Skocz do zawartości
rafael

Pytanie-venice O/c

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem.Mam Athlona 3000+ Venice s.939 i plyte Gigabyte k8nsc.Podkrecilem go do HTT 260 (2333mhz) a jak dam juz 265 to pokazuje mi niebieskie tlo przed wlaczeniem i musze zrestarowac komputer.Pamiec zjechalem do 133 a podniesienie V nic nie daje bo na 1.425 i 1.450 jest to samo.Temperatura jest raczej niska bo 39 w stresie.Wiec jak waszym zdaniem co moze byc przyczyna ze nie chce isc wiecej?

Dodam ze przedtem mialem megabajta 350W i doszlem do 2250 i byly problemy z ladowaniem teraz mam Neoteca 380W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem.Mam Athlona 3000+ Venice s.939 i plyte Gigabyte k8nsc.Podkrecilem go do HTT 260 (2333mhz) a jak dam juz 265 to pokazuje mi niebieskie tlo przed wlaczeniem i musze zrestarowac komputer.Pamiec zjechalem do 133 a podniesienie V nic nie daje bo na 1.425 i 1.450 jest to samo.Temperatura jest raczej niska bo 39 w stresie.Wiec jak waszym zdaniem co moze byc przyczyna ze nie chce isc wiecej?

1561928[/snapback]

Jaki masz mnożnik dla HT? Bo chyba nie razy 5…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem prawie to samo i w biosie dałem ustawienia pamieci na reczne i poszlo, na 133 i wszystko na auto max 220 magistrala wiec pamieci reczne ustawienia np takie jakie sa standardowo na 200 i mam teraz 280 magistrala pamieci 2.5-3-3-8 itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok chodzi mi na 2560

co zrobilem:

zwiekszylem napiwecie na 1.50 timingi na 3 4 4 9 i chodzi mi na 320x8 bo na mnozniku 9 jakos nie chce sie krecic

I teraz pytanie jak moge jeszcze cos wykrecic? ,temp w stresie 40C i jakie jest bezpieczne napiecie dla venice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi