Skocz do zawartości
Gość Dawidsfuturx

ATI Radeon X800 GT

Rekomendowane odpowiedzi

Jechabnie po Piterze-na Pclabie ktoś nawet ci już w sprzedam wytknał,ze branie 100zl za maźnięcie lakierem to troche duzo. Piter chociaż sie napracował szukajać informacji i robiąc moda. Ty go zjechałeś a robisz to samo tylko dodatkowo twój wkład jest właściwie zerowy. Czasem ludzi nie rozumiem.

Mam tylko nadzieje,ze lorumowicze zrobią tak jak sam wcześniej postulowałeś-poczytaja zrobią sobie sami moda i nie dadzą ci zarobić....

1632706[/snapback]

Sie grubo mylisz. Na calosc masz wystawiona fakture gdzie nikt inny Ci nie wystawi, po odliczeniu US i dzialki firmy zostaje dla mie 30%.

A teraz pomysl ze trzeba karte dokladnie sprawdzic po modowaniu potestowac, pomeczyc oczy czy nie ma artów. A to wszystko dla 30zł.

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ja nic nie mówie o cenie mnie to lotto- mam płyte z agp i brak gotówki-kumplowi kupie ale i tak chce ze sklepu na miejscu wieć ewentualnego moda ja bym musiał robić.

I tak sie Piter nie obruszaj-fakt troche roboty jest trzeba rozebrac i przetestować.

Niemniej obecnie większosć kart sie moduje i warto samemu zaryzykować i sie podjać moda.

Post miał tylko zwrócić uwage,zę robi ro samo co ty mimo,ze wczesniej sie o to czepiał...

Acha jak tam postepuy z 16 potoczkami? bo ajkieś to troche dziwne ,zę karte mimo zmiany biosu dalej widzi jako x800gt. Moze ma podwójny bios czy inną blokade?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swiezy XP. Wczsniej byl tylko sterownik do ATI Rage tej co w podpisie, ale usunalem go z menagera, a potem w awaryjnym wyczyscilem Driver Cleanerem Pro  :?

1630887[/snapback]

I co BiBeReQ nie poszło z modem że sprzedajesz? ;)

UPDATE: a teraz coś z zupełnie innej beczki... przed chwilą przypadkowo dowiedziałem się że firma GRAL każe sobie płacić 146zł za selekcjonowanie procków - jest to tzw. USŁUGA SERWISOWA :lol2:

normalnie ręce mi opadły, ten sklep zawsze był w moim rankingu 3miejskich sklepów komputerowych na samym końcu a to dało mu dodatkowo konkretnego kopa na dalekie tyły :) post-3878-1125867105_thumb.jpg

I jeszcze jedno... żeby nie było że "pije" do PITer'a bo on współpracuje z w/w firmą, do niego nic nie mam wręcz przeciwnie chwała mu za to co robi, ale z taką "usługą serwisową" w takiej cenie to po raz pierwszy się spotykam. Chyba że jestem jakiś nietenteges to mnie oświećcie :wink:

Edytowane przez Shexbeer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co BiBeReQ nie poszło z modem że sprzedajesz? ;)

UPDATE: a teraz coś z zupełnie innej beczki... przed chwilą przypadkowo dowiedziałem się że firma GRAL każe sobie płacić 146zł za selekcjonowanie procków - jest to tzw. USŁUGA SERWISOWA  :lol2:

normalnie ręce mi opadły, ten sklep zawsze był w moim rankingu 3miejskich sklepów komputerowych na samym końcu a to dało mu dodatkowo konkretnego kopa na dalekie tyły :) post-3878-1125867105_thumb.jpg

I jeszcze jedno... żeby nie było że "pije" do PITer'a bo on współpracuje z w/w firmą, do niego nic nie mam wręcz przeciwnie chwała mu za to co robi, ale z taką "usługą serwisową" w takiej cenie to po raz pierwszy się spotykam. Chyba że jestem jakiś nietenteges to mnie oświećcie  :wink:

1632854[/snapback]

Myslisz ze za darmo bede siedizla tydzien czasu i przebieral aby znalezc takiego procka wsrod 100 procesorów ? zastanów sie. Ciesz sie ze to jest tak zrobione a nie za placisz 500zł za procesor i 200zł ktos bierze do kieszeni jak inne osoby selekcjonujace. Masz wszystko legalnie zrobione.

Wiec nie rozumiem twojego oburzenia.

Lepiej zainteresuj sie tymi co selekcjonuja procki i biora siano do kieszeni zamiast placic podatki...

Coraz bardziej sie zrazam do tego forum, mam wrazenie jak by tu siedzilo "malolactwo"

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslisz ze za darmo bede siedizla tydzien czasu i przebieral aby znalezc takiego procka wsrod 100 procesorów ? zastanów sie. Ciesz sie ze to jest tak zrobione a nie za placisz 500zł za procesor i 200zł ktos bierze do kieszeni jak inne osoby selekcjonujace. Masz wszystko legalnie zrobione.

Wiec nie rozumiem twojego oburzenia.

Lepiej zainteresuj sie tymi co selekcjonuja procki i biora siano do kieszeni zamiast placic podatki...

Coraz bardziej sie zrazam do tego forum, mam wrazenie jak by tu siedzilo "malolactwo"

1633079[/snapback]

Z tym tygodniem i setką procesorów to do Heyah, oni też nie umieją opowiadać bajek. A tak poważnie to zanim procki dotrą do Polski to zazwyczaj wiadomo już z zachodu jakie serie z jakich tygodni są podatne na podkręcanie więc grono selektów się zawęża to raz, dwa to po raz pierwszy się spotykam z taką praktyką sklepu, a trzy to wracając do wątku o X800GT widze że spadły w GRALu ceny upragnionych przez wielu kart... ver. 256MB z 749 na 695zł i ver. 128MB mnie nie interesowała więc nie wiem ile było wcześniej teraz jest 619zł. Hmm... żeby nie powiedzieć A NIE MÓWIŁEM (jak mawia Lagier ;)) że ceny pójdą w dół. I tak nadal konkurencja ma taniej, odpowiednio 666zł i 574zł Ide jutro zamówić wersje 256MB w diabelskiej cenie 666zł. To tyle, a z "małolactwem" to nie trafiłeś niestety. Pozdro! :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym tygodniem i setką procesorów to do Heyah, oni też nie umieją opowiadać bajek. A tak poważnie to zanim procki dotrą do Polski to zazwyczaj wiadomo już z zachodu jakie serie z jakich tygodni są podatne na podkręcanie więc grono selektów się zawęża to raz, dwa to po raz pierwszy się spotykam z taką praktyką sklepu, a trzy to wracając do wątku o X800GT widze że spadły w GRALu ceny upragnionych przez wielu kart... ver. 256MB z 749 na 695zł i ver. 128MB mnie nie interesowała więc nie wiem ile było wcześniej teraz jest 619zł. Hmm... żeby nie powiedzieć A NIE MÓWIŁEM (jak mawia Lagier ;)) że ceny pójdą w dół.  I tak nadal konkurencja ma taniej, odpowiednio 666zł i 574zł Ide jutro zamówić wersje 256MB w diabelskiej cenie 666zł. To tyle, a z "małolactwem" to nie trafiłeś niestety. Pozdro!  :razz:

1633173[/snapback]

To znajdz mi zagranica jakies informacje na temat 26, 31, 32 tygodnia produkcji...

Jest to sluszna praktyka.

Inaczej bys sie mogl nie utrzymac na rynku, pomysl teraz logicznie, sprzedajesz sobie w cenie 800zł 200 takich kart które normalnie kosztuja np 600zł po czasie sie okazuje ze karty maja wady, supiia sie po miesiacu pracu, musisz nagle zwórcic klientom po 800zł mimo ze dostales tylko 550zł za karte z korekty u dystrybutora, myslisz jak 16 letnie dziecko, jak cie obrazilem to sorki ale troche powagi panowie.

A tu twoje bajeczki, specjalnie dla Ciebie.

Dołączona grafika

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shexbeer a jak według Ciebie wystawić rachunek (a tym samym gwarancję) na procesor, który kosztuje więcej (przez selekcję) niż jest to w dokumentach firmy? ? ?

Pomyśl chwilę a nie pisz głupot bo wykazujesz się ogromną ignorancją.

Podpowiedź: Jeśli ktoś zrobi szum w jakikolwiek sposób, że legalna firma wystawia rachunek na 500zł a klient płaci plus powiedzmy 200zł to jak myślisz co się wtedy stanie?

Więc masz dwa wyjścia: kupić "na boku" bez papierów oficjalnych lub kupić zgodnie z zasadami jakimi kieruje się poważna firma i dostajesz wtedy taki rachunek.

PITer słusznie zwrócił Ci uwagę, Twoja wypowiedź brzmi co najmniej jak słowa "małolata", nie znasz się na zasadach kupna-sprzedaży nie mówiąc już o funcjonowaniu firm hadlowych.

...

PS Weź do domu nawet 20 procesorów i przetestuj je (zmiany ustawień w Biosie, restarty, demontaż i montaż na płycie oraz chociaż 5-6h testów Prime) i do tego normalnie pracuj lub ucz się. Policz ile to zajmuje czasu.

MYŚL przede wszystkim bo to Twoja przyszłość.

Edytowane przez southorn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na marginesie to mozliwości OC procesorów są związane z jakością walca krzemowego z którego zostały wycięte "wafle" do produkcji układów. Takie walce "hoduje" tylko kilka firm na świecie głównie na dalekim wschodzie. A jak to bywa trafiają się lepsze i gorsze.

W fabryce AMD tych walców jest bardzo dużo i mogą pochodzić np. od różnych producentów a produkcja procków odbywa się w jednym czasie. I może się zdarzyć, że dwa procesory z tego samego tygodnia różnią się ogromnie możliwościami OC. Do tego dochodzi jeszcze miejsce w "waflu" gdzie jest tworzony procesor.

I są takie które np. 0517 i 0521 kręcą się doskonale i takie które ledwo co pójdą wyżej. A to, że jakiś tydzień jest legendarny oznacza po prostu fakt użycia w tym tygodniu dobrego jakościowo krzemu do produkcji. Czy przypadek czy celowe działanie AMD tego nikt z nas nie wie.

Co nie oznacza, że w innym tygodniu nie trafi się jakiś znakomity walec i wtedy "wyjdzie" z niego np. 100szt. świetnych egzemplarzy a reszta tego tygodnia z innych walców będzie do niczego.

...

Edytowane przez southorn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-> PITer: nie obraziłeś mnie, cenie sobie wolność słowa i mówie co myśle, więc sorki są zbędne

-> southorn: nie każdy jest alfą i omegą i musi się znać na wszystkim, jestem pewien że zarówno Ty jak i ja moglibyśmy wymienić się nawzajem dziesiątkami tamatów, które byłyby piętą achillesową dla mnie i dla Ciebie

-> all: jak napisałem we wcześniejszym poście po raz pierwszy spotykam się z taką praktyką sklepu że sprzedaje się procesory o danej specyfikacji w wyższej cenie bo w praktyce konkretne egzemplarze pracują z wyższymi częstotliwościami. Czy to jest według Was Panowie legalne? Może nie tyle legalne co lojalne wobec producenta sprzętu od którego dany sklep się zaopatruje poprzez dystrybutora. W Polsce trzeba zarobić na czym się da i jak tylko się da, niestety. Idę się jeszcze zbiczować za grzechy i spać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadwyżka w cenie to jest właśnie praca i czas PITera, które po prostu kosztują :) i nie widze w tym nic dziwnego bo selekcja to jest właśnie usługa serwisowa nazwijmy to umownie na żądanie klienta.

Pozdrawiam.

Nie chciałem urazić ale tak się uniosłem, że musiałem to wszystko napisać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-> PITer: nie obraziłeś mnie, cenie sobie wolność słowa i mówie co myśle, więc sorki są zbędne

-> southorn: nie każdy jest alfą i omegą i musi się znać na wszystkim, jestem pewien że zarówno Ty jak i ja moglibyśmy wymienić się nawzajem dziesiątkami tamatów, które byłyby piętą achillesową dla mnie i dla Ciebie

-> all: jak napisałem we wcześniejszym poście po raz pierwszy spotykam się z taką praktyką sklepu że sprzedaje się procesory o danej specyfikacji w wyższej cenie bo w praktyce konkretne egzemplarze pracują z wyższymi częstotliwościami. Czy to jest według Was Panowie legalne? Może nie tyle legalne co lojalne wobec producenta sprzętu od którego dany sklep się zaopatruje poprzez dystrybutora. W Polsce trzeba zarobić na czym się da i jak tylko się da, niestety. Idę się jeszcze zbiczować za grzechy i spać.

1633258[/snapback]

Lepij juz nic dzis nie pisz.... :)

A czy tuningowanie samochodów jest legalne ?

A czy nagrywanie na plyte 700MB danych o wielkosci 704MB jest legalne?

A czy palenie papierosów jest zdrowe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie skączcie tą kłótnie!

nie róbcie OT

ja chce tu czytac o X800GT wiec

EOT!!!!!!!!!!!!!!!!

p.s. swoją drogą kupuje w tym tyg new kompika wlasnie z tą karta i AMD 64 Venice 3000+ + Abit AN8-ultra+1024mb ram :D

w końcu...

wiec PITer walcz o 16 potoków :D

p.s.2

powiedzcie mi tylko:

dużo to żre prądu (grafa)?

tzn tagan 330W komp to co wyzej+2 dyski+cdrw?

raczej lekko kręcone:) wystarczy?

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Shexbeer - ano cos nie idzie, nie wiem czy lakier mam jakis lipny czy cos zle robie, albo trafilem na taki egzemplarz. Wiec sprzedaje, poki karta nowa (mam ja 3 dni)

A co do procow, jak bralem swojego z esc to tez doplacilem 20zl do tego ze byl to 17 tydzien. I tez bylo na fakturze cos w stylu serwis czy jakos tak. Co prawda nie byly to selekty jako takie, ale prawdopodobienstwo na to ze bedzie ok bylo duze wiec bez wahania wzialem, no i nie zaluje :wink: A kupowalem juz wtedy kiedy na rynku byl 21 tydzien i 17 bylo bardzo ciezko trafic, wiec warto bylo doplacic :-P

Aha, widze ze polecacie tu Pentagrama na x800gt, wszystko fajnie, ale czy pod niego da sie zamontowac radiatory na pamieci? Wydaje mi sie ze tam bedzie bardzo maly odstep.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Shexbeer - ano cos nie idzie, nie wiem czy lakier mam jakis lipny czy cos zle robie, albo trafilem na taki egzemplarz. Wiec sprzedaje, poki karta nowa (mam ja 3 dni)

A co do procow, jak bralem swojego z esc to tez doplacilem 20zl do tego ze byl to 17 tydzien. I tez bylo na fakturze cos w stylu serwis czy jakos tak. Co prawda nie byly to selekty jako takie, ale prawdopodobienstwo na to ze bedzie ok bylo duze wiec bez wahania wzialem, no i nie zaluje  :wink: A kupowalem juz wtedy kiedy na rynku byl 21 tydzien i 17 bylo bardzo ciezko trafic, wiec warto bylo doplacic  :-P

Aha, widze ze polecacie tu Pentagrama na x800gt, wszystko fajnie, ale czy pod niego da sie zamontowac radiatory na pamieci? Wydaje mi sie ze tam bedzie bardzo maly odstep.

1633310[/snapback]

W zestawie AlCu i Cu masz radiatory w standardzie, male cholerstwa 6mm ale sa :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym że to nie bardzo legalne to się ubawiłem o ludzie heheheheh. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja jedna maznołem lakierem i też ma tylko 8 wiec dzisiaj zdrapuje lakiaer dzisiaj i nakładam nowy jak to nie pomoze lutuje :)

Edytowane przez Wrześni@k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym że to nie bardzo legalne to się ubawiłem o ludzie heheheheh.  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

1633388[/snapback]

Straszny cwaniak z Ciebie... EOT

Cholernie ciężko dostać te karty w rozsądnej cenie.Myślę ,że jeszcze kilka dni i i rozejdzie się po kościach ta nienormalna sytuacja....Nie wie ktoś czy fullbox sapphira też jest na r423?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy w sprzedazy juz sa, albo maja sie pojawic karty x800GT innych producentow niz Saphhire? Ogolnie to jak to jest z wersjami kart Saphhire, ktore FBox, LBox czy bulka sa na jakich rdzeniach, czy nie ma na to reguly???

Edytowane przez Lucas86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszny cwaniak z Ciebie...  EOT

Cholernie ciężko dostać te karty w rozsądnej cenie.Myślę ,że jeszcze kilka dni i i rozejdzie się po kościach ta nienormalna sytuacja....Nie wie ktoś czy fullbox sapphira też jest na r423?

1633398[/snapback]

Coś musi pomoc zwykle lepsze lutowanie jest od tego lakierowania ale lutowniczke musisz mieć cienką jak igłe a i tak stopień duży trudności ale ja nacodzien lutuje konsole Ps2 tam są podobne punkty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym że to nie bardzo legalne to się ubawiłem o ludzie heheheheh.  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Ja jedna maznołem lakierem i też ma tylko 8 wiec dzisiaj zdrapuje lakiaer dzisiaj i nakładam nowy jak to nie pomoze lutuje :)

1633388[/snapback]

I ty mi prawiles przykazania, ze lepiej sie znasz na handlowaniu na gieldzie... chyba warzywnej z Burakami :)

Jezeli to Cie smieszy to moze oznaczac tylko jedno - nie masz zielonego pojecia, ale robisz ladne lewizny :)

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wszystkie szafirki x800gt (pcie) sa na r423 czy tylko LBoxy??

zabieram sie wlasnie za zakupy, ale nie jestem pewien (pudelko mi sie do nicego nie przyda... ale modowalne r423 bym chcial :] )

1633735[/snapback]

Wyglada ze w recenzjach gdzie dostali full boxy to mieli R480

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi