Skocz do zawartości
Gość Dawidsfuturx

ATI Radeon X800 GT

Rekomendowane odpowiedzi

co macie na myśli mówiąc modyfikowane - zmienione ID ? takty ? wystarczy bios wziąć od XL i zmienić w Rabit pola ID, można jeszcze takty i nazwe pliku na coś typu "Sapphire.X800GT_16P.256.Samsung16" i macie

1730476[/snapback]

no właśnie. We wcześniejszych postach PITer wspominał że ma problemy ze zmianą ID w niektórych kartach... Moze by tak wziąć bios z karty gdzie nie ma tego problemu, wgrać na tą gdzie są problemy ze zmienionym ID (odpowiednim dla tej która sprawia problemy)

BTW: Chyba kupię x800gt na AGP, zobacze wtedy jak to się moduje B)

PS> Nie wiecie może czy ta karta w wersji AGP ma dodatkowe wejście zasilające? Bo jeśli nie, to lipa - nie poszaleję z podkręcaniem..

Edytowane przez pon_ton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w modowaniu za pomocą biosów nie chodzi tyle o ID co o sam bios firma, ID nie ma tutaj znaczącej roli, chodzi o dane zapisane w EEPROMie karty (literki F - dla niewtajemniczonych opisałem na jednym forum) - mowa o 16p

właśnie mam pytanie do posiadaczy GT z 16p - czy macie te literki F w tych miejscach jak pisałem ?

wersja AGP raczej nie ma dodatkowego zasilania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam zamiar kupic ta karte SAPPHIRE X800 GT i czytam te 35 stron i juz nic nie wiem wiec mam kilka prostych pytan na ktore mozecie na pewno odpowiedziec a wiec :

Czy i jak moge zrobic w niej 12 potokow??

I nie bardzo chwytam o co chodzi z tym GDDR3 wiec czy lepiej kupic 128 na zwyklym DDR czy 256 z GDDR3??

I jak sie te karty kreca ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. kup gto - obecne gt sie podobno nie odblokowuja na 12p... chyba ze mozesz sobie powybierac grafy - wybierz taka ktora ma sn. numerkiem 0530 albo 0534 - te sie moduja chyba w 100% poprzez zamalowanie mostkow (foty kiilka stron wczesniej)

jak sie kreca ?

kazdemu inaczej...

co do ddr / ddr3 - ddr3 jest szybsze (pamieci 2,0ns), a pozatym wersja 256mb jest wyzej taktowana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://service.futuremark.com/compare?2k3=4371554

Nie zwracajcie uwagi na wynik (przebudowa całego systemu chlodzenia, grafa w pcie x2 , stery od nv w systemie itp ;) ), tylko na zegar gpu grafy :lol: Karta chłodzona std coolerkiem na 25% obrotów :wink: . Pomyśleć że zdobyłem ją za bezcen "bo się słabo kręci" :lol: .

Ciekawe co karta pokaże na wc i po modach :wink: . Szkoda, że to nie wersja z 256MB GDDR3, bo bym mógł troche powalczyć z Yotomem :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wiShkiL

ty masz 8p

i nie 594, tylko 650

@yotomeczek - widze , ze proc juz nie byl na 3,3ghz...

why? - fanie wygladalo

a jak sie obi tego moda? - moze tez sie skusze... macie jakis opis?

1734844[/snapback]

chwolowo na CPU też WC :D

ołówkowy Vmod 1,6V Pencil mod

woda 29 stopni ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi