mrjinks Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Witam. Mam dosyć dziwny problem z kartą R9800Pro 256/256bit, mianowicie w grach , które korzystają z shaderow w wersji 2.0 wystepuja jakby to nazwać "krateczki" przy rysowaniu odległego terenu(np. demo Battlefield2 czy grze Earth 2160). W Earth 2160 problem znika po wybraniu "wymuś p.s. 1.3", inne gry działają bez problemu. Wymieniałem już sterowniki ATi na referencyjne, próbowałem ze sterownikami AGP(chipset SiS748, płyta Asrock K7S8XE+), zmieniałem AGP z 8x na 4x, nic nie pomogło. A może tak ma być? Proszę o pomoc czy jakąkolwiek sugestie(dodam, że PSU to Chieftec 360W, więc zasilacz odpada). Karta nie była podkręcana. Pozdrawiam MrJiNks Dodaje zrzut ekranu z gry: Edytowane 22 Lipca 2005 przez mrjinks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Masz pewność, że to oryginalny R9800PRO a nie 9800SE po HardModzie? Taka szachownica występuje w przypadku odblokowania dodatkowych potoków (np R9500, 9800SE) gdy okazuje się że są one uszkodzone. Tak se gdybam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrjinks Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Tak, to jest R9800Pro, Asus, układ R360... Pewnie będe musiał reklamować tą karte? Czy jeszcze coś pokombinować? UPDATE: Ehh, to nie wszystko... Zauważyłem, że coś jednak nie tak z moim chiefteciem? 5v jest normalnie 4,8V, po obciazeniu 3dmarkiem spada do 4,7V... Dziwne... A artefakty mam już wszędzie, dodatkowo od czasu do czasu przy pierwszym odpaleniu widze sieczke z obrazu na logowaniu do Windows... Edytowane 22 Lipca 2005 przez mrjinks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrjinks Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Odpowiadam sam sobie i kończe temat, karta była uszkodzona, i to w taki dziwny sposób, że artefakty widoczne były jedynie przy użyciu jednostek pixel shader. Asus trafił do serwisu, a ja "delektuje się";) zastępczą R9250 256mb 128bit gigacuba :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...