fornas Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Właśnie się zastanawiam jak lepiej podłączyć wentylatory czy podpiąć wszystkie pod płytę główną czy może lepiej przez przejściówkę (lub bez) do molexa. Chodzi mi głównie o to czy podłanczając wentylatory od procka, obudowy, grafiki itd., do mobo w jakiś sposób obciążam napięcia na płycie, czy gdybym podłączył je bezpośrednio do molex napięcia na płycie byłyby bardziej stabilne? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Właśnie się zastanawiam jak lepiej podłączyć wentylatory czy podpiąć wszystkie pod płytę główną czy może lepiej przez przejściówkę (lub bez) do molexa. Chodzi mi głównie o to czy podłanczając wentylatory od procka, obudowy, grafiki itd., do mobo w jakiś sposób obciążam napięcia na płycie, czy gdybym podłączył je bezpośrednio do molex napięcia na płycie byłyby bardziej stabilne? :blink: 1560962[/snapback] Jesli w gre wchodzi ekstremalny o/c moze miec to znaczenie (stabilnosc napiec) Przy normalnym uzytkowaniu raczej nie odczujesz roznicy. Aczkolwiek osobiscie wszystkie wiatraki a jest ich pewnie z 10 w kompie mam podlaczone pod linie 12V/5V z zasilacza. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Czy mi sie zdaje czy to jest dział o chłodzeniu wodnym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 No walsnie. Moze to wentylatory są napędzane na wode? Oj.. chyba beda procenty............ a co do tematu to nie ma to duzej roznicy, bo wentylatory nie poierają duzo, a tako mpzesz kontrolowac obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Jeśli masz wiatraki co pobierają 6W i powyżej to tylko do molexa. Jeśli słabsze to jest to raczej obojętne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...