Skocz do zawartości
mrjinks

Asus R9800pro I Artefakty?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam dosyć dziwny problem z kartą R9800Pro 256/256bit, mianowicie w grach , które korzystają z shaderow w wersji 2.0 wystepuja jakby to nazwać "krateczki" przy rysowaniu odległego terenu(np. demo Battlefield2 czy grze Earth 2160). W Earth 2160 problem znika po wybraniu "wymuś p.s. 1.3", inne gry działają bez problemu. Wymieniałem już sterowniki ATi na referencyjne, próbowałem ze sterownikami AGP(chipset SiS748, płyta Asrock K7S8XE+), zmieniałem AGP z 8x na 4x, nic nie pomogło. A może tak ma być? Proszę o pomoc czy jakąkolwiek sugestie(dodam, że PSU to Chieftec 360W, więc zasilacz odpada).

Karta nie była podkręcana.

Pozdrawiam

MrJiNks

Dodaje zrzut ekranu z gry:

Dołączona grafika

Edytowane przez mrjinks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to jest R9800Pro, Asus, układ R360... Pewnie będe musiał reklamować tą karte? Czy jeszcze coś pokombinować?

UPDATE:

Ehh, to nie wszystko... Zauważyłem, że coś jednak nie tak z moim chiefteciem? 5v jest normalnie 4,8V, po obciazeniu 3dmarkiem spada do 4,7V... Dziwne... A artefakty mam już wszędzie, dodatkowo od czasu do czasu przy pierwszym odpaleniu widze sieczke z obrazu na logowaniu do Windows...

Edytowane przez mrjinks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiadam sam sobie i kończe temat, karta była uszkodzona, i to w taki dziwny sposób, że artefakty widoczne były jedynie przy użyciu jednostek pixel shader. Asus trafił do serwisu, a ja "delektuje się";) zastępczą R9250 256mb 128bit gigacuba :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi