Gunarek Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam Mój konfig: PIV 3.0 GHZ soc.478 Gigabyte Radeon 9550 128mb/bit 512mb ram- no name Gigabyte GA-8IPE1000 Pro-G Intel 865PE-uszkodzona Mam taki problem.Komp leży w serwisie drugi raz z przez płytę główną Gigabyte GA-8IPE1000 Pro-G Intel 865PE.Na początku siadła karta dźwiękowa.Wymienili mi mobo na nową.Po 3 miesiącach komputer wyłączył sie w czasie gry, poźniej już sie nie uruchomił.Płyta poszła razem z procem.I teraz muszę wybrać płytę główną w podobnej mniej więcej cenie(do ~390zł), na socket 478(tak mi mówił serwisant) i powiedzieć o niej serwisowi.Oni ją sprowadzą i założą.To ja im mówie że chcem Abita IS7.On po dwóch dniach dzwoni, że takiej nie mają i nie mogą zdobyć.Więc pytanie jaką płytę główną wziąć? Dzięki za odp. Pozdrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 asus p4p800 (jest mnustwo wersji) ps. o co chodzi z tym serwisem? sam nie mozesz włożyć? wystarczyłoby zeby ci kase zwrócili (za nową płytę do 390zeta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gunarek Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Właśnie nie moge bo komp jest na gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 albo asus, albo msi albo dfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feos Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Miravo z tym DFI to może gościu mieć problem (czyt. podpis :) ). Poza tym Ciężko mu będzie dorwać gdzieś nową. W komputroniku już nie ma na DFI nawet takiego socketu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 to, ze tobie mobo padlo to nie znaczy, ze kazde pada :D np. moj ic7 padl po raz 6... :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feos Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 to, ze tobie mobo padlo to nie znaczy, ze kazde pada :D np. moj ic7 padl po raz 6... :mad: 1563100[/snapback] To bądź chłopie pomocny i doradź mi coś do 200 zeta z allegro co będzie dobre na tymczasowe zastępstwo mojego mobo. takie cóś co później sprzedam. Bo z tego co czytam to wszystko zawodzi :wink: Co do DFI i tak przy niej zostanę jeśli uda mi się ją naprawić ( w tej cenie trudno o jakiegoś abita lub asusa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feos Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 to, ze tobie mobo padlo to nie znaczy, ze kazde pada :D np. moj ic7 padl po raz 6... :mad: 1563100[/snapback] A tak poza tym też odradzałeś zakup IC-7 jak sam miałeś z nią problemy :) Lepiej czasem ludziom oszczędzić trochę nerwów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 oczywiście, że lepiej, ale twoja płytka to jak narazie jeden przypadek :-P a mojemu koledze padla identyczna tez... wiec cos w tym jest :? co do topicu to proponuje -> Asus P4C800E Deluxe, Asus P4C800, Epox EP-4PDA5+, Asus P4P800SE, Asus P4P800-X, Microstar 865PE Neo2-PFS, Microstar 865PE Neo2-V,Soltek SL-86SPE4-L wszystkie są na i865PE bądź i875P :-P większość w cene do 300 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...