Skocz do zawartości
Mr.Martin

Kiedy Zmiana Na Lepszy Konfig

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Widzicie moj konfig w podpisie - powiedcie mi ( ci ktorzy sleda rozwoj technologi) kiedy mam sie nastawiac nad zmiana procka , plyty , pamieci na DDR2 , karty graficznej oraz dysku - pytam sie poniewaz zamierzam zbierac pieniazki na nowy sprzet ( cos w rodzaju z Pentium 4 D i DDR2, chipsetu 945 lub 955).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedy uznasz, że ten sprzęt ci nie wystarcza :lol:

masz mocnego proca, jak go podkręcisz to powinien jeszcze na DŁUGO wystarczyć... możesz dokupić ram który teraz jest tani jak barszcz i zmienić grafe i masz już wypasionego kompa...

przejście na dwa jaja będzie uzasadnione, gdy oprogramowanie będzie w 100% spierać to... a to jednak troche potrwa... podobnie jest z 64 bitami... ja bym na razie się wstrzymał... ewentualnie malutki upgrade :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem jeszcze nie musisz sie martwic zmiana sprzetu, moze grafe wymienic i ramu dokupic jak zacznie ci dokuczac niedobor pamieci. Narazie jeszcze plyty 945/955, ddr2 i wszystkie te bajery sa cholernie drogie (jak dla mnie) i przesiadka z takiego sprzetu jak masz na nowy bylaby po prostu przeinwestowaniem z ekonomicznego punktu widzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do dyskusji ati vs. nv - to zalezy od konkretnego modelu. nv miała powazna wpadke z seria FX, ale z tego co ostatnio zauwazyłem wynika, ze nv juz sie pozbierał. ja bym celował w gf 6600gt lub 6800le (modowalny na gt, jeśli lubisz sie tak bawić :D). wszelkie najnowsze wynalazki typu 7800gtx, 6800ultra i topowe radeony x8#0 mozna podciagnać pod kategorie 'droga'

ps. swoją drogą, ciekawa kategoria

edit: warto poszukać na THG, maja tam test porównawczy całego mnostwa kart graficznych, nawet z podaniem ciekawego współczynnika: fps/$

Edytowane przez Ganeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będzie git komp na 8lat spokojne wystarczy :)  :)  :)

1561797[/snapback]

wyobrazasz sobie teraz komputer z 97 roku? chocby wtedy byla to maszyna z kosmosu i za niewiadomo ile $$$ to dzis........ sam chyba wiesz.

a i o 4 latach tez trudno mowic..... taka prawda.

Edytowane przez Sir_ice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi