Skocz do zawartości
Gość Dawidsfuturx

ATI Radeon X800 GT

Rekomendowane odpowiedzi

"W sieci pojawiły się informacje jakoby dwa modele kart graficznych Radeon X800GT oraz Radeon X800GTO dostępne były w wersji AGP. Radeon X800GTO wyposażony w 256MB z 12 potokami renderującymi kosztuje blisko 220 Euro, wersja X800GT z 128MB kosztuje 140 a z 256MB - 190 Euro. Nie są to informacje potwierdzone, nie są znane nawet nazwy producentów, jednakże wydają się realne ale aby się przekonać musimy jeszcze kilka dni poczekać."

czyżby wreszcie ati zobaczyło że w dalszym ciągu na AGP 6600GT nie ma konkurencji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś powiedziec do ilu można legalnie kręcić wersję 128MB ? Wiem że dla każdej karty inaczej, ale od ilu jechać ? No i kolejne pytanie - czym dobrze podkręcić, Ati Tray Tools ? I tak auto O/C i skan artów? Nie chce mi sie bawic i byłbym wdzięczny jkby ktoś mi powiedział na ile kręcił swoja kart... Quake 4 się zbliża, muszę wiedzieć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i wielka lipa, mialobyc 16 jest 8p;-( a tak serio to moze ktos mi napisac dokaldna instrukcje co i jak krok po kroku bo moze ja cos zle robie?? uzywam lakieru electon 40AC maluje te dwa piny od samego roku w pionie,wgrywam bios nic to nie daje nadal 8p. smiem twierdzic ze karta jest nie modowalna<chlip,chlip>

ale tonacy brzytwy sie chwyta....<lol>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ktoś ma niemodowalną 128MB z zamalowanymi pinami, niebieska Sapphire, bios:

Version 009.007.001.004

Part Number 321r423se.pcp

Date 2005/01/31 10:05

i pamięci Hynix, to czy można ją jeszcze próbować flashować innym biosem ? Jeśli tak to jakim i czy komuś się udało ?

No i mam pytanie dotyczące kręcenia tej karty. Próbowałem ATT skan na arty i znalazł mi jednego przy pamięciach na 781MHz (standard 700). Gdy próbowałem to samo z GPU, przy 551MHz (standard 475) nie pokazywał nic, aż wywalił jednego wielkiego arta na cały ekran. No nie no art to nie był - ale pionowe krechy na cały ekran, oczywiście nic się nie dało zrobić, i reset. Czy cos robiłem źle ? Czy za dużo ukręciłem ? (0 artów pokazywał). W sumie chyba 550/780 to niewiele, bo wyżej ludzie pisali ża jadą na pamieciach 810 na standard chłodzeniu (am Pentagrama XC-80Cu, temp na CPU podczas testu nie przekroczyła 54*C aż się wywalił).

Ktoś może mi pomóc ? Na ile zostawić o/c ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taką samą kartę, również nie modowalną i również mam na niej Pentagrama CU z tym, że nie naklejałem radiatorków na pamięci. Moja stabilnie kręci się na 560 core i 780 mem.

Jakby co, to chętnie odsprzedam.

Edytowane przez Maniolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak:

Sapphire 256 MB Radeon X800 GT 475/980 MHz AGP

Wprawdzie zdjęcie przedstawia kartę na PCIE ale to chyba szczegół.

Mam nadzieję, że nie "wyskoczyłem jak Filip z konopi"- to pierwsza X800GT na AGP jaką widzę.

Edytowane przez mechl!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich

włożyłem wczoraj Powercolora x800GT i po odpaleniu kompa okazało się że karta ta jest bardzo głośna.

Pomyślałem, że po wgraniu sterów się wyciszy, ale to prawie nic nie pomogło :angry:

Wiecie może jak wyciszyć kartę bez zmiany chłodzenia??

Pozdro B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. ja tam jakos specjalnych artow nie widze :P ale moze jestem slepy

2. jak masz arty, to nie daja rady mmeki, a nie gpu

1716202[/snapback]

Naprawde nie widzisz wielkich czarnych trójkątów :P ? Albo kolorowych kwadracików na ścianach na screenach 1 i 2 ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam i czytam i doczytac sie nie moge..

Przymierzam sie do Club3d X800rx (gt) 256/256 które jest na r480 (czerwony laminat) czy to oznacza ze nici z modowania????

Club3d Review

Juz doczytalem. Ale lipa :mur: Karte juz mam zamowioną.. pozostaje tylko podkrecanie (+ ze przynajmniej te karty dobrze sie kreca..) Hmm.. Nie ma nadziei? :sad: A myslalem, ze bede mial karte lepsza od 6600gt... :mur:

Edytowane przez wiShkiL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja tez mam powercolor x800gt i mam wielki problem z wiatrakiem. Malo tego ze wydaje glosny szum to ciagle tak jak by o cos haczyl czy ocieral. Zadne kable w niego tam nie wchodza sprobowalem docisnac wiatrak to na chwile sie uciszyl ale potem znowu to samo. Zle wywazony wiatrak? Co zrobic? Moge sie ubiegac o nowa karte B) ?

I jak jest z jej podkrecaniem? <ozliwe ze odblokuje pare potokow poprzez wgranie biosu od xt?

Pozdro

EDIT:

Sprobuje jakos dokrecic ten wiatrak tak jak w temacie "renimacja wiatraka" ale nie wiem czy to dobrze zrobie i czy przypadkiem nie bedzie sie za bardzo karta grzala. Zna ktos jakis program monitorujacy predkosc waitraka karty graficznej i podajacy jej temperature?

Edytowane przez dawuald

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi