Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio (8 czerwca) w KŚ był na cd progs do ukrywania IP, nie wiem w jaki sposób, wiem, że jedyną wadą było to, że ciut się wolniej ładowały www.

O mam, gazetę, program zwie się Steganos Internet Anonym 7 Special Edition, dla czytelników KŚ za koszt gazety.

Opis:

"Program ten służy do ukrywania naszej tożsamości w internecie. Administratorzy serwisów WWW, które odwiedzamy, zamiast prawdziwego adresu IP widzą adres fałszywy. W konsekwencji nasza prywatność zostaje zachowana, a informacje, które serwisy odwiedzamy, nie wydostają się na zewnątrz. Maskowanie adresu działa tylko w przeglądarce i nie ma zastosowania w innych aplikacjach."

Poprostu łączymy się przez losowy serwer, można ustawić, że zmiana ma następować co sekundę.

Edit:

jak chcesz mogę posłać Ci maile instalkę ma 9.4 mb więc jeszcze będzie się dało posłać.

Edytowane przez serwal4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnie uwagi to to, że działa tylko pod Internet Explorerem, i przed wejściem na www radzę wejść na google.pl wpisać w "" "sprawdzanie ip" 1 strona od góry i porównać IP na www a swój rzeczywisty w progsie,jak są takie same odświeżać aż ci wywali na www fałszywy :)

pozatym nie trza rejstrować tego progsa

Edit:

poszedł mail, jutro może będzie(co jak co ale 10mb 1 raz przesyłam, max to było 7mb)

Edytowane przez serwal4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swój wewnętrzny dałoby się zmienić, ukryć raczej nie. Zewnętrzenego nie zmienisz bez routera firmy LINUX czy innego servorutera, gdyż nagłówki protokołu IP dokładane są na niższych warstwach niż aplikacji <doczytaj trochę z sieci komputerowych o modelach ISO/OSI i TCP/IP> więc jeżeli masz router w stylu Neostrada z DHCP NAT QoS to może gdzieś w zaawansowanych ustawieniach wynajdziesz coś, ale ja w to wątpię. Wkońcu te pakiety mają trafić do twojego routera, a potem do twojego kompa, a IP to jedyny adres jaki na ciebie w necie wskazuje. Dziwne by było, aby serwer odsyłał dane nie do ciebie, a trafiało do ciebie. Jak nie chcesz żeby cię strona rozpoznwała to zawsze można ciacho zjeść, a jak identyfikuje po IP, to zmień sobie ustawienie sieci albo poproś admina.

Edytowane przez GREGSMRQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi