pon_ton Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 (edytowane) co macie na myśli mówiąc modyfikowane - zmienione ID ? takty ? wystarczy bios wziąć od XL i zmienić w Rabit pola ID, można jeszcze takty i nazwe pliku na coś typu "Sapphire.X800GT_16P.256.Samsung16" i macie 1730476[/snapback] no właśnie. We wcześniejszych postach PITer wspominał że ma problemy ze zmianą ID w niektórych kartach... Moze by tak wziąć bios z karty gdzie nie ma tego problemu, wgrać na tą gdzie są problemy ze zmienionym ID (odpowiednim dla tej która sprawia problemy) BTW: Chyba kupię x800gt na AGP, zobacze wtedy jak to się moduje B) PS> Nie wiecie może czy ta karta w wersji AGP ma dodatkowe wejście zasilające? Bo jeśli nie, to lipa - nie poszaleję z podkręcaniem.. Edytowane 1 Listopada 2005 przez pon_ton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 w modowaniu za pomocą biosów nie chodzi tyle o ID co o sam bios firma, ID nie ma tutaj znaczącej roli, chodzi o dane zapisane w EEPROMie karty (literki F - dla niewtajemniczonych opisałem na jednym forum) - mowa o 16p właśnie mam pytanie do posiadaczy GT z 16p - czy macie te literki F w tych miejscach jak pisałem ? wersja AGP raczej nie ma dodatkowego zasilania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 @spinnaker moglbys dac linka do tego opisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pon_ton Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 spinnaker: chyba jednak ma :) na tym zdjeciu widać ostrzezenie ze nalezy podlaczyc dodatkowy molex. i jest czerwony pcb :razz: zaczyna byc ciekawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 jestes pewien, ze to fota gt ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimex Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Witam mam zamiar kupic ta karte SAPPHIRE X800 GT i czytam te 35 stron i juz nic nie wiem wiec mam kilka prostych pytan na ktore mozecie na pewno odpowiedziec a wiec : Czy i jak moge zrobic w niej 12 potokow?? I nie bardzo chwytam o co chodzi z tym GDDR3 wiec czy lepiej kupic 128 na zwyklym DDR czy 256 z GDDR3?? I jak sie te karty kreca ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 1. kup gto - obecne gt sie podobno nie odblokowuja na 12p... chyba ze mozesz sobie powybierac grafy - wybierz taka ktora ma sn. numerkiem 0530 albo 0534 - te sie moduja chyba w 100% poprzez zamalowanie mostkow (foty kiilka stron wczesniej) jak sie kreca ? kazdemu inaczej... co do ddr / ddr3 - ddr3 jest szybsze (pamieci 2,0ns), a pozatym wersja 256mb jest wyzej taktowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 chase1 mi 0534 nie dąło sie zmodować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 @pon_ton: to fotka X800GTO a nie GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pon_ton Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Patrol: chyba tak... jak się przyjzec dokladniej to widać napis "GTO" na chłodzeniu... aczkoliwiek zdjęcie było zamieszczone w newsie o x800gt agp na twojepc: http://www.twojepc.pl/news10871.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 na innym forum zebrałem wsio do kupy ale nie bede robił reklamy, jak cos to na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 http://service.futuremark.com/compare?2k3=4371554 Nie zwracajcie uwagi na wynik (przebudowa całego systemu chlodzenia, grafa w pcie x2 , stery od nv w systemie itp ;) ), tylko na zegar gpu grafy :lol: Karta chłodzona std coolerkiem na 25% obrotów :wink: . Pomyśleć że zdobyłem ją za bezcen "bo się słabo kręci" :lol: . Ciekawe co karta pokaże na wc i po modach :wink: . Szkoda, że to nie wersja z 256MB GDDR3, bo bym mógł troche powalczyć z Yotomem :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 tak z ciekawości ile dałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Zamieniłem sie bez dopłaty na to co mam w podpisie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) a to 594 to full stable? i czy po oc memkow nie spadly troszke max takty ps. bardzo ladnie wykrecone gpu :] Edytowane 2 Listopada 2005 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 marki 01 i 03 przeszły czyściutko, nic innego tez sie nie kaszaniło, więc ...... :D . Nie znam narazie max memek, nic nie obnizalem - karte mam jakies 2h w kompie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 1734159[/snapback]hmm tam wyrzuca że karta 256mb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 nawet nei zauważyłem, czy ma ona 12 potoków, tzn czy jest zmodowana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 hmm tam wyrzuca że karta 256mb :) 1734192[/snapback] "niedzielne" x550 tez wyrzucalo jako 256 :P http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=161669 a MaSell sam sprawdzal na pudle, ze to 128 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) Na x550 też orb pokazywał, że jest 256MB, mimo iż vga ma 128mb <_< 8@12p :) Niemiec co za zgodność :D Edytowane 2 Listopada 2005 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 zgodnosc i szybkosc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Masell to coś słabe te wyniki ja na x800gt 128 570/810 8potoków miałem ok 9300 na zawalonym systemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 1734159[/snapback] hehe wreszcie po właściwej stronie :D 650 mHz GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 wow bardzo ladnie gratsy yomoteczek pochwal sie jak do tego doszedles!! :] - jakies mody, czy moze kwestia chlodzenia a moze to juz inna karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 pewnie vgpu na 1.6V i zimna woda w wc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiShkiL Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Nierozumiem.. moj GT smiga stabilnie na 620Mhz rdzen i to bez mrugniecia..??? Wiec to 594 to chyba nie jest osiagniecie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) @wiShkiL ty masz 8p i nie 594, tylko 650 @yotomeczek - widze , ze proc juz nie byl na 3,3ghz... why? - fanie wygladalo a jak sie obi tego moda? - moze tez sie skusze... macie jakis opis? Edytowane 3 Listopada 2005 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 @wiShkiL ty masz 8p i nie 594, tylko 650 @yotomeczek - widze , ze proc juz nie byl na 3,3ghz... why? - fanie wygladalo a jak sie obi tego moda? - moze tez sie skusze... macie jakis opis? 1734844[/snapback] chwolowo na CPU też WC :D ołówkowy Vmod 1,6V Pencil mod woda 29 stopni ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ten mod bedzie pasował też do x800gto mi sie zdaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 robiles olowkiem, czy bardziej ambitnie? i jak mozesz, to moze daj jakis opisik co i jak Ty dokladnie robiles... ps. FC w remoncie? mam nadzieje, ze wyciekow nie bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...