niechce robic niczego pochopnie a 700zł to duzo. 1635677[/snapback] lakier mozna zmyc rozpuszczalnikiem i karta dziala spowrotem poprawnie na 8 potoków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 pragnę zdementować podłoski jakoby w wesjach full box siedziały karty na R480, na karcie z full box'a siedzi sobie X800SE czyli R423, więc raczej losowo pakują do full box'ów R480 albo zależy od dostawy i źródła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 doczytałem się, że HISy wyszły i z rdzeniami R423 i R480 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 dzis jade kupic new komputer :D jest jeden problem tam gdzie kupuje nie mają x800gt 256mb ;( niestety jestem ograniczony do sklepów gdzie są raty AIGO. ile jest mnie wydajna wersja 128mb ddr1? choc moze wezme X800XL:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 widziałem test powercolora wersji 128MB i 256MB i tylko w jednym teście 6600GT było lepsze od wersji 128MB co do powercolora gościu na allegro wystawił wersje 256MB http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63286545 i napisał coś takiego: "UWAGA! Karta jest na rdzeniu R480, który zapaleńcom pozwala na dodatkowe odblokowanie 4 potoków renderujących." wysłałem już do niego zapytanie czy wie coś więcej, ale pewnie pomyliło mu się z R423 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 ile jest mnie wydajna wersja 128mb ddr1? 1636327[/snapback] Str 11 post #322 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 widziałem test powercolora wersji 128MB i 256MB i tylko w jednym teście 6600GT było lepsze od wersji 128MB co do powercolora gościu na allegro wystawił wersje 256MB 1636380[/snapback] Gosciu troche kreci, zeby zrobic sobie reklame albo faktycznie nie ma zielonego pojecia. Np ten rdzen jak piszesz (chociaz moze mysli o odblokowaniu przez bios). Ale juz np taktowanie pamieci ze u konkurencji jest 880 to bzdura, albo wzmianka ze jego karta ma uklad w procesie technologicznym 0.11 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Gosciu troche kreci, zeby zrobic sobie reklame albo faktycznie nie ma zielonego pojecia. Np ten rdzen jak piszesz (chociaz moze mysli o odblokowaniu przez bios). Ale juz np taktowanie pamieci ze u konkurencji jest 880 to bzdura, albo wzmianka ze jego karta ma uklad w procesie technologicznym 0.11 :wink: 1636528[/snapback] http://pclab.pl/art16450.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) co do taktowan - pewnie porownywal z komputronikiem - tan narazie poprawili tylko przy bulku, ze taktowanie mem to 980 a z procesem technologicznym - tez gdzies o tym czytalem (ale to bylo zanim grafa pojawila sie w sprzedazy - takie spekulacje ktoregos z serwisow informacyjnych) HELP BARDZO PILNE PYTANIE - czy mial ktos z Was okazje sprawdzic jak wyglada gpu na x800gt sapphire 256mb - w wersji oem (bulk) ?? mam okazje kupic za troszke wiecej niz 600zl nowke nie wkladana do kompa ale nie moge sprawdzic przed zakupem co jest pod radiatorem (nie chcial bym sie "wladowac" w chwilowo nie modowalny r480) pozatym nie wiem czy warto za 600 - 630zl bulka - ale za przesylke nic bym nie placil i mial pelna gware na miejscu Edytowane 7 Września 2005 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Str 11 post #322 1636428[/snapback] ups nie zauwazylem :oops: dziekuje bardzo za info:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) HELP BARDZO PILNE PYTANIE - czy mial ktos z Was okazje sprawdzic jak wyglada gpu na x800gt sapphire 256mb - w wersji oem (bulk) ?? 1636536[/snapback] Jeszcze nie ale kupiłem i czekam aż dojdzie .Dam znać ale pewnie potrwa 2-3 dni... Ale myślę ,że też r423.W sumie w boxie w teście na pclabie też był r423 więc wygląda na to ,że raczejwkładali gdzie się dało. A do pierwszych recek może r480 posłali ,przecież jedna karta krąży po różnych redakcjach, a potem jest że wszystkie są na r480... Edytowane 7 Września 2005 przez -< WormBoy >- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 hmmm - tez mi sie tak wydaje. powiem nawet wiecej - to na jakim jest gpu to chyba bardziej przypadek (ze bedzie 480) eh - wlasnie sie okazalo, ze za ok 15zl wiecej moge miec liteboxa i tego wlasnie zamawiam. ciekawe ile dni bede czekal na towar :] :/ pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koral83 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Witam, co myslicie o bulk'ach, ktos juz to mial w lapach? Zamierzam sie na tego podanego strone wczesniej Komsad 649zl Pytanie brzmi - lepiej brac to(256Mb, 256bit) czy pelnego x800 ale 128mb 128bit - zakladajac,ze karta sie nie zmoduje(cena powiedzmy bedzie ta sama)? Jutro maja byc dostawy x800gt (lbox) "tu i tam" :), ceny tez beda "dostawione", wiec to krotka pilka i decyzja zapasc musi chyba szybko:/ pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 pelnego x800 128/128 to ja bym sobie raczej odpuscil. co z tego, ze masz 12p, spoko i mniej pamieci i mniej bitow i cena wyzsza jak juz, lepiej chyba x800gt 128mb pozatym z tego co sie przez te pare godzin dowiedzialem itp, to miedzy bulkiem, l boxem a f b nie ma zadnej roznicy - a montowanie r423 i 480 jest sprawa losowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...