dawuald Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Jak myslicie oddawac karte do serwisu firmy w ktorej ja kupilem? Niebyloby problemu gdyby to bylo blisko mnie... ale to jest na drugim koncu polski w gdansku a ja mieszkam na slasku wiec musialbym ja wysylac. NIe trzeszczy jakos specjalnie gosno ale i tak mnie strasznie denerwuje. Czy moze samemu bawic sie w jej naprawianie. Jak to jest z tymi wentylatorami. Czy pod ta naklejka jest jakas srbka ktora daloby sie troszke dokrecic czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Dla pcolorow x800gt jest dostepna od jakiegos czasu aktualizacja "BIOS Update Boosts 7% Performance" , a opis wraz linkiem do biosow jest tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Zagadajcie z moderatorami by przykleili ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiShkiL Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Kupiłem Club3D Radeon x800rx 256/256 (x800gt) na starcie ustawilem 550/600 i cyka, proboje dalej. Na a64 3000+ venice (niekreconym), 2x512 Geil ddr400 Dual, K8nf-9 karta wyciaga: 3dm01 18k ; 3dm03 9199; 3dm05 4568. Mało? Dużo? Dodam ze lece na najnowszych Omega Drivers. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 masz szanse na 16p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 na tych zegarach nie przekroczyles nawet 10000 ?? slabo ale pokrec moze troszke proca i powalcz o potoki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawuald Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 @ Patrol Wiem ze jestem glupi ale mozesz mi powiedziec skad mam ten bios sciagnac bo nie umiem go na tych stronach znalezc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) @dawuald: wszystkie biosy są dostępne tu, a bezpośrednio do pcolora x800gt > bios ps. w jednym z linków (na cooltechzone.com) pisano o 40 kartach, na których nie da się zaktualizować biosu (grozi uszkodzeniem karty)... szanse, że się trafi na walniętą sztukę są niewielkie ale uprzedzić trzeba ;) Edytowane 29 Października 2005 przez Patrol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 tez to czytalem, i bylo tam tez cos napisane , ze narazie nie wiadomo jeszcze jak odroznic grafy ktore sie uszkodza podczas zmiany biosa... nawet sam TUL nie wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawuald Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Biosa wczensiej sobie sciagalem z tej storny i niestety jest to ten sam co mialem wgrany od poczatku. Szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiShkiL Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) masz szanse na 16p 1723506[/snapback] na tych zegarach nie przekroczyles nawet 10000 ?? slabo ale pokrec moze troszke proca i powalcz o potoki 1723641[/snapback] Jak? Gdzie? Kiedy? Przeciez przy r480 podobno nie ma szans?? Macie jakies rady? Moge eksperymentować. A co do wynikow to wiem ze mozna lepiej, tylko ten k8nf-9 jest do bani przy podkrecaniu i nie moge przekroczyc 266fsb, a i na tym jest niestabilny jak cholera. Da cos zmiana biosu na x800 XL tej samej firmy, te same pamieci Samsung 1.6ns ? Edytowane 29 Października 2005 przez wiShkiL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 to zostaw na 260 :P co do potokow - proboj wgrywac nowe biosy - moze sie uda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiShkiL Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Spinnaker na overclockers.pl napisał: "Niżej opisany mod działa na wersjach 128MB i 256MB z rdzeniem R423 (na karty z rdzeniem R480 narazie nie znaleziono sposobu - kombinowanie z biosami od XL lub XT nie przyniosło efektu) " :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 wiShkiL mała aktualizacja dla kart z rdzeniem R480 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiShkiL Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Tam gdzie powinno byc 'F' ja mam 'D' czy to znaczy ze nie ma szans? Moze sprobowac? Czy to moze uszkodzic grafe? Skrecilem Athlonika na 2,55Ghz i mam 9809 w 3dmark03 ;) (Spinnaker Ty masz 4 potoki wiecej! ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 jeśli masz tam D to nic nie da wgranie biosu nadal będziesz miał tyle samo potoków co miałeś ( ja też mam D :) ) może uszkodzić ale u mnie nic się nie stało nom 4 potoki więcej przez zamalowanie pinów przeciętych laser cut'em i marków tyle co pisze w profilu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 szkoda, ze masz tam D... mnie tez to spotkalo :P zreszta moja grafa i spinnakera, to ta sama seria... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiShkiL Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Szkoda.. Wy przynajmniej macie 12p.. :mur: Ale luz te 2k mniej w 3dm03 jakos przezyje.. Poczekam moze ktos wpadnie na jakis pomysł, mala sztuczka i tez bede mial potokow wiecej :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 czy ktos juz moze wie jak jest z modowalnoscia x800gt na agp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) jak udostepnisz karte to ci powiem Edytowane 31 Października 2005 przez spinnaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 tylko nasowa sie pytanie czy jest sens kupna x800gt na AGp cena jest o 100 zl wieksza jak na PCI-e,moim zdaniem lepiej poczekac na GTO a moze nie bedzie az tak duzej roznicy w cenie?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 patrzac na obecne ceny gt i gto, to powiem tak - najprawdopodobniej gt bedzie ansze a gto wejdzie na jego miejsce cenowe... dziwi mnie tylko trzymajaca sie cena x700 pro... kosmos - w niektorych sklepach x700pro jest drozsze od x800gt :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pon_ton Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Pisaliście wcześniej o problemach z modowaniem biosu karty r480 za pomocą biosów XL, XT. Czy ktoś próbował zmienić Device ID / Subsystem ID/ Vendor ID za pomocą rabita i wgrać zmodyfikowany, orginalny bios? Nie mam jeszcze tej karty ale sie zastanawiam... Na zdjęciach w komputroniku widać że wersja AGP jest na niebieskiej płytce - ma może ktoś wersję AGP?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 próbowali z marnym skutkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pon_ton Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 spinnaker, z tego co pamietam (czytam dzisiaj caly dzien ten post :) ) to wgrywali biosy z innych kart, innych producentow, ale nie bylo mowy o modyfikacji tych biosów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 drobne zmiany tez mialy miejsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Kilka 'modyfikowanych' biosów dla x800gt jest na techpowerup w tym wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 ciekawa sprawa a czy ktos juz je probowal ? pozatym tam sa bopsy do samsungow 1,6ns... a to moze zaszkodzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 co macie na myśli mówiąc modyfikowane - zmienione ID ? takty ? wystarczy bios wziąć od XL i zmienić w Rabit pola ID, można jeszcze takty i nazwe pliku na coś typu "Sapphire.X800GT_16P.256.Samsung16" i macie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Skrecilem Athlonika na 2,55Ghz i mam 9809 w 3dmark03 ;) (Spinnaker Ty masz 4 potoki wiecej! ;)) 1725822[/snapback] Moje wyniki z sygnaturki są na 8 potokach Pobaw się jeszcze bo słabizną pachnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...