MaZielony Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 sprzedam jako nowke;-)a radzio 1x00 juz jest chociazby na komputorniku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 szkoda ze x1300pro ma 4p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cappo Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 "W sieci pojawiły się informacje jakoby dwa modele kart graficznych Radeon X800GT oraz Radeon X800GTO dostępne były w wersji AGP. Radeon X800GTO wyposażony w 256MB z 12 potokami renderującymi kosztuje blisko 220 Euro, wersja X800GT z 128MB kosztuje 140 a z 256MB - 190 Euro. Nie są to informacje potwierdzone, nie są znane nawet nazwy producentów, jednakże wydają się realne ale aby się przekonać musimy jeszcze kilka dni poczekać." czyżby wreszcie ati zobaczyło że w dalszym ciągu na AGP 6600GT nie ma konkurencji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Jednak AGP nie umarło tak do konca!;-))ale seria 1x00 napewno nie wyjdzie na AGP! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Może mi ktoś powiedziec do ilu można legalnie kręcić wersję 128MB ? Wiem że dla każdej karty inaczej, ale od ilu jechać ? No i kolejne pytanie - czym dobrze podkręcić, Ati Tray Tools ? I tak auto O/C i skan artów? Nie chce mi sie bawic i byłbym wdzięczny jkby ktoś mi powiedział na ile kręcił swoja kart... Quake 4 się zbliża, muszę wiedzieć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 na Q4 to ci ta grafa moze nie starczyc :] a co do krecenia - rob rak jak piszesz z tym ati trayem. jak dojdzie do konca, to obniz o 5 mhz i sprawdz w jakiejs gre... jak bedzie ok, to krec dalej, jak padnie, to obniz kolejne kilka mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Didymos234 do oporu a tak powaznie mi na stand chłodzeniu poszłu na 810 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 no i wielka lipa, mialobyc 16 jest 8p;-( a tak serio to moze ktos mi napisac dokaldna instrukcje co i jak krok po kroku bo moze ja cos zle robie?? uzywam lakieru electon 40AC maluje te dwa piny od samego roku w pionie,wgrywam bios nic to nie daje nadal 8p. smiem twierdzic ze karta jest nie modowalna<chlip,chlip> ale tonacy brzytwy sie chwyta....<lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 A jak ktoś ma niemodowalną 128MB z zamalowanymi pinami, niebieska Sapphire, bios: Version 009.007.001.004 Part Number 321r423se.pcp Date 2005/01/31 10:05 i pamięci Hynix, to czy można ją jeszcze próbować flashować innym biosem ? Jeśli tak to jakim i czy komuś się udało ? No i mam pytanie dotyczące kręcenia tej karty. Próbowałem ATT skan na arty i znalazł mi jednego przy pamięciach na 781MHz (standard 700). Gdy próbowałem to samo z GPU, przy 551MHz (standard 475) nie pokazywał nic, aż wywalił jednego wielkiego arta na cały ekran. No nie no art to nie był - ale pionowe krechy na cały ekran, oczywiście nic się nie dało zrobić, i reset. Czy cos robiłem źle ? Czy za dużo ukręciłem ? (0 artów pokazywał). W sumie chyba 550/780 to niewiele, bo wyżej ludzie pisali ża jadą na pamieciach 810 na standard chłodzeniu (am Pentagrama XC-80Cu, temp na CPU podczas testu nie przekroczyła 54*C aż się wywalił). Ktoś może mi pomóc ? Na ile zostawić o/c ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniolo Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Ja mam taką samą kartę, również nie modowalną i również mam na niej Pentagrama CU z tym, że nie naklejałem radiatorków na pamięci. Moja stabilnie kręci się na 560 core i 780 mem. Jakby co, to chętnie odsprzedam. Edytowane 20 Października 2005 przez Maniolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) A jednak: Sapphire 256 MB Radeon X800 GT 475/980 MHz AGP Wprawdzie zdjęcie przedstawia kartę na PCIE ale to chyba szczegół. Mam nadzieję, że nie "wyskoczyłem jak Filip z konopi"- to pierwsza X800GT na AGP jaką widzę. Edytowane 21 Października 2005 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 ciekawe czy da sie odblokowac potoki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 witam wszystkich włożyłem wczoraj Powercolora x800GT i po odpaleniu kompa okazało się że karta ta jest bardzo głośna. Pomyślałem, że po wgraniu sterów się wyciszy, ale to prawie nic nie pomogło :angry: Wiecie może jak wyciszyć kartę bez zmiany chłodzenia?? Pozdro B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 chwile po uruchomieniu wiatrak powinien zejść ze 100% na ok. 50% możliwości nawet bez sterów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoniaK Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 są już gdzieś testy x800gt na AGP ? i czy wiadomo coś o możliwości odblokowania potoków ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 może lepiej poczekać na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cappo Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 już do kupienia za 800zł na komputronie GT 256 MB od szafirka LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 u mnie GTO jest tylko 40pln drozszy niz GT. AFAIR w czwartek his GTO byl za 760pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 bachus81 atitoolem albo rivatuner możesz konfigurować prędkosci wentyla, choc wole atitoola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Może mi ktoś powiedzieć, czy O/C z 475/350 @ 530/385 to dużo ? Mam założonego Pentagrama, temp nigdy nie przekracza 50*C, a w Quake4 mam krzaki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 1. ja tam jakos specjalnych artow nie widze :P ale moze jestem slepy 2. jak masz arty, to nie daja rady mmeki, a nie gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 1. ja tam jakos specjalnych artow nie widze :P ale moze jestem slepy 2. jak masz arty, to nie daja rady mmeki, a nie gpu 1716202[/snapback] Naprawde nie widzisz wielkich czarnych trójkątów :P ? Albo kolorowych kwadracików na ścianach na screenach 1 i 2 ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 no - w sumie fakt :P mam na codzien bardzo ciemny obraz - pewnie dlatego hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiShkiL Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Czytam i czytam i doczytac sie nie moge.. Przymierzam sie do Club3d X800rx (gt) 256/256 które jest na r480 (czerwony laminat) czy to oznacza ze nici z modowania???? Club3d Review Juz doczytalem. Ale lipa :mur: Karte juz mam zamowioną.. pozostaje tylko podkrecanie (+ ze przynajmniej te karty dobrze sie kreca..) Hmm.. Nie ma nadziei? :sad: A myslalem, ze bede mial karte lepsza od 6600gt... :mur: Edytowane 25 Października 2005 przez wiShkiL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 w jednych testach lepsza, w innych gorsza. daj znac jak ci sie podkreci i jakie chlodzenie na niej bedziesz mial - tj jak z temp i glosnoscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 R480 jeszcze możliwe szanse na 16p poprzez wgranie biosu od XL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cbaaz Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Hi wie ktoś może w jakim sklepie akutalnie można nabyć 128/256 na czerwonym laminacie w cenie do 600 PLN ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawuald Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Witam ja tez mam powercolor x800gt i mam wielki problem z wiatrakiem. Malo tego ze wydaje glosny szum to ciagle tak jak by o cos haczyl czy ocieral. Zadne kable w niego tam nie wchodza sprobowalem docisnac wiatrak to na chwile sie uciszyl ale potem znowu to samo. Zle wywazony wiatrak? Co zrobic? Moge sie ubiegac o nowa karte B) ? I jak jest z jej podkrecaniem? <ozliwe ze odblokuje pare potokow poprzez wgranie biosu od xt? Pozdro EDIT: Sprobuje jakos dokrecic ten wiatrak tak jak w temacie "renimacja wiatraka" ale nie wiem czy to dobrze zrobie i czy przypadkiem nie bedzie sie za bardzo karta grzala. Zna ktos jakis program monitorujacy predkosc waitraka karty graficznej i podajacy jej temperature? Edytowane 27 Października 2005 przez dawuald Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Pytanie do posiadaczy kart X800GT PowerColor na r480: czy wgranie biosu od X800GTO odblokowało jakieś potoki??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoRg0 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Mogę spróbować wgrać o ile ktoś da mi linka do odpowiedniego biosu. Posiadam Powercolor'a na czerwonym PCB z R480 (chyba - nie zdejmowałem chłodzenia ale wszędzie piszą, że Powercolor tobi tylko na R480). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...