Didymos234 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Fotka bedzie o ile Pent dojdzie :mur: Pewien inny kolega z forum chcial zaoszczedzic 1,45zl i wyslal przesylke zwyklym listem, narazie idzie juz 6-ty dzien roboczy - zobaczymy co z tego dalej wyjdzie... 1646352[/snapback] Hehem super. Widzę że jeszcze śledzisz wątek ;) Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Hehem super. Widzę że jeszcze śledzisz wątek ;) Dzięki :) 1646671[/snapback] Sledze, sledze wypatrujac miedzy czasie listonosza za oknem :lol2: Chociaz mam dziwne przeczucie, ze Pent zmienil wlasciciela na poczcie :mur: Edytowane 13 Września 2005 przez MaciusieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Jest Mozliwosc zmodowania tej karty tym sreberkiem czy czyms bez spalenia ? a jesli sie spali to zwróca gware czy juz nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzelek Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Dla mnie No.1 jest HIS, ciekawe kiedy pojawi się na półkach polskich hurtowni. 1644412[/snapback] http://www.imperium.net.pl/his-radeon-x800...cie-p-6159.html juz zamowilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 1646846[/snapback] ciekawe czy też sie modują-chłodzenie mozę wygląda tandetnie ale powinno wystarczyć do kęćenia wieć nie ma dodatkowych wydatków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 tylko ze 100zł za "głupiego" siliencera płącic hydro2--> nawet jakby była na agp, to ci by sie nie opłacąła zmiana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 zobaczymy jak z kręceniem- widziałem wyniki 9550 z tej serii to gecube sie chował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzelek Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 tylko ze 100zł za "głupiego" siliencera płącic 1646855[/snapback] Nie takie glupie, zobacz chocby test na pclab.pl zreszta HIS-y ladnie sie kreca, gdyby sie dalo go jeszcze zmodowac to juz w ogole miodzio Zamowilem bo skladam cichego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 najlepsze to jest w hisie ze masz taktowania 500/1000 gwarantowane tzn nie chodziło mi o to ze siliencer jest tandeta, tylko ze 100 to moge sobie zalmanka juz kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 No wlasnie, wszystko zalezy czy bedzie mozliwosc odblokowania potokow. Bo jesli nie, to nawet wykrecony nie przebije sapphira 12p na default Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 no masz racje, tylko na hisie jaki jest chip 423? 480? na labie chyba była wersje z x800se(423) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Z tego co mi CZESI pisalii to nie moduja sie :( nawet Sapphire :( Edytowane 13 Września 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 no masz racje, tylko na hisie jaki jest chip 423? 480? na labie chyba była wersje z x800se(423) 1647049[/snapback] na stronie hisa pise ze to i to-montują jak leci czysta loteria... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Moze bylo tak, ze aby wprowadzic produkt szybko na rynek jako pierwsze egzemplarze ati dostarczylo po prostu w pelni sprawne x800pro, a dopiero pozniej wyrobilo sie z chipami dedykowanymi do GT i stad mozliwosc odblokowania ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 no raczej na 100% tak bedzie jak prawisz Biber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Moze bylo tak, ze aby wprowadzic produkt szybko na rynek jako pierwsze egzemplarze ati dostarczylo po prostu w pelni sprawne x800pro, a dopiero pozniej wyrobilo sie z chipami dedykowanymi do GT i stad mozliwosc odblokowania ? :wink: 1647061[/snapback] Watpie aby tak bylo, naprawde z roznymi tygodniami i oznaczeniami na rdzeniach sie spotkalem. A co do X800GTO, to wg mnie nie bedzie to jakas rewelacja, rdzen zapewne R430, czyli taki jak w X800XL wiec z OC bedzie slabo, wnioskuje to po tym iz GTO ma miec taktowanie rdzenia 400Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Powiem Wam, że grafa cały czas przyjemnie mnie zaskakuje .... kilka nowych wyników; 2001 - tu akurat proc ie popisal 29,8k in 2001 2003 a więc WC to jest to :D 12,7k in 2003 2005 WC jest OK c.d 5,8k in 2005 c.d.n. Edytowane 13 Września 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Wyniki w markach w okolicy 6800GT :) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Witam Tydzień temu w komsadzie kupiłem szafirka x800gt 256mb na r423. Wczoraj go chciałem zmodować no i nic z tego nie wyszło. 3 razy malowałem te mostki. Za każdym razem karta miała dalej 8potoków. Malowałem prostą linią po laser cucie i nic. Malowałem z ominieciem laser cuta i dalej nic. Na dodatek jak jest mostek zamalowany to karta się dziwnie zachowuje. Raz przelazi marki a raz nie. Dooma nie moge odpalić wogóle. Najlepsze jest to, że czasami w windowsie gaśnie ekran jak by się rozdzielcozść zmieniało i zachwile ekran się pojawia. Tak mi się dzieje na zamoalowanym mostku w prostej linii razem z lasec cutem. Raz mi się pojawił komunikat, że sterownik się zatrzymał od karty graficznej nawet :-| Jestem wkurzony bo myslałem, że będe się cieszył 12 potokami :angry: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Witam Tydzień temu w komsadzie kupiłem szafirka x800gt 256mb na r423. Wczoraj go chciałem zmodować no i nic z tego nie wyszło. 3 razy malowałem te mostki. Za każdym razem karta miała dalej 8potoków. Malowałem prostą linią po laser cucie i nic. Malowałem z ominieciem laser cuta i dalej nic. Na dodatek jak jest mostek zamalowany to karta się dziwnie zachowuje. Raz przelazi marki a raz nie. Dooma nie moge odpalić wogóle. Najlepsze jest to, że czasami w windowsie gaśnie ekran jak by się rozdzielcozść zmieniało i zachwile ekran się pojawia. Tak mi się dzieje na zamoalowanym mostku w prostej linii razem z lasec cutem. Raz mi się pojawił komunikat, że sterownik się zatrzymał od karty graficznej nawet :-| Jestem wkurzony bo myslałem, że będe się cieszył 12 potokami :angry: pozdrawiam 1647764[/snapback] Niestety miales pecha :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 yotom -> Pewnie juz to pisales ale gdzies mi to umknelo... Powiedz mi jakie ty masz pamieci na tym swoim sapphire ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioz Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Witam. Mam pytanko do uzytkownikow X800GT@12potokow z zamontowanym chlodzeniem typu Zalman, Pentagram. Jakie macie temperatury na defaultowych zegarach przy wygrzewaniu przez AtiTrayTool? Ja mam zamontowanego Zalmana VF700-Cu i mam GPU: 68-69, ENV: 55 stopni. Obudowa zamknieta, pasta AS5. Czy to nie jest troche za duzo? Moze zle nalozylem paste (AS5 slabo sie rozsmarowywuje). Aha, karte mam w dolnym slocie PCIEx i niestety zaraz pod chlodzeniem mam karte SBLive, moze to powoduje tak wysokie temp? Zapomnialem dodac ze Zalman chodzi na 1950 obr. Edytowane 14 Września 2005 przez marioz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) yotom -> Pewnie juz to pisales ale gdzies mi to umknelo... Powiedz mi jakie ty masz pamieci na tym swoim sapphire ? 1647815[/snapback] szajsung 2ns - ciągle gołe Edytowane 14 Września 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 marioz - to jak ty masz takie temp na zalmanie, to widze, ze nie ma sensu go kupowac (chyba, ze zeczywiscie cos zle zalozyles) ja na defalutowym wiatraku mam max 75 - choc baaardzo glosno, ale trwa to chwile bo po kilku sek. temp spada i wiatrak sie usoakaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioz Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 chase1 - tylko ze ja tak ustawilem obroty wiatraka zeby go nie bylo slychac (a mam wyciszonego kompa) no i straszne zageszczenie sprzetu na dole budy (SB Live + 2 slotowa X800GT), bez SB mam temp: 62 na GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Zastanawiam się tylko nad jednym w czym karta x800GT nawet zmodowana na 12 potoków jest lepsza od tej x800 gigabyte lub innej x800 (12 potokowej) Biorąc pod uwagę cenę x800 GT 256mb - ok 700 zł x800 - ceny od 830 zł Czy nie lepiej wydać te 130 - 150 zł więcej i mieć pewne 12 potoków (z gwarancją) Specyfikacje kart: x800 gt - ram 256 DDRIII taktowany 980, rdzeń 475 x800 ram 256 DDRIII taktowany 700 - 980 zależnie od firmy, rdzeń 400, fabrycznie 12 potoków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Zastanawiam się tylko nad jednym w czym karta x800GT nawet zmodowana na 12 potoków jest lepsza od tej 1648006[/snapback] Sam sobie odpowiedziales na pytanie, zobacz na taktowania pamieci i gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Taktowanie pamięci jest identyczne w x800 (np. Gigabyte) jak w x800 gt. Poza tym z tego co się zorietntowałem to Gigabyte stosuje samsungi 1.6, czyli można je podbić o wiele wyżej niż w x800gt. Różnica to taktowanie rdzenia na korzyść x800gt. Ale myslę że spokojnie podniesiemy go do 450. Moje pytanie odnosi się do pewności posiadania 12 p. w kontekście tego co mówisz o trudnościach modowania kart z nowych dostaw. PITer dlaczego sprzedajesz x800 gt 12 p. z taktowaniem pamięci 900? Powyżej są arty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Pewnie artow nie ma tylko karcie brakuje mocy z powodu braku dodatkowego zasilania i stad te obnizone taktowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 jaka jest szansa na odblokowanie power colora 256MB na rdzeniu r480, zadnych pinow do polaczenia nie widzialem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...