qbass Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Heyo Ludze ;] DOradzcie co byscie wybrali ? Akademik Uniwerystetu Łódzkiego czy Stacja w Lodzi ? Stancja na 2-3 osoby. i takie małe pytanko czy sa stancje z netem? no i czy w akademiku jest net? Zaznaczam ze kompletnie nic nie wiem na ten temat!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) imo na stacji w zimie bedzie ci troche zimno i nie wygodnie :lol: :lol: sorry ale nie moglem sie powstrzymac :-D a tak wogole to wybralbym Stancje, juz raz mieszkalem w pseudo akademiku i mi to nie odpowiada :/ ten syf to nie dla mnie :) ale rozni ludzi rozne potrzeby. licz sie z tym ze nie wszyscy beda mieli np. ochote na sen wtedy kiedy ty :) albo ze bede musieli sie uczyc wtedy kiedy ty...... co do net'a wydaje mi sie ze w takim jak w miescie jak Lodz jest na 99% net w akademiku :) a co do stancji to zalezy :) sa takie z i takie bez :) zalezy co znajdziesz albo zalezy czy wlasciciel sie zgodzi na podmontowanie net'a Edytowane 22 Lipca 2005 przez sector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Only akademik !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 ja tam sie nie znam bo nie studiuje jeszzcze ale z opowiesci akademiki wymiataja [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moczul Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 ja polecam stancje wiekszy luz i mozna sie niezle zabawic a tak na powaznie to wszystko zalezy od kosztow akademik jest zazwyczaj tani ale nie kazdy moze go dostac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 W akademikach dzieją sie takie rzeczy, o których na stancji można tylko pomarzyć ;) Jeśli masz wybór, to bierz akademik :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 ostatni raz słyszałem słowo stancja, w jakiejś książce baardzo dawno temu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 W akademikach dzieją sie takie rzeczy, o których na stancji można tylko pomarzyć ;) 1563431[/snapback] tzn? bo mam podobny dylemat tylko chodzi o gdansk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 ostatni raz słyszałem słowo stancja, w jakiejś książce baardzo dawno temu :D 1563433[/snapback] Ja to ostatni raz słyszałem w "Syzyfowych Pracach" :D A co do tematu - jeśli chcesz się lepiej nauczyć - stancja. Jeśli chcesz fajnie przezyć być moze ostatnie lata wolnosci - tylko akademik. To są ostatnie lata wolnego zycia. Kiedy sie bawić jak nie wtedy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 tzn? bo mam podobny dylemat tylko chodzi o gdansk 1563444[/snapback] hehe tego nikt nie jest w stanie przewidziec :- D raz kolesie u mnie popili i wybiegli w deszcz cali goli i biegali po kaluzach :D a 3ci koles od nich z pokoju krecil wszystko kamera hahaha :- D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes83 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Akademik!! Tylko i wyłącznie, pouczyć zawsze można się w bibliotece, lub w plenerze przy piwku :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 wcale nie znaczy ze w akademiku mieszkajac gorzej jest z nauka. Prawda ze niekiedy wspololatorzy utrudniaja skupienie sie ale mieszkajac na miescie duzo trudniej jest zdobyc liczne materialy ktore w najwiekszej ilosci chodzą po akademiku :D wedlug mnie poczatek studiowania duzo latwiejszy jest w akademiku latwiej to sobie wszystko ulozyc przy pomocy kolegow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Ok teraz pynanko z innej beczki :D Czy za pomoca łącza internetowego ktory jest w akademiku bede mogl sciagac muze np. azureusem ;] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Ok teraz pynanko z innej beczki :D Czy za pomoca łącza internetowego ktory jest w akademiku bede mogl sciagac muze np. azureusem ;] ? 1587364[/snapback] zależy czy nie będą zablokowane porty weź akademik, będzie lepsza atmosfera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekG Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Pewnie bedziesz mogl ale po co skoro wszystko lezy na sieci i mozesz to miec w pare minut. Przynajmniej tak jest w Kraku. Nie od dzis wiadomo, ze akademiki to jaskinia warezu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 ja bym bral stancje. Czasami sa takie przeszczepy w akademiku, ze szok :). Wiem z wlasnego doswiadczenia :). Co do p2p, to np. w Riwierze w Wawie jest poblokowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 mieszkam w akademiku (czestochowa, blizniak) juz 3 lata. pokoj 4 osobowy, 2 prysznice na calyyyyy korytarz. place za miesiac 160 zyla. w nastepnym roku tez zamierzam tam mieszkac bo jest zaje...oczywiscie zalezy na kogo trafisz w pokoju, choc my chlopaki mamy lepiej, kobity z moich obserwacji żrą sie niesamowicie ;) ps. lacze z akademika do uczelni to 1Gbit ale porty poblokowane :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Mieszkalem w zeszlym roku od pazdziernika do lutego na stancji. A pozniej od lutego do czerwca w akademiku. I moge powiedziec ze w akademiku jest duzo lepiej. Wiecej ludzi, lepsza wymiana informacji, jak czegos nie wiesz zawsze mozesz sie spytac o cos calej wiary akademickiej ;) a na stancji tak dobrze nie ma :) AAA i te imprezy.... :) ONLY AKADEMIK :). Aha i nie przeprowadzilem sie ze wzgledow finansowych :) poprostu tam mi sie lepiej uczylo :) chyba dzieki tej pomocy (brak stresu jak czegos nie wiedzialem ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Rebel_ Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Jeśli lubisz towarzyskie życie to bierz akademik Jak czegoś nie będziesz wiedział, rozumiał potrzebował sprawozdania, wykładów to 5 minutek i już wszystko masz od starszych kolegów, jeśli masz zajęcia na 8:15 to możesz spac do 8, Zresztą, co do spokoju zależy na kogo trafisz w pokoju możesz na jakiś oszołomów a możesz na gości co dziobią całe dnie Neta jak i tv w akademiku zwykle masz już wliczony w czynsz, co do p2p to niewiem jak to jest w innych miastach, ale w Szczecinie polibuda ma polokowane, za to maja lokalny hub DC i tam można więcej filmów/mp3 znaleźć niż w Internecie :lol: A co do stancji to prawie same minusy, musisz dojeżdżać, zwykle nie ma Internetu a jeśli w danym budynku niema żadnej firmy zakładającej Internet to ciężko założyć, telefonu niema wiec neo też nie założysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 No i jeszcze dwie zalety akademik jest z reguly polozony blisko uczelni, wiec mozna dluzej pospac, wrocic sie jak czegos zapomniales itd. No i mniejszy problem z okienkami. Odpada tez koszt migawki (no chyba ze i tak czesto po miescie jezdzisz, a bilety w Lodzi sa drogie) Jak czegos nie wiesz nawet o 12 w nocy w przededniu zajec to zawsze mozesz isc do sasiada pietro nizej/wyzej/do pokoju obok - jest szansa, ze pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Temat zmarl, ale ja tez cos napisze ;) Akademiki roxuja i tyle. Sam na wakacje zawsze do brata wpadam i sciagam co sie da z DC w kordeckim ;) Ale teraz sie on przeniosl do domu Studenta Marynarza. Spoko klimat, net jest zazwyczaj. (mowa o szczecinie) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ja to ostatni raz słyszałem w "Syzyfowych Pracach" :DTo jest niesamowite, ale ja tez :blink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ok wybralem akademik ;] warunki genialne , kto jest z lodzi to wie jak wygladaja te nowe wyremontowane akademiki ;] z netem jakos sobie poradze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Ja polecam wynajęcie blisko uczelni w kilka osób mieszkania - super niezaleznosc. Mi odpowiadało cos takiego przez 5 lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 To zaluj ze nie mieszkales w akademiku. Nie wiesz co straciles. O tym moga wypowiedziec sie tylko osoby ktore w mieszkaly :)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 witajcie ja mam nieco inny problem, na akademik nie mam szans bo mieszkam za blisko szczecina (ok 25-30km). czyli zostaje stancja. ale mam inną rozkmine. nie wiem czy szukać czegoś z kolesiami z roku(zawsze to jakieś wsparcie mentalne) czy może ze znajomymi z miasta (ich już znam wiem ze z nimi będzie ok) btw ide na informatykę i nie wiem czy będzie potrzeba wsparcia (zawsze będzie można do akademika skoczyć chyba, co nie??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavemanpg Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Mieszkałem 2 lata w akademikach i rok na tzw stancji choć de facto była to kawalerka w której mieszkałem ze znajomym - całkowicie niezależna. W tym roku będę mieszkał w 6 osób w wynajętym mieszkaniu. Jedno jest pewne - jak masz dziewczynę (taką na poważnie), to wynajmij mieszkanie. W akademiku: + taniej można poznac fajnych znajomych dużo imprez zazwyczaj blisko do uczelni - choc nie zawsze vide DS11 PG z którego jest kilkanaście minut tramwajem jest szybki net - są ograniczenia nie wszyscy ludzie sa fajni jest głośno ciagle się ktos przez pokój przewija W mieszkaniu: + full niezależność cisza i święty spokój mieszkasz z tym z kim chcesz imprezkę zawsze można zrobić istnienie sklepów poza tymi z typowo studenckimi towarami (ja to sobie bardzo cenię) - drożej odległość (choć nie zawsze) poznasz mnie ludzi zapewne Stancja: Plusów na moje brak - za to można trafić na upierdliwego właściciela. Ja osobiście uważam, ze pomieszkanie na poczatku w akademiku daje duży plus w postaci wyrobinych znajomości(jesli nikogo nie znasz na uczelni), a potem ze znajomymi warto jakies mieszkanie wynająć. Różnic w atmosferze uczenia nie stwierdziłem - choć akademik jest kopalnią ściąg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...