Skocz do zawartości
Seducho

9800xt Brak Wzrostu Wydajności!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

nie no ale ty mi wmawiałeś, że ja mowie ze a64 3000, jest gorszy w grach od p4 3000, ja tak nie powiedziałe, zresztą p4 był u mnie na test, ja jako amd'kowiec bałem sie tego kroku, bo dosc siedze jzu na tweaku i innych i zostął zaskoczony i to mile przez intela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja porzyczyłem dzisiaj 1 gb ramu i oszwem jest moze z 10-15 fps róznicy ale ale cs:s mi i tak tnie przy zadymie..więc ram nic nie dał na dobrą sprawe...zostaje nowy zasilacz i zrobienie z mojego p4 2.4@3.6...albo wymiane płyty i procka.. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie badz taki pewien ze zrobisz na nim 3,6GHz, pozatym nie mozesz zrobic jednego dzialu ze masz malo FPS czy cos ?? a nie w kazdym dziale GPU/Procki , moze jeszcze w pamieciach nie zrobiles tematu, pozatym mam takiego procka i wiem ze to jest nic innego jak CEGLA, wiec nie wiem czym sie tu "podniecac" 2,4ghzami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety ale w hl2 tak jest......wystarczy przeczytac artykul do krorego dalem link -czarno na bialym

nie od dzis wiadomo ze p4 do gier to tak srednio sie nadaje - co innego kodowanie , obrobka grafiki itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seducho, jestem wrecz przekonany, ze masz problem softwarowy.

Ja majac gorszy sprzet nie narzekam na plynnosc w wyzej wymienionych grach wiec to o czyms swiadczy.

A do HL2 wcale nie trzeba potwornie mocnego proca oraz kupy ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ram nie ma wpływu na fps .. no może ma ale naprawde bardzo mały jakby brakowało pamięci to by długo sie wgrywało najwyżje

1561875[/snapback]

LOL :blink: :lol:

Odpal d3 na 512 i 1024 ramu w high [ mowie o prawdziwym high z anizo , a nie high w opcjach a w configu low z elementami medium] i powiedz ze ram nie ma znaczenia :D

Dawidsfuturx:

porownujesz p4 4ghz do a64 3000+? Genialne, ogarnij sie :D Porownaj p4 4ghz do a64 @ 2700mhz i potem porownaj cene i wydajnosc w grach... Juz to chyba zreszta zrobiles skoro leci do ciebie a64 :D

Edytowane przez tyr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pogodz sie chlopczyku ze twojgo pentiuma wykreconego na 4ghz zjada byle sempron na 754 -smutne prawda?

1566687[/snapback]

robot nie opieraj sie tylko na jednej gierce, bo to jest bezsensu

w wiekszosci grach nie ma tak znaczacej roznicy miecy odpowiednimi sobie prockami intela i amd, przewaga amd jest, ale nie kolosalna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten problem jest chyba oklepany... chodzi o proca.

Tez gram w hl2 i moj proc zdecydowanie jest za slaby do tego silnika. Co wiecej jezeli liczysz na 60fps w grze na publicu 30/30 jeszcze w zadymie na defaultowym nastawionym na zerową optymalizacje execu to zapomnij o plynnosci. Nawet a64 @ powiedzmy 2700 zmięknie. Tutaj trzeba ratowac sie execami do gry.

Nie zmienia to jednak faktu ze do takiego komfortowego grania multiplayer przy mniejszej ilosci shaderow (modeli) na mapie (np 4vs4) wystarcza standardowo krecone a64 i wcale nie potrzeba kosmicznej grafy (9800 ma niezle wyniki w takiej konfiguracji).

Niestety ale przepasc miedzy starymi p4 i bartonami a a64 rosnie i jest tym bardziej dotkliwa jesli gramy w hl2 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzizys!!! Gram zawsze na serwach 16 osobowych i nic nie tnie . No chyba ze 40 fps to cięcie dla poniektórych przy zadymie ostrej , ale standardowo to fps mi skacze 120-60 jeszcze zależy jaka mapa. Stary baton daje rade.

1571803[/snapback]

dla mnie 40 fps to ciecie... wiec po czesci z tego wynikaja niescislosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi