westu Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Witam. Piszę do Was poniewaz mam pewien problem. Otóż kumpel dał mi dysk, gdyż twierdził, ze jest niesprawny. Ja go podpiąłem najpierw u niego, działał, ale się strasznie nagrzał. Podpiąłem go u siebie i sprawdziłem temperature. Nie robiąc z nim nic (zadne kopiowanie, zadne operacje wykonywane na nim), temperatura wzrosła nawet do 51 stopni. Jednak dysk działa OK, tzn. wszystko się kopiuje i nie ma przy tym żadnych problemów. Próbowałem zrobić 'full scan' programem diagnostycznym Seagate, jednak przy 83% się ... zawiesił. S.M.A.R.T w programie SpeedFan pokazuje temperature 'Worst': 56. Wiecie może co to jest ? Czy to się da naprawić, czy może jest to normalne ? Kompletnie się nie znam na tym. Z góry dziękuje za informacje. Edit: Hmm chyba jednak nie jest OK, teraz spróbowalem przekopiować 'cięższe' pliki, temperatura wzrosła jeszcze bardziej i wogóle cały system 'zamuliło'. Będę wdzięczny za każdą informacje. Edytowane 22 Lipca 2005 przez westu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Raz to pewnie temperatura go zabija i mozę elektronika siada. Ale to moje przypuszczenia. weź ściagnij taki program HDDLifePro. Sparawdź co ci powie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westu Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Hmm czy to jest możliwe, żeby ten program pomylił dyski ? :) Aktualnie mam 3 w komputerze. SpeedFan pokazuje co innego a HDDLifePro co innego :-) Wszelako jest 'URGENT OVERHEAT' ale health status: OK i performance: excelent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Hmm czy to jest możliwe, żeby ten program pomylił dyski ? :) Aktualnie mam 3 w komputerze. SpeedFan pokazuje co innego a HDDLifePro co innego :-) Wszelako jest 'URGENT OVERHEAT' ale health status: OK i performance: excelent. 1561561[/snapback] Tak na marginesie ten program jest po POLSKU :-P Jak mówi że jest ok. To może z partycjami coś nie tak :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westu Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Dla mnie po polsku czy angielsku to wszystko jedno :-) Hm pobawie sie nim troche w takim razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Dla mnie po polsku czy angielsku to wszystko jedno :-) Hm pobawie sie nim troche w takim razie. 1561649[/snapback] Zdaj relacje :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...