Mociak Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Co zrobić, żeby moje IP było niewidoczne tak, żeby nie dało się mnie sprawdzić na www (żeby nie wiedzieli, że to znowu ja :D)? Mam LAN przez router.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Moze anonimowe proxy rozwiaze problem.. Sprawdz: http://ip.boo.pl/proxy-info.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 jak ma LAN przez router, to przeciez ma IP z puli prywatnej. Wazne w tym momencie jest IP routera. Trzeba kombinowac w ustawieniach routera i tak ustawic PROXY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 "Powinno" :? ale ja potrzebuję trochę więcej pewności... 'Kombinować' czyli..? Coś konkretnego? Bo w ustawieniach routera nie mam zbyt wiele opcji :D Aha i jak to sprawdzić? (czy jestem nierozpoznawalny :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) ostatnio (8 czerwca) w KŚ był na cd progs do ukrywania IP, nie wiem w jaki sposób, wiem, że jedyną wadą było to, że ciut się wolniej ładowały www. O mam, gazetę, program zwie się Steganos Internet Anonym 7 Special Edition, dla czytelników KŚ za koszt gazety. Opis: "Program ten służy do ukrywania naszej tożsamości w internecie. Administratorzy serwisów WWW, które odwiedzamy, zamiast prawdziwego adresu IP widzą adres fałszywy. W konsekwencji nasza prywatność zostaje zachowana, a informacje, które serwisy odwiedzamy, nie wydostają się na zewnątrz. Maskowanie adresu działa tylko w przeglądarce i nie ma zastosowania w innych aplikacjach." Poprostu łączymy się przez losowy serwer, można ustawić, że zmiana ma następować co sekundę. Edit: jak chcesz mogę posłać Ci maile instalkę ma 9.4 mb więc jeszcze będzie się dało posłać. Edytowane 22 Lipca 2005 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Poproszę uprzejmie :) mociak@poczta.fm i dzięki - uratowałeś mnie :-) RESPECT :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) ostatnie uwagi to to, że działa tylko pod Internet Explorerem, i przed wejściem na www radzę wejść na google.pl wpisać w "" "sprawdzanie ip" 1 strona od góry i porównać IP na www a swój rzeczywisty w progsie,jak są takie same odświeżać aż ci wywali na www fałszywy :) pozatym nie trza rejstrować tego progsa Edit: poszedł mail, jutro może będzie(co jak co ale 10mb 1 raz przesyłam, max to było 7mb) Edytowane 22 Lipca 2005 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Dzięki za program, ale... :? 1.Strasznie niezwykle bardzo zmulił mi kompa 2.Wszystkie sprawdzacze nadal podają moje IP wewn. i zewn. poprawnie :? Przypominam o routerze... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREGSMRQ Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) Swój wewnętrzny dałoby się zmienić, ukryć raczej nie. Zewnętrzenego nie zmienisz bez routera firmy LINUX czy innego servorutera, gdyż nagłówki protokołu IP dokładane są na niższych warstwach niż aplikacji <doczytaj trochę z sieci komputerowych o modelach ISO/OSI i TCP/IP> więc jeżeli masz router w stylu Neostrada z DHCP NAT QoS to może gdzieś w zaawansowanych ustawieniach wynajdziesz coś, ale ja w to wątpię. Wkońcu te pakiety mają trafić do twojego routera, a potem do twojego kompa, a IP to jedyny adres jaki na ciebie w necie wskazuje. Dziwne by było, aby serwer odsyłał dane nie do ciebie, a trafiało do ciebie. Jak nie chcesz żeby cię strona rozpoznwała to zawsze można ciacho zjeść, a jak identyfikuje po IP, to zmień sobie ustawienie sieci albo poproś admina. Edytowane 23 Lipca 2005 przez GREGSMRQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...