Skocz do zawartości
vws7

Duron 1300 Asrock K7vm2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z procesorem Duron 1300 i płytką główna AsRock K7VM2 VIA KT266. Zaraz po złożeniu tego kompa napięcie procesora wynosiło 1.82 V. W biosie nie ma mozliwości zmiany napięcia (zworką chyba też nie ma). Jeśli ktoś wie czym to jest spowodowane prosze o pomoc. W chłodny dzień bez obciązenia(winamp, IE, Antywir) ma 55 stopni.To moim zdaniem za dużo.Z góry dziękuje!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom jak w chłodny dzień to 55C bez obciążenia to trochę dużo. Może wiatrak źle ząłożony, albo pasta do bani. Ewentualnie masz kompletny brak obiegu powietrza w obudowie.

To 1,82V na Vcore to pomiar pewnie z czujnika w mobo, one też nie zawsze są dobrze skalibrowane i czasami głupoty pokazują. Na Twoim miejscu zajął bym się najpierw temperaturą. Standardowo dla tego Durona to chyba 1,75V (nie pamiętam dokładnie ale AXP Palomino miały tyle w standardzie to ten Duron też ma coś koło tego).

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiatrak mam oryginalny pasty tam za dużo nie ma komp stoi w szafce zamknięty. Nie ma jakiejś rady na ten ubogi bios w tej płytce???

Chciałem włożyć kumpla procka Athlona XP 1800+ i zobaczyć jaki będzie vcore. Co o tym sadzisz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój chodzi już tak 2 lata. Ale mam gwarancje może by mi tą płytke wymienili albo coś :)

Chce włożyć kumpla athlona (vcore 1.50) i jak napięcie też bedzie 1.80 to może zanise płytke do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...