michał-eSKaCeE Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie,ostatnio podpatrywałem różne tematy na forum i doszedłem do wniosku,że składany przeze mnie komputer będzie się opierał na socket`cie 754...ponieważ jestem "szczęśliwym"( :blink: ) posiadaczem dosyć zabytkowego sprzętu doszedłem do wniosku,iż musze co nieco zmienić w moich czterech kątach obudowy :wink: ...ponieważ w sprawach egzystowania części komputerowych ze sobą nawzajem jestem niedoświadczony ( :mur: ) mam prośbę, aby ktoś ocenił części,które sobie dobrałem i powiedział mi czy będą one ze sobą współgrały..byłbym bardzo wdzięczny. Dobrane przeze mnie części są następujące : -Sempron 2600+ ( oczywiście PALERMO) -Gigabyte K8NS -Gigabyte ATI Radeon 9550 128MB 128bit (na AGP 8x) -ddram 256MB 3200 pc400 (tak na początek) PS ten zestaw skonfigurowałem oczywiście z myślą o ewentualnym późniejszym ( w miare potzreb ) podkręceniu...wszyscy wiemy,że dziś "wczorajsze" technologie,a co za tym idzie osiągi są z dnia na dzień zastępowane nowszymi..zazwyczaj lepszymi. Mile widzane komentarze osób,które do tematu podejdą poważnie z góry dziękuje michał_eSKaCeE Edytowane 22 Lipca 2005 przez michał-eSKaCeE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Najpierw sprawy formalne. Nie ten dział! To powinno być na podstawowe. Jest tam nawet odpowiedni topic o zestawach komputerowych. A teraz do rzeczy, RAM bierz 512MB, nie ma sensu sie pchać w 256, na S754 i tak nie ma duala. Dołożenie drugiej potem zwiększy tylko jej ilośc a nie jej osiągi. Zapomniałeś o zasilaczu. Takim optymalnym minimum to Modecom 350W od Fortrona (jest temat o zasilaczach, tam znajdziesz więcej szczegółów i dobierzesz wedle zasobności portwela i zapotrzebowania to co Ci bedzie odpowiadać). Reszta wyglada całkiem rozsądnie jak dla mnie. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mukacz07 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 moze napiszesz ile masz pieniedzy do dyspozycji. hmm wiesz nie iwme czy oplaca sie brac proce na socket 754 poniewaz wyszly co prawda nie dawno ale juz sa stare pod wzgledem technologicznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) Ekonomiczny zestaw w porządku. Niedługo mają wejść semprony 64bitowe jak możesz to poczekaj(poprawiony kontrler pamieci + włączony c&q). Zgadzam się z przedmówcą ,że S939 jest przyszłościowe,rozumiem że przeglądając oferty ze względów ekonomicznych wybrałeś s754. Ale jak jesteś w "zasiegu" S939 to na pewno będzie to lepszy zestaw. Edit RAM oczywiście jak przedmówca 1 kość 512 i dokupienie drugiej w perspektywie. Edytowane 23 Lipca 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 widac platforma mocno ekonomiczna , ale za ta cene jest to najlepsze co mozna zlozyc - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał-eSKaCeE Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Dzięki za odpowiedź na moje pytanie...z tego co napisaliście wywnioskować można ,że lepzrobie ,a narazie pomęcze się niej poczekać troche i dozbierać więcej kasy na troche lepszy sprzęt.tak też chyba a moim celeronku 633MHz(teraz chodzi na 712 :) ) dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi,a no i sorki za niewłaściwy dział..pozdrawiam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...