Mr.Martin Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam Widzicie moj konfig w podpisie - powiedcie mi ( ci ktorzy sleda rozwoj technologi) kiedy mam sie nastawiac nad zmiana procka , plyty , pamieci na DDR2 , karty graficznej oraz dysku - pytam sie poniewaz zamierzam zbierac pieniazki na nowy sprzet ( cos w rodzaju z Pentium 4 D i DDR2, chipsetu 945 lub 955). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 kiedy uznasz, że ten sprzęt ci nie wystarcza :lol: masz mocnego proca, jak go podkręcisz to powinien jeszcze na DŁUGO wystarczyć... możesz dokupić ram który teraz jest tani jak barszcz i zmienić grafe i masz już wypasionego kompa... przejście na dwa jaja będzie uzasadnione, gdy oprogramowanie będzie w 100% spierać to... a to jednak troche potrwa... podobnie jest z 64 bitami... ja bym na razie się wstrzymał... ewentualnie malutki upgrade :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 moim zdaniem jeszcze nie musisz sie martwic zmiana sprzetu, moze grafe wymienic i ramu dokupic jak zacznie ci dokuczac niedobor pamieci. Narazie jeszcze plyty 945/955, ddr2 i wszystkie te bajery sa cholernie drogie (jak dla mnie) i przesiadka z takiego sprzetu jak masz na nowy bylaby po prostu przeinwestowaniem z ekonomicznego punktu widzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 na Twoim miejscu bym wymienił karte graficzną i zasilacz na 400 a może i więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 a jaka karte graficzna byscie polecili do tego konfigu ? ( oczywiscie nie za droga ) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 co rozumiesz przez droga? moze jakiś radek 9800, jak masz wiecej to moze gf 6800le (modowalny), i oczywiście cała gama rad x800/x850 czy gf 6800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 droga - to rozumiem poprzez to ze karta nie warta swej ceny gdyz jest to jakas nowosc za ktora narazie drogo sie placi. :) a zapomnialem dodac - jakos jestem zwolennikiem ATI wiec wole cos z tej firmy :) - no albo ktos przekona mnie ze lepiej NVIDIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) co do dyskusji ati vs. nv - to zalezy od konkretnego modelu. nv miała powazna wpadke z seria FX, ale z tego co ostatnio zauwazyłem wynika, ze nv juz sie pozbierał. ja bym celował w gf 6600gt lub 6800le (modowalny na gt, jeśli lubisz sie tak bawić :D). wszelkie najnowsze wynalazki typu 7800gtx, 6800ultra i topowe radeony x8#0 mozna podciagnać pod kategorie 'droga' ps. swoją drogą, ciekawa kategoria edit: warto poszukać na THG, maja tam test porównawczy całego mnostwa kart graficznych, nawet z podaniem ciekawego współczynnika: fps/$ Edytowane 22 Lipca 2005 przez Ganeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klawisz Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Bez tej karty to komp starczy ci jeszcze na długo wymien kartę,dołuż za jakiś czas ramu i będzie git komp na 8lat spokojne wystarczy :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 z tym 8 lat to troche przesadziłeś ale z 4 napewno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) będzie git komp na 8lat spokojne wystarczy :) :) :) 1561797[/snapback] wyobrazasz sobie teraz komputer z 97 roku? chocby wtedy byla to maszyna z kosmosu i za niewiadomo ile $$$ to dzis........ sam chyba wiesz. a i o 4 latach tez trudno mowic..... taka prawda. Edytowane 23 Lipca 2005 przez Sir_ice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 hm komputer z roku 97 ? :-P no to przecież cudowne czasy Voodoo 4 Mb, P233MMX i 64 Mb ramu :lol: p.s. taki komp to na max 3 lata starczy :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Niektorzy uwazaja ze 2800 wymienia sie wtedy gdy na rynku pojawi sie 5600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...