Skocz do zawartości
Gunarek

Zmiana Mobo Z Konieczności

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój konfig:

PIV 3.0 GHZ soc.478

Gigabyte Radeon 9550 128mb/bit

512mb ram- no name

Gigabyte GA-8IPE1000 Pro-G Intel 865PE-uszkodzona

Mam taki problem.Komp leży w serwisie drugi raz z przez płytę główną Gigabyte GA-8IPE1000 Pro-G Intel 865PE.Na początku siadła karta dźwiękowa.Wymienili mi mobo na nową.Po 3 miesiącach komputer wyłączył sie w czasie gry, poźniej już sie nie uruchomił.Płyta poszła razem z procem.I teraz muszę wybrać płytę główną w podobnej mniej więcej cenie(do ~390zł), na socket 478(tak mi mówił serwisant) i powiedzieć o niej serwisowi.Oni ją sprowadzą i założą.To ja im mówie że chcem Abita IS7.On po dwóch dniach dzwoni, że takiej nie mają i nie mogą zdobyć.Więc pytanie jaką płytę główną wziąć?

Dzięki za odp.

Pozdrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to, ze tobie mobo padlo to nie znaczy, ze kazde pada  :D np. moj ic7 padl po raz 6...  :mad:

1563100[/snapback]

To bądź chłopie pomocny i doradź mi coś do 200 zeta z allegro co będzie dobre na tymczasowe zastępstwo mojego mobo. takie cóś co później sprzedam.

Bo z tego co czytam to wszystko zawodzi :wink:

Co do DFI i tak przy niej zostanę jeśli uda mi się ją naprawić ( w tej cenie trudno o jakiegoś abita lub asusa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to, ze tobie mobo padlo to nie znaczy, ze kazde pada  :D np. moj ic7 padl po raz 6...  :mad:

1563100[/snapback]

A tak poza tym też odradzałeś zakup IC-7 jak sam miałeś z nią problemy :)

Lepiej czasem ludziom oszczędzić trochę nerwów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście, że lepiej, ale twoja płytka to jak narazie jeden przypadek :-P a mojemu koledze padla identyczna tez... wiec cos w tym jest :?

co do topicu to proponuje -> Asus P4C800E Deluxe, Asus P4C800, Epox EP-4PDA5+, Asus P4P800SE, Asus P4P800-X, Microstar 865PE Neo2-PFS, Microstar 865PE Neo2-V,Soltek SL-86SPE4-L

wszystkie są na i865PE bądź i875P :-P większość w cene do 300 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi