Gregor1230 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 No cóż podobnoc maja byc x800gto pod agp albo juz sa na zachodzie wiec czekamy na biosika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 gto agp sa juz od dawna po co wam bios od gto - przeciez gto to to samo co pro (12potokow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) A bios nie bedzie pasował do gt przypadkiem?? No niby sa od dawna ale jakos jak chciałem nabyc to nigdzie w naszej pieknej Polsce nie ma. "Teraz możemy pobawić się w "Znajdź 5 różnic" ;-). Karta Sapphire X800 GTO wygląda dokładnie tak, jak opisywany na poprzedniej stronie model X800 GT. Wizualne różnice sprowadzają się jedynie do koloru naklejki na wentylatorze i barwy laminatu karty, gdyż ten jest nieco jaśniejszy w przypadku karty GTO. " Więc to chyba czas na biosa od gto + malunek pinów. Tylko gdzie sa te biosy x800gto agp ??? Na techpower lipa :(. Edytowane 4 Grudnia 2005 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapata Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 No to sie zabawilem.. Wymienilem bios i karta sie juz nie podniosła..Wszelkie metody tez zawiodły.Odpalenie z PCI i odpięcie dodatkowego zasilania tez nie pomogło tak wiec przestrzegam Panowie!!! Uważajcie z biosem!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 A skąd wziołeśtego biosa ?? Od x800gto na agp??? Ja szukam i nie widze nigdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 @dawuald udalo Ci się odpalić monitoring temp i prędkości wentyla? w koncu dotarl do mnie pcolor i mam ten sam problem - programowa regulacja obrotów nie działa, a grafa już na starcie jest bardzo głośna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 @Patrol - sproboj inna/nowsza wersje atitoola - ja mam 0,25 beta 8 i dziala spoko (ale mam sapphirka pcie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 @chase1 dawuald pisal ze na 0.25 ma tak samo, ale sprobuje jeszcze z ta beta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 ale ja mowie wlasnie o wersjach beta - ze na nich mi dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajha Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 chcialbym sie zapytac czy ta karta z 8 potokami jest wydajniejsza od 6600gt?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 ale ja mowie wlasnie o wersjach beta - ze na nich mi dzialaja też pisałem o betach, bo ostatnia stabilna wersja to 0.24. właśnie sprawdziłem na 0.25 b10 i monitoringu na pcolorze brak :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) chcialbym sie zapytac czy ta karta z 8 potokami jest wydajniejsza od 6600gt??Tak. Pojawiłsie jakis nowy topic w którym podaja wyniki 6800le . Dla mnie to smiech na sali . Kazdy tam 16 potokow 6 vertexow a wyniki bieda jak cholera. A tu taki radeonik z 8 potokami jak narazie pobil wszystkie te ich wyniki w 3dsmarkach :). Edytowane 7 Grudnia 2005 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 sluchajcie - mam takie pytanko -> czy sprawdzal ktos jaka jest roznica w glosnosci oraz wydajnosci miedzy zalmanem a pentagramem CU ? z tego co widze, to pentagram jest ciezszy i ma pofalowane finy i zagiete troszke nad wiatrak, a zalman proste... chodzi mi jednak glownie o to, aby bylo jaknajciszej, a z pentagrama jestem srednio zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 sluchajcie - mam takie pytanko -> czy sprawdzal ktos jaka jest roznica w glosnosci oraz wydajnosci miedzy zalmanem a pentagramem CU ? z tego co widze, to pentagram jest ciezszy i ma pofalowane finy i zagiete troszke nad wiatrak, a zalman proste... chodzi mi jednak glownie o to, aby bylo jaknajciszej, a z pentagrama jestem srednio zadowolony Test Porównanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 hm - sam nie wiem co wybrac. pozbywal sie juro penta alcu i chcialem porozgladac sie za czyms cichszym... pozatym nie wiem czy warto doplacic dodatkowe sianko do zalmana - czyt nie lepiej isc na piwko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Słuchajcie znacie jakies oprogramowanie do VIVO. Chciałbym np z kamery nie cyfrowej sobie zgrac cos na dysk . Dajcie cos ciekawego :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 dajcie karte to się pogimnastykuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek15 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 otoz mam taki problem zakupilem 3 tygodnie nowy komp (oprocz monitora) i mam athlon 3000+ venice 64 bit , asus a8n-e , 2x256 kingston , X800GT 128 MB , dysk 80 gb + stary 20 i do tego obudowa modecom 350 W . No wiec problem polega na tym ze w grze Amercias Army na mapach (np Pipieline na spawnie mam 20 fps , na zewnatrz 20-40 i w budynkach do 80 przy ustawieniach 800x600 wszytko na normal , tyle samo fps osiagam na 1024 wszytko na high/highest a grafa o wiele lepsza) . W grze Pro evolution soccer 5 lata mam w niektorych miejscach linie (ktore rozmazywuja obraz) w NFS:MF na 1024 wszytko full czasami dosc mocno przytnie przytnie a grafa spox Od czego to zalezy ? sciagalem 3 rozne sterowniki i przy jednych Pes5 - czarny obraz takze sims 2 , przy pierwszych (dolaczonych do karty) jest to samo co w najnowszych na ATI.com Moze cos w ustawieniach sterownika ? moze w przypadku Pes 5 wina monitora (ktory jest juz stary) . Bardzo prosze o pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Jesli chodzi o nfs mw to 1 gb ram trzeba miec do plynnej gry na full detalach a co do innych tytułów co wymieniles to zadnych problemow u mnie nie bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 no to niezly jestes - kupiles nowego kompa i 2x256 :P i to do grania ... no comment jak chodzi o nfs mw -> nie wazne jakiego bedziesz mial kompa -> i tak co jakis czas bedziesz mial przycinke -> poczytaj w temacie o tej grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 otoz mam taki problem zakupilem 3 tygodnie nowy komp (oprocz monitora) i mam athlon 3000+ venice 64 bit , asus a8n-e , 2x256 kingston , X800GT 128 MB , dysk 80 gb + stary 20 i do tego obudowa modecom 350 W . No wiec problem polega na tym ze w grze Amercias Army na mapach (np Pipieline na spawnie mam 20 fps , na zewnatrz 20-40 i w budynkach do 80 przy ustawieniach 800x600 wszytko na normal , tyle samo fps osiagam na 1024 wszytko na high/highest a grafa o wiele lepsza) . W grze Pro evolution soccer 5 lata mam w niektorych miejscach linie (ktore rozmazywuja obraz) w NFS:MF na 1024 wszytko full czasami dosc mocno przytnie przytnie a grafa spox Od czego to zalezy ? sciagalem 3 rozne sterowniki i przy jednych Pes5 - czarny obraz takze sims 2 , przy pierwszych (dolaczonych do karty) jest to samo co w najnowszych na ATI.com Moze cos w ustawieniach sterownika ? moze w przypadku Pes 5 wina monitora (ktory jest juz stary) . Bardzo prosze o pomoc . Ja mam tylko takie pytanie dlaczego kupiles x800GT 128MB jak X800GTO 128MB jest w tej samej cenie albo nawet nizszej (619zl) ?!?! A co do problemow to NFS juz tak ma :? PES5 trudno powiedziec, Americas Army chyba jest takie wymagajace (albo tworcy cos skopali). Niedlugo pojawia sie jakies nowe stery moze rozwiaza problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek15 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Gdy kupowalem ta karte w sklepie kosztowala 600 zl pozniej dopiero byla x800gto 256 mb za 700+ zl wiecej kasy juz nie moglem niestety wydac ,a 128 nie bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajha Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 co gto 128 jest za 620zl na pci-e?? gto to chyba miazdzy 6600gt i x800gt 256?? a i czy wersja gto128 jest duzo slabsza od 256?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 co gto 128 jest za 620zl na pci-e?? gto to chyba miazdzy 6600gt i x800gt 256?? a i czy wersja gto128 jest duzo slabsza od 256??No w fear na full texturach nie pograsz. Lepiej sie grac bedzie na 256mb x800gt niz na x800gto ze 128mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takesi Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) No cóż podobnoc maja byc x800gto pod agp albo juz sa na zachodzie wiec czekamy na biosika :) @ http://www.pcclub.com/product_details.cfm?itemno=A9607181 - W Polsce pewnie pojawią sie od nowego roku cena pewnie bedzie przekraczac 800zl , jak nie wiecej. PS. Komus sie juz udalo odblokowac potoki ? Edytowane 8 Grudnia 2005 przez takesi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druid Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 gto na agp juz w polsce sa http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...2&TowarId=21022 teraz wypada czekac az ktos bios zrzuci z tej karty i udostepni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 gto na agp juz w polsce sa http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...2&TowarId=21022 teraz wypada czekac az ktos bios zrzuci z tej karty i udostepni Tak na marginesie: ładna "przebitka" prawie 300 PLN w stosunku do zachodnich cen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dantex76 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) To co teraz? Kupować X800GT 256 MB czy czekać, aż cena GTO spadnie po nowym roku (pewnie niewiele). Czy różnica w gierkach pomiędzy GT 256Mb a GTO jest aż tak masakrycznie wielka? :? Edytowane 9 Grudnia 2005 przez Dantex76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 teraz nic nie kupuj chyba, że chcesz dać zarobić sklepom na święta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 gto na agp juz w polsce sa http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...2&TowarId=21022 teraz wypada czekac az ktos bios zrzuci z tej karty i udostepni Oni chyba na łeb upadli :] Przeciez nawet mostka dodatkowego nie ma... dokładnie taki sam koszt produkcji jak na PCX. Ta cena to się pewnie kilka dni tylko utrzyma. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...