gonzo54 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam Chcialbym studiowac na pjwstk, jednak mam problemy z matma, tak naprawde to nie uczylem sie jej przez wiekszosc liceum i teraz nie mam pewnosci czy zdam egzamin wstepny. Moze ktos zdawal go na tej uczelni w tym roku lub w latach poprzednich i moze mi powiedziec czy mam jakies szanse, na ich stronie niby jest przykladowy test jednak rozwiazac moge tylko pare zadan:/ a zeby sie dostac potrzeba polowy, mam jeszcze pare dni do testu moze ktos moglby mi polecic jakis podrecznik w celu przygotowania sie do niego. W najgorszym wypadku bede strzelal:/ Zalezy mi zeby sie tam dostac gdyz bardzo chce ksztalcic sie w tym zawodzie, jednak mam malo czasu. Prosze mnie nie bic, tylko w miare mozliwosci zasugerowac co poczac dzieki wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 lepiej odpusc i wstydu oszczedz sobie, nie watpie w twoje umiejetnosci, ale zapewne to jest test taki ze kazde pytanie to inny dzial i wszystkie zadania wymagaja ponadprzecietnej bieglosci w rachunkach i szerokiej wiedzy z tych dzialow, wiec "pare dni" moze nie wystarczyc. ja bym watpil czy pare tygodni/miesiecy wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo54 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 taa tylko alternatywa dla tego egzaminu jest zdanie podst. matury z matematyki czyli 30% z niej a to raczej trudne nie jest i poradzilbym sobie, niestety bylem w klasie o innym probfilu i zdawalem historie i wos, na uw sie nie dostalem .. i tak wyszlo, panie w sekretariacie zapewnialy ze zdam, gdyz jest latwituki, sam nie wiem:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 skoro tak tweirdza to albo sciemniaja zeby wiecej ludzi bylo albo to prawda. niby probowac zawsze warto, moze sie uda, ale jesli tak jak tweirdzisz lales na matme cale liceum to probuj ale nie rob sobie nadziei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo54 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 najbardziej by mi zalezalo zeby ktos kto zdawal ten egzamin w tym roku porownal jego poziom z tym z ich www Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Prościej było mature pisać ;). Looknąłem te zadania co dali na stronie i jakieś kosmiczne to one nie są, z połowe to bym zrobił na pewno :). Jak chcesz się poduczyć, to bierz podręcznik od matematyki do klasy 2 i 3. Na Twoim miejscu powtórzyłbym funkcje liniową, całą analize matematyczną (tam z 10zadań to tylko z tego jest), ciągi i kwadratową. Powinieneś dać sobie rade [;. A tak w ogóle to nie żal Ci wydawać na szkołe ponad 10k za rok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 hehehe taniej pewnie wyszla by koperta na uw ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 E tam... matma na egzaminie nie jest jakaś hardkorowa czy coś. Spokojnie do zdania. Gorzej później jak wejdą przedmioty matematyczne (dyskretna, analiza, etc.). Na tym wysiada najwięcej osób na tej uczelni (no nie licząc może technik cyfrowych) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Egzamin do pejotu jest (byl) prosty i do zdania. Wiele osob jeszcze siada pozniej na 4 semestrze na elektronice ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba_acn Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 jakby ci sie nieudalo na pjwstk (tezn nad nia myslalem jak zdawalem ale ceny mnie powlily) to jako alternatywe polecam wshifm naprawde dobra szkola mala grupa na wydziale informatyki gospodarczej ok 30 os i naprawde dobrzy wykladowcy szkola tez ceniona, a no i jest tam akademia cisco dla studentow chyba o polowe taniej - zastanow sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 ryba_acn: a jakie kierunki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba_acn Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) kierunek - informatyka gospodarcza ,i jakies ekonomiczne , stronka wszkoly www.wshifm.edu.pl Edytowane 23 Lipca 2005 przez ryba_acn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Egzaminy wstępne w tym roku na uniwerku (przynajmniej na gdańskim) z matmy były ułożone tak by starzy maturzyści i ci którzy nie zdawali matmy na nowej odpadli. Dam przykład. Na zarządzanie z około 700 osób piszących egzamin przyjęli około 8 osób we wstępniej liście, więc pozdro 600. Zadania miały być niby z poziomu podstawowego LO, a a tak naprawde były z rozszerzonego :/ Z kolei na innej uczelni nowi matorzyści nie mieli szans bo za 39% z matmy rozszerzonej dostawali jeszcze 0 ptk :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 kierunek - informatyka gospodarcza ,i jakies ekonomiczne , stronka wszkoly www.wshifm.edu.pl 1562180[/snapback] A jakieś specjalizacje tej informatyki? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 z około 700 osób piszących egzamin przyjęli około 8 osób we wstępniej liście, więc pozdro 600. 1562207[/snapback] hahahhahaha zarabiste dopasowanie tekstu do liczb :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 egzamin na pjwstk jest banalny. Wiem bo sie przymierzalem, ale w koncu wybralem PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Boś buc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba_acn Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 ParanoiK : Studia inżynierskie (I-go stopnia) na kierunku ekonomia w specjalnościach: systemy informatyczne e-biznesu Studia magisterskie : zarządzanie przedsięwzięciami informatycznymi informatyczne systemy zarządzania zarządzanie zasobami i bezpieczeństwem systemów informatycznych technologie projektowania i administrowania bazami oraz hurtowniami danych technologie projektowania i zarządzania aplikacjami internetowymi technologie projektowania i zarządzania aplikacjami multimedialnymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...