Skocz do zawartości
Gość Dawidsfuturx

ATI Radeon X800 GT

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie dla posiadaczy kart ze 128MB - jakie macie pamieci i do ilu da sie je wykrecic? U siebie zauwazylem ze sa to GDDR3 (kazdy program tak pokazuje, choc wczesniej bylo mowione ze posiadaja DDR1) Samsunga 2ns. Wroce z pracy to wezme sie za krecenie, ale teoretycznie do 500MHz powinny dojsc. Co o tym myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie dla posiadaczy kart ze 128MB - jakie macie pamieci i do ilu da sie je wykrecic? U siebie zauwazylem ze sa to GDDR3 (kazdy program tak pokazuje, choc wczesniej bylo mowione ze posiadaja DDR1) Samsunga 2ns. Wroce z pracy to wezme sie za krecenie, ale teoretycznie do 500MHz powinny dojsc. Co o tym myslicie?

1637204[/snapback]

są wersje 128 z gdr3

jak masz 2ns bga to na bank gdr3

takie samsunki w nv potrafią latać i powyżej 1350MHz DDR (675)

w ATI troszku gorzej zawsze - myślę że 1000-1100 do zrobienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak myślicie, dałoby rade zrobić "ołówkowego" moda, jak to kiedyś miało miejse przy AMDkach ? Podobno grafitowy ołówek działa całkiem nieźle ? Spróbuje ktoś ?

1637189[/snapback]

Nie chcesz byc pierwszy? :D

Zrobilem male porownianie wynikow przy 8p. i 12p. Grafika na default, sterownik na jakosc obrazu. Sprzet jak w podpisie.

8p.

2001 - 25290

2003 - 9332

2005 - 4068

12p.

2001 - 25908

2003 - 10731

2005 - 4915

Fajnie jakby ktos zapodal do porownania wyniki z wersji 128mb na podobnym sprzecie. Jak widac 3dmark 2001 juz sie raczej nie nadaje do testowania, 4potoki nie zrobily na nim prawie zadnego wrazenia. Pewnie jakbym dokrecil proca jeszcze to by sie dopiero ruszylo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

srekal34 no ale to masz na agp, a to masz na pci-e, chyba ze chodzi ci o to, zeby wymienic i płyte. wg mnie jezeli karta modowalna na 12pot to sie opłaca, oczywiscie + oc, no i jeszcze ma 256 ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

srekal34 no ale to masz na agp, a to masz na pci-e, chyba ze chodzi ci o to, zeby wymienic i płyte. wg mnie jezeli karta modowalna na 12pot to sie opłaca, oczywiscie + oc, no i jeszcze ma 256 ramu.

1637641[/snapback]

płytę też wymienię na pcie w razie potrzeby ;] na asrocka na tym nowym Uli ;] będzie szybszy od nf3 no i pcie i agp na jednym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tym Asrocku da się kręcić!! HTT osiaga 350, max vcore 1,55 - aż tak źle? :P Nie ma innej płyty na Uli1895 :( rewelacyjnym chipsecie swoją drogą

1637753[/snapback]

popieram rzecz jasna :-P

Uli wymiata i miejmy nadzieje że DFI albo chociaŻ inni więksi producenci poważnie sie nim zainteresują ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram rzecz jasna  :-P

Uli wymiata i miejmy nadzieje że DFI albo chociaŻ inni więksi producenci poważnie sie nim zainteresują ...

1637802[/snapback]

Nie ma czym sie podniecac, bylo wiele chipsetów któeymi ludzie sie podniecali i wodotryski jakie posiada a w rezultacie okazalo sie szrotem, nie wierze w zadne ULI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biber to jeszze bym prosil o wyniki markow z wykrecona grafa jak sie da ;)

1637443[/snapback]

To u mnie jakoś tak (x800gt 256) :

drivers def & 12 potokow CPU 2,9GHz

4,9k 2005 (520/520 5,2k - 530/520 2,95GHz 5,5k perf)

10,8 2003 (520/520 11,5k)

26,1k 2001 (520/520 27,3k - 530/520 2,95GHz 27,8k)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

why?

1637688[/snapback]

srekal - jeżeli nie masz kłopotów z płytką z tak podkręconym procem to czego chcieć więcej? masz naprawdę super sprzęcik - osobiście myślę, że teraz ceny kart na agp spadną. w imperium jest np x850xt za 1399 tylko nie wiem czy to na pewno pamiątki 1,6ns - myślę, że to raczej tanio ale r520 nadchodzi (btw. ciekawe czy na agp wyjdzie). powszechnie wiadomo, że wydajność agp vs pcie to prawie to samo. dla samego pcie nie przesiadałbym się.

co do modowalności 6800 - to w wersji pcie są z tym _chyba_ jakieś problemy ale nie jestem tego pewien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracajmy do x800gt ;] sprzedajesz już 16 potokowca to jednak działa ok i nie wyłącza się już?

1637813[/snapback]

Dzialaja bez problemu na 16 potoków wczesniej maielm resety ale okazalo sie ze to wina Astaków.

Trafic na sprawna 16 to 1/10, moze 1/8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi