Skocz do zawartości
Gość Dawidsfuturx

ATI Radeon X800 GT

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myslicie oddawac karte do serwisu firmy w ktorej ja kupilem? Niebyloby problemu gdyby to bylo blisko mnie... ale to jest na drugim koncu polski w gdansku a ja mieszkam na slasku wiec musialbym ja wysylac. NIe trzeszczy jakos specjalnie gosno ale i tak mnie strasznie denerwuje. Czy moze samemu bawic sie w jej naprawianie. Jak to jest z tymi wentylatorami. Czy pod ta naklejka jest jakas srbka ktora daloby sie troszke dokrecic czy jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Club3D Radeon x800rx 256/256 (x800gt) na starcie ustawilem 550/600 i cyka, proboje dalej. Na a64 3000+ venice (niekreconym), 2x512 Geil ddr400 Dual, K8nf-9 karta wyciaga: 3dm01 18k ; 3dm03 9199; 3dm05 4568.

Mało? Dużo? Dodam ze lece na najnowszych Omega Drivers.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dawuald:

wszystkie biosy są dostępne tu, a bezpośrednio do pcolora x800gt > bios

ps. w jednym z linków (na cooltechzone.com) pisano o 40 kartach, na których nie da się zaktualizować biosu (grozi uszkodzeniem karty)... szanse, że się trafi na walniętą sztukę są niewielkie ale uprzedzić trzeba ;)

Edytowane przez Patrol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz szanse na 16p

1723506[/snapback]

na tych zegarach nie przekroczyles nawet 10000 ??

slabo

ale pokrec moze troszke proca i powalcz o potoki

1723641[/snapback]

Jak? Gdzie? Kiedy? Przeciez przy r480 podobno nie ma szans?? Macie jakies rady? Moge eksperymentować.

A co do wynikow to wiem ze mozna lepiej, tylko ten k8nf-9 jest do bani przy podkrecaniu i nie moge przekroczyc 266fsb, a i na tym jest niestabilny jak cholera.

Da cos zmiana biosu na x800 XL tej samej firmy, te same pamieci Samsung 1.6ns ?

Edytowane przez wiShkiL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli masz tam D to nic nie da wgranie biosu nadal będziesz miał tyle samo potoków co miałeś ( ja też mam D :) )

może uszkodzić ale u mnie nic się nie stało

nom 4 potoki więcej przez zamalowanie pinów przeciętych laser cut'em i marków tyle co pisze w profilu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisaliście wcześniej o problemach z modowaniem biosu karty r480 za pomocą biosów XL, XT. Czy ktoś próbował zmienić Device ID / Subsystem ID/ Vendor ID za pomocą rabita i wgrać zmodyfikowany, orginalny bios?

Nie mam jeszcze tej karty ale sie zastanawiam...

Na zdjęciach w komputroniku widać że wersja AGP jest na niebieskiej płytce - ma może ktoś wersję AGP??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi