cga Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 witam. ja też mam pytanie, czy odblokowanie dodatkowych 4 potoków zwiększa (a jeśli tak to w jakim stopniu) awaryjność karty. 1639090[/snapback] w jakimś tam stopniu wpływa - przecież te potoki są zablokowane ponieważ producent uznał je za niesprawne w pełni. myślę, że wmiare użytkowania karty wzrasta szansa na wystąpienie artów. ale wtedy najgorsze co może się przytrafić to konieczność ponownego zablokowanie tych extra potoków i powinno być OK. ale to moje rozważania - nie miałem dotychczas doczynienia z odblokowanymi potokami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Jestem nieco zdziwiony tymi nieudanymi zabiegami u jednych a udanymi u innych-moze coś źle nakładacie czy coś? Moze nalezy to przeciecie laserem zaizolować i dopiero łaczyć mostki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Czyli 6800 ma nieco lepszą architekturę? Przy mniejszych taktowaniach ta sama wydajność? Jest jakiś plus na korzyść X800GT 12p? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NineInchNick Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Czyli 6800 ma nieco lepszą architekturę? Przy mniejszych taktowaniach ta sama wydajność? Jest jakiś plus na korzyść X800GT 12p? ... 1639172[/snapback] Nom. Musialem sie przeżucić z małym budżetem na PCIE. GT jest do tego idealny. Inna rzecz - TVout mi działa ok wreszcie... hehe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Może ktoś powiedzieć, czym oprócz lakieru i lutownicy można zrobić moda na 12p ? Lutownicą się boję - lakieru nie mam... Czy coś innego, z domowych sposobów - wchodzi w grę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 CZEŚĆ CZY WIADOMO JUŻ kiedy będzie dostępny x800gt na agp bo miał podobno wyjść od sapphire we wrześniu a tu cicho.pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 no jesli lapier to i moze byc ołówek, tzn grafit, ale wiecej kłopotów niz pozytku z tym bedzie, no chyba ze musisz tego moda miec dzisiaj a nie jutro, bo jutro mozesz przeca do sklepu skoczyc po lakier, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NineInchNick Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 nom. piny są w delikatnych zagłębieniach, więc ołówkiem bym nie grzebał, bo są małe szanse na powodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) tutaj tez sa fizycznie na stanie: 1639004[/snapback] T tez, i taniej http://www.gral.pl/preview/Sapphire/Sapphi...DVIPCI-E_96.php 99tomcat@ tez yslalem ze poprostu inni zle nakladaja lakier ale dzis sprawdzlaem karty zn owej dostawy i jest naprawde kiepsko :( Edit: Fajne maile teraz dostaje... Just saw your 03 result on the ORB! "16p" -> how?!?! Lots of people are trying to do this. Could you share what you did? Thank you, Jacob (stryg @ extremesystems) Edytowane 8 Września 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Staniesz sie sławny i rozsławisz nasz kraj na świecie :lol: A swoją taka kumata waira a sobie nie poradziła. Może sprzedaj im licencje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 PITer na prezydenta (...wszystkich Tweakerów) :) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Brawo Piter ;) Jak sprzedam swojego Radzia to zamawiam u Ciebie tego szesnastopotokowca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Gdzieś na jakimś zachodnim forum dot. modowania kart x800 znalazłem taką fotkę. Może to jest odpowiedź na problemy z łączeniem pinów, choć sam nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 piter - to jak w koncu jest z tymi 256mb na czerwonym i niebieskim laminacie - na ktorych jest wieksze prawdopodobienstwo odblokowania?? dzisiaj (mam nadzieje) bede mogl wybrac sobie grafe z magazynu... oczywiscie tylko "na oko" - bez mozliwosci sprawdzania w kompie. brac czerwona czy niebieska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 niebieska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonepc Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 a tu są od poniedziałku 1639026[/snapback] Jakos nie widze, abym mial oszczedzic 10-20zl i oddac moje 650-700zl sklepowi, ktory ma emial komsad@neostrada.pl :- p. no thx. tak to wlasnie jest, czesto ktos sepi 5 czy 10zl, a potem ma wielki placz, problem z gwara czy inne teleranki. a najlepsze sa okazje na aukjach jakis nowych osob typu 6600GT po 400zl:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Gdzieś na jakimś zachodnim forum dot. modowania kart x800 znalazłem taką fotkę. Może to jest odpowiedź na problemy z łączeniem pinów, choć sam nie wiem. 1639817[/snapback] no właśnie też sie zdfawało,ze to wina paćkania po wypaleniu laserem. Nie wiem jak jest tutaj ale np w a xp między warstwami laminatu jest folia tetalowa-jak ma sie pecha to po zapackaniu dołka lakierem jest przebicie i łaczenie mostków nie działa. Trzeba było zalewać rowek klejem albo silikonem. Tutaj jest o tyle łatwiej,zę wystarczy ominąć przecięcie z boku. Tylo nie wiem czy aż tyle osób nie umiało by mostka połaczyć :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Jakos nie widze, abym mial oszczedzic 10-20zl i oddac moje 650-700zl sklepowi, ktory ma emial komsad@neostrada.pl :- p. no thx. tak to wlasnie jest, czesto ktos sepi 5 czy 10zl, a potem ma wielki placz, problem z gwara czy inne teleranki. a najlepsze sa okazje na aukjach jakis nowych osob typu 6600GT po 400zl:> 1640014[/snapback] a o co ci chodzi ?? komsad to nie firma krzak ... kupuje tam od dawna i wsjo jak trzeba poza tym chodziło o to gdzie są te grafy ... zresztą - zawsze możesz w komputroniku kupić :D Edytowane 9 Września 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 yotomeczek ma racje jest to b.d firmy, do tego ma naprawde niskie ceny, nizsze niz pcp, aha jakby co to polecam sklep imperium tam tez sa te karty i dosc tanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) komsad spoko firma , bez problemow i na pewno jeden z najtanszych jezeli nie najtanszy z netowych sklepow a co do zakupow z grala -to piter tam wszystko co lpesze pewnie przebral wiec tam bym nie bral wogole Edytowane 9 Września 2005 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) komsad spoko firma , bez problemow i na pewno jeden z najtanszych jezeli nie najtanszy z netowych sklepow a co do zakupow z grala -to piter tam wszystko co lpesze pewnie przebral wiec tam bym nie bral wogole 1640082[/snapback] Ja tylko czerwone sprawdzalem... Niebieskich jest pelno. Tylko mówcie ze chcecie niebieska :) Edytowane 9 Września 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 no tylko ze opakowania sa zafoliowane w sapphire, albo mi sie wydaje, wiec jezeli nie ma foli znaczy ze byo cos grzebane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 to może brac od pitera-gwarancja modowalnosci:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 no tak, hehe 16potoczków drogą nie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 http://www.tweak.pl/artykul/radeon_x800gt szukaliscie testów? testy znalazły Was ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubiquality Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 jakim programem najlepiej podkręcic karte? i gdzie moge sprawdzic temp na karcie i predkosc wiatraczka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 np. ati tray tools, riva tuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 przeciez podobno niebieskie sa na 480 -wiec niemodowalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 szlak mnie trafia, przemielilem dzis 10 kart i ani jedna nie poszla na 12 potoków, nadal jest 8, widac sapphire w ostatnich dostawach juz cos zmajstrowal :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 a zdarcie lekko tego pcb nie pomaga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...