Skocz do zawartości
motofan

Najlepsze Stery Do Mobility X700

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,chciałem się zapytać jakich sterowników używacie w swoich laptopach? Ja nie mogę zainstalowac na swoim ani Omeg ani Catalystów najnowszych :(.Szukałem i patrzyłem po tematach ale wszystko co tam jest opisywane mi nie działa. Może ktoś ma jakiś pomysł? (nie chcę używać sterów Asusowskich) Bedę wdzięczy na szybką odpowiedź.

EDIT

Proszę Moderatora o zamknięcie tego tematu,dałem sobie radę i sorki za założenie.

Edytowane przez motofan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez szukalem sterow do tej grafiki i nic nie ma, pozostaja producenta, pozatym te czy inne sterowniki nie podnosza az tak wydajnosci sprzetu , no moze bedzie 1 fps wiecej;) W kazdym badz razie w zadnym stopniu tego nie odczujesz. Pozostaje sie pobawic ati tool:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem z instalacją sterowników.

Laptop ChiliGreen M600, grafika ATI x700 256MB. Działa jedynie na sterownikach dołączonych przez producenta (na stronce są te same). Datowane są na 1-7-2005 ale rozpoznawane jako Catalyst 5.2.

Instalowałem zwykłe Catalyst 5.6 i 5.7 oraz Omegi na Catalyst 5.7. Przy próbie instalacji przez SETUP pokazuje się informacja że nie znaleziono układu ATI i instalacje jest przerywana. Udaje się to zainstalować jedynie przez aktualizację sterowników karty graficznej.

Znalazłem również Catalyst 5.7 w wersji mobilnej i tam instalacja przebiegła bez problemu.

Niestety we wszystkich tych przypadkach uruchamianie windowsa kończy się na ekranie powitalnym. Później ekran jest czarny.

Wgranie oryginalnych sterów producenta, a na nie nowszych u mnie nic nie daje. Efekt jest taki sam - czarny ekran.

Na stronce ATI wyczytałem że do laptopów najlepiej sterowniki pobierać ze strony producenta laptopa ale jak widać tempo aktualizacji nie jest za wielkie (najnowsze Catalyst w wersji 5.2).

Czy znalazł ktoś może jakiś sposób na wgranie nowszych sterowników tak, żeby obraz był wyświetlany poprawnie ?

Edytowane przez Weteran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam wszędzie ale nic nie mogę znaleźć. Mam acera 4604 i w nim ati x700 64mb. Ściągnąłem program http://www2.ati.com/drivers/mobile/atimcatw.exe ale on w pierwszym kroku twierdzi że dalej nie pójdzie. Catalystów 5.8 jeszcze nie próbowałem zainstalować. Da się w ogóle? Ktoś próbował? Nie chciałbym zrobić sobie problemu… Czy wiecie o jakichś sterach(aktualnych) które na pewno pójdą z tą kartą(albo wręcz z tym laptopem)? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie !!!

Już spiesze Wam z pomoca bo widze, ze duzo ludzi chcialoby najnowsze miec stery niz te co sa dawane do laptopow przez producenta.

Otóż "normalnych" sterowników Catalyst, które sie instaluje w stacjonarnych piecach do kart graficznych ATi nie zainstalujemy....w taki zwykły sposób :D

Rozwiazanie:

Musicie sciagnac programik, ktory wam zmodyfikuje INF'y w sterach Catalyst na Mobile.

A mozna posluzyc sie bardzo dobrym programikiem Dhmodtool.

Najpierw sciagacie stery np. Catalyst 5.X ze strony ATI i rozpakowujecie.

uruchamiacie progframik Dhmodtool i wskazujecie miejsce rozpakowania (jesli sam nie rozpozna). Nastepnie wybieracie karte mobilna np. X700 (program musi wiedziec na jaki typ karty chcemy zmodyfikowac sterowniki).

Po tym wychodzimy i SETUP sterownikow i finito......jestesmy zadowoleni z nowych sterow

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż "normalnych" sterowników Catalyst, które sie instaluje w stacjonarnych piecach do kart graficznych ATi nie zainstalujemy....w taki zwykły sposób icon_biggrin3.gif

:) hehe i tu sie mylisz bo ja na zwoim acerku 4002wlmi spokojnie zainstalowalem tylko trzeba bylo przez aktualizuj sterownik :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie !!!

Już spiesze Wam z pomoca bo widze, ze duzo ludzi chcialoby najnowsze miec stery niz te co sa dawane do laptopow przez producenta.

Otóż "normalnych" sterowników Catalyst, które sie instaluje w stacjonarnych piecach do kart graficznych ATi nie zainstalujemy....w taki zwykły sposób :D

Rozwiazanie:

Musicie sciagnac programik, ktory wam zmodyfikuje INF'y w sterach Catalyst na Mobile.

A mozna posluzyc sie bardzo dobrym programikiem Dhmodtool.

Najpierw sciagacie stery np. Catalyst 5.X ze strony ATI i rozpakowujecie.

uruchamiacie progframik Dhmodtool i wskazujecie miejsce rozpakowania (jesli sam nie rozpozna). Nastepnie wybieracie karte mobilna np.  X700 (program musi wiedziec na jaki typ karty chcemy zmodyfikowac sterowniki).

Po tym wychodzimy i SETUP sterownikow i finito......jestesmy zadowoleni z nowych sterow

Pozdrawiam

1621818[/snapback]

WIELKIE DZIĘKI. ZAJEFAJNA sprawa z tym dhmodtool.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajefajna :blink: :mur:

a swoja droga to rzeczywiscie przyatny programik, dzieki za pomoc! ale nie wiem w jaki sposob ja w swoim lapku bez problemu z pod setupu catalista 5.8 bodajrze zainstalowalem je i dzialaja bez problemow... roznie to widze bywa... tylko zainstalowalem je na stery producenta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, więc w końcu się zdecydowałem i zainstalowałem swoje ulubione Omegi. I działają:) Bez problemu wykryły mi widescreen i nie krzyczały że coś jest nie tak. Polecam.

1631559[/snapback]

spróbowałem mu ręcznie zapodać oryginalne catalysty i zadziałało. nie trzeba było robić instala bo nic by nie wykrył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi