Skocz do zawartości
Gość Dawidsfuturx

ATI Radeon X800 GT

Rekomendowane odpowiedzi

I pewnie przez najblizszy czas taka sama, w przypadku R480 Ati dobrze sie zabezpieczylo...

1648492[/snapback]

hm - albo nie tykle dobrze sie zabezpieczylo, co trzeba inaczej pokombinowac... kto wie, czy nie bedzie to takki mod jak na 9800se @ pro - wystarczy wgrac stery i juz... ale to sie okaze za jakis czas.

co do x800gt vs. x800 - tak sobie przegladam grafy i widze, ze x800 jest robione na ddr1 (chyba akurat na taka trafilem) pozatym kupujac selekta i tak zaoszczdzisz w stosunku do ceny "pelnego" x800

inna sprawa, ze za jakis czas ma sie pojawic w sprzedazy x800gto - ciekawe co wtedy zrobią z tymi "pelnymi" x800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm - albo nie tykle dobrze sie zabezpieczylo, co trzeba inaczej pokombinowac... kto wie, czy nie bedzie to takki mod jak na 9800se @ pro - wystarczy wgrac stery i juz... ale to sie okaze za jakis czas.

co do x800gt vs. x800  -  tak sobie przegladam grafy i widze, ze x800 jest robione na ddr1 (chyba akurat na taka trafilem) pozatym kupujac selekta i tak zaoszczdzisz w stosunku do ceny "pelnego" x800

inna sprawa, ze za jakis czas ma sie pojawic w sprzedazy x800gto - ciekawe co wtedy zrobią z tymi "pelnymi" x800

1648559[/snapback]

Haha, pewnie znowu zmienia nazwe i dalej beda sprzedawac :lol2:

A x800 w wydaniu Sapphire'a z tego, co wyczytalem ze stronki producenta tez jest na DDR3 B)

Edytowane przez MaciusieK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe - tak jak teraz sprzedaja wycofane z rynku kupe czasu temu x800se :]

1648591[/snapback]

Dokladnie, wystarczy, ze zmienisz nazwe, design chlodzonka i mozesz wciskac klientowi kiche, ze kupuje nowy model :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktowanie pamięci jest identyczne w x800 (np. Gigabyte) jak w x800 gt. Poza tym z tego co się zorietntowałem to Gigabyte stosuje samsungi 1.6, czyli można je podbić o wiele wyżej niż w x800gt.

Różnica to taktowanie rdzenia na korzyść x800gt. Ale myslę że spokojnie podniesiemy go do 450.

Moje pytanie odnosi się do pewności posiadania 12 p. w kontekście tego co mówisz o trudnościach modowania kart z nowych dostaw.

PITer dlaczego sprzedajesz x800 gt 12 p. z taktowaniem pamięci 900? Powyżej są arty?

1648085[/snapback]

Owszem w X800 podniesiesz do 450 ale w X800GT do 550.

Sprzedaje z taktowaniem 900Mhz poniewaz poprostu taki mam bios i wtedy sa dokladnie takie same parametry jak X800Pro.

Pamieci mozna podkrecic do 1000Mhz ale nie zawsze, zalezy to od zasilania.

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam pytanko do uzytkownikow X800GT@12potokow z zamontowanym chlodzeniem typu Zalman, Pentagram. Jakie macie temperatury na defaultowych zegarach przy wygrzewaniu przez AtiTrayTool?

Ja mam zamontowanego Zalmana VF700-Cu i mam GPU: 68-69, ENV: 55 stopni. Obudowa zamknieta, pasta AS5.

Czy to nie jest troche za duzo? Moze zle nalozylem paste (AS5 slabo sie rozsmarowywuje). Aha, karte mam w dolnym slocie PCIEx i niestety zaraz pod chlodzeniem mam karte SBLive, moze to powoduje tak wysokie temp?

Zapomnialem dodac ze Zalman chodzi na 1950 obr.

1647820[/snapback]

ja na standardowym puszczonym na 40% mocy wiatraku mam góra 48 stopni, bardzo żadko

a podpczas pracy w windowsie, ustawiam wiatrak na 30% i temp. 44 stopnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja mam 48 ale po calodziennym graniu :D

1649270[/snapback]

po graniu może być -wtrakcie na bank wiecej

ustaw sobie wiatrak w zalezności od temp - np 60stopni 50% i np od 70 stopni 100%

Po halasie upewnisz sie jaka rdzen osiaga temperature podczas grania ... (ewentualnie MBM ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś powiedzieć dlaczego po zainstalowaniu najnowszych Omeg (na Catalystach 5.8) mojego GT wykrywa jako SE ?  :sad:

1649483[/snapback]

Bo te Omegi sa oparte na starszych Catalystach, zainstaluj sobie same Catalysty w wersji 5.8 i bedzie Ci wykrywac jako x800gt B)

P.S

Ze zdjec pentagrama na x800gt narazie lipa, bo mam pewne perypetie z uzytkownikiem "Kas", od ktorego go odkupilem, mowi, ze wyslal, a potwierdzenia wysylki nie ma (list zwykly), albo nie wyslal i kase zakosil :mur:

Tak, czy inaczej troche sobie jeszcze na nowe chlodzonko poczekam :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś orientuje się czy można na X800GT 256MB założyć Zalmana ZM80D-HP? Oczywiście z dodatkowym wentylkiem.

Czy Silencer 4 lub 5 będzie wydajniejszym chłodzeniem od Pentagrama AlCu, bo cena praktycznie ta sama. No i jak jest z głośnością zestawów Silencer bo słyszałem różne opinie?

Edytowane przez Shexbeer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo te Omegi sa oparte na starszych Catalystach, zainstaluj sobie same Catalysty w wersji 5.8 i bedzie Ci wykrywac jako x800gt B)

Chodzi o to że mam wczorajsze Omegi 2.6.61 oparte na catalystach 5.8 :blink: I dalej mam w systemie x800SE

P.S

Ze zdjec pentagrama na x800gt narazie lipa, bo mam pewne perypetie z uzytkownikiem "Kas", od ktorego go odkupilem, mowi, ze wyslal, a potwierdzenia wysylki nie ma (list zwykly), albo nie wyslal i kase zakosil :mur:

Tak, czy inaczej troche sobie jeszcze na nowe chlodzonko poczekam :mur:

1649614[/snapback]

Spokojnie, trohhę dobrej wiary, może jeszcze dojdzie. Czeasem trwa to trochędłużej niż zwykle. W każdym razie mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to że mam wczorajsze Omegi 2.6.61 oparte na catalystach 5.8  :blink:  I dalej mam w systemie x800SE

Spokojnie, trohhę dobrej wiary, może jeszcze dojdzie. Czeasem trwa to trochędłużej niż zwykle. W każdym razie mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy.

1649805[/snapback]

9dni to troche dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo :mur:

Ja testuje grafe na zwyklych Catalystach 5.8 i poprawnie mi ja wykrywa, na starszych Omegach o 1 wersje od Twoich, tez wykrywalo mi jako X800Se,wiec to chyba standard na Omegach B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no chyba wywale tego badziewnego Zalmana VF700Cu skoro na nim mam 68 stopni a kolega wyzej na wypasionym chlodzeniu by Sapphire (chyba sie nie pomylilem?) na 40% wiatraka ma 48 stopni! :D :D

pytanie tylko czy warunki pomiaru podobne:

1) zamknieta buda

2) X800GT zmodowana na 12 potokow

3) procek podkrecony 295x9

4) wiatraki w obudowie skrecone tak zeby kompa bylo jak najmniej slychac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no chyba wywale tego badziewnego Zalmana VF700Cu skoro na nim mam 68 stopni a kolega wyzej na wypasionym chlodzeniu by Sapphire (chyba sie nie pomylilem?) na 40% wiatraka ma 48 stopni! :D  :D

pytanie tylko czy warunki pomiaru podobne:

1) zamknieta buda

2) X800GT zmodowana na 12 potokow

3) procek podkrecony 295x9

4) wiatraki w obudowie skrecone tak zeby kompa bylo jak najmniej slychac

1650054[/snapback]

Na moje oko cos zle zalozyles, moze rdzen nie ma dostatecznego kontaktu z miedzia? Moze za malo pasty termoprzewodzacej dales?

Powodow moze byc wiele, wiec dobrze sprawdz jeszcze raz wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

na dniach bede miałx800gt 128 aslbo 256 i powiedzcie mi jak sie ma wydajnosc, bez modu@12p tylko oc, nie chodzi mi o smarki

tylko powiedzmy farcry, doom3 hl2, w opcjach 1024/768 all high aa 4 anizo x8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stałem się posiadaczem Radka X800gt @ 16pp powered by Piter no i narazie rdzeń rpzechdozi tlyko 520Mhz ;/ powyżej tego vpu recover podaje błąd :( na wodzie temp 38 stopni rdzeń najwyższa. Powalczę jeszcze z tym :) Narazie 5,4k w 3Dmarku05. Pobiję 6k choby nie wiem co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi