master_electronic Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Siemka!!! Mam taki sprzęcior jak w podpisie i chciałbym sobie wymienić te pamiątki na ddr2.Czy to sie będzie opłacać.Te twinmosy wcale nie chcą iść na więcej jak 210 to wszystko co potrafią :mur: .Płyta nie ustawia pamięci równo z fsb przy 133 :huh: więc zastanawiam się czy wymiana na te ddr2 będzie opłacalna :unsure: Dzięki za odpowiedzi P.S. Aha nie mam tyle kasy na jakieś super ddry Edytowane 22 Lipca 2005 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Do celka napewno :/ daruj sobie te ddr2 :D wydajnosc marna... sprzedaj swoje kostki i kup jakies ktore robia 250 mhz... jakies samsungi OEMY, hynixy, czy V-daty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) ddr2 mają słabe timingi rzedu 4- 4 - 4... mogą sie kręci na 3-3-... ale to i tak nie to co 2-2-2 albo i 1.5... :D jeżeli Twoja płyta obsługuje ddr "1" to nie pchaj sie w dwójki sam mam płyte na ddr2 i z chęcią wymieniłbym na jakaś z zwykłymi ddrami... jak Cie kasa uwiera w ieszeni to zainwestuj np w grafe, dokup ramu czy cokolwiek.. o człowieku Ty jedziesz na zintegrowanej grafie... kup np 6200 i zmoduj na 6600 i kręc albo kup od razu 6600 GT :D :lol: Edytowane 23 Lipca 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 ddr2 mają słabe timingi rzedu 4- 4 - 4... mogą sie kręci na 3-3-... ale to i tak nie to co 2-2-2 albo i 1.5... :D jeżeli Twoja płyta obsługuje ddr "1" to nie pchaj sie w dwójki sam mam płyte na ddr2 i z chęcią wymieniłbym na jakaś z zwykłymi ddrami... jak Cie kasa uwiera w ieszeni to zainwestuj np w grafe, dokup ramu czy cokolwiek.. o człowieku Ty jedziesz na zintegrowanej grafie... kup np 6200 i zmoduj na 6600 i kręc albo kup od razu 6600 GT :D :lol: 1562247[/snapback] Na grafe mnie nie stać a ramy ddr sprzedaje bo kręce tego celka.A jedyna możliwość to wymienić właśnie na ddr2.I co z tego że mają słabe timingi.Powiedziałem wcześniej że płyta nie ustawia pamięci równo z fsb.Najniższy mnożnik to 2.5, a więc przelicz sobie że przy 200(800) będe miał 250(500) na ramie już nie mówie o np 266(1066) prawda? Które ddr mi to wytrzymają.Raczej nie wiele jest takich które kręca sie do 300(600) a na kupno takich napewno mnie nie stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) pierwsze słysze by były mnożniki na pamięci :lol: :mellow: do cholery ustaw pamięci synchronicznie czyli 1:1 twoj proc ma mnoznik 19, wiec jak ustawisz pamieci synchronicznie to osiagniesz przy FSB 210 MHz proc o czestotliwosci 3990... pomysl troche Edytowane 23 Lipca 2005 przez Miravo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeviLiNsidE_ Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 @master electronic: jak ty podkrecasz proca na tej plycie glownej? przeciez ona nawet nie ma dzielnika agp/pci ja na twoim miejscu uwazalbym szczegolnie na dysk SATA.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat3 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 no tak, ale jak ustawi synchro to troche wydajnosc spadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 jak jush sie tak uparłeś na te ddr2 to weź Kingmaxy topik o ddr2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 pierwsze słysze by były mnożniki na pamięci :lol: :mellow: do cholery ustaw pamięci synchronicznie czyli 1:1 twoj proc ma mnoznik 19, wiec jak ustawisz pamieci synchronicznie to osiagniesz przy FSB 210 MHz proc o czestotliwosci 3990... pomysl troche 1562434[/snapback] Już powiedziałem że nie da sie ustawić pamięci synchro z fsb dlatego potrzebuje ddr2 bo na ddr@550 mnie nie stać.A co do mnożników pomyliłem pojęcia i tyle.Każdy sie może pomylić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 jak jush sie tak uparłeś na te ddr2 to weź Kingmaxy 1562744[/snapback] Ja sie nie uparłem to tylko z konieczności.Myślisz że po co mam tego celka,może żeby na niego patrzeć.NAPEWNO NIE.Musi być minimum 3.8 ale większa ilością MHz nie zaszkodzi.Znasz może kogoś kto ma celka na ddr2?I jak mu to chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 .....Znasz może kogoś kto ma celka na ddr2?I jak mu to chodzi. 1562986[/snapback] ja :D znaczy na pare dni miałem brakuje mi kasy na ddr2 i grafe, w sumie na pamię mam ale na grafe nie, ale po co wydawa kase teraz, poczekam a moze wszystko stanieje w sumie nie wiem jak jest na Twojej płycie ale mój szedł coś koło 3,5GHz na stndartowym napięciu i boxie :-o płyta Abita aa8 i925X wszystko to odpaliłem z qmplem na ddr2 infineona , chociaż nie pamiętam ale chyba infineona.. do tego 6600 i kręcenie bajka ale wracając do tematu nie kombinuj z ddr2, nie moge uwierzy że sie nie da ustawic synchro z pamięcią albo jakieś inne np 5:4, moze zmień biosa w tej płycie, nie znam jej dokładniej :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 .......nie moge uwierzy że sie nie da ustawic synchro z pamięcią albo jakieś inne np 5:4, 1563017[/snapback] Uwierz bo synchro z fsb miałbym dopiero przy pentiumie a nie oto tutaj chodzi przecież.To które ddr2 są najlepsze i w miare tanie?Na forum w pcarena pisało że niby kingmaxy.Ale tam gdzie chciałbym je kupić ich nie ma pozatym ile one kosztują?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 nie mozliwe, ze nie mozesz puscic celka 1:1... to przeczy prawom logiki <lol2> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 to nie logika to gigabyte :D .Pewnie jakbym miał jakiego abita to pewnie by sie dało 1:1,cóż gigabyte dobre tanie płyty co więcej wymagać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) apollo.pl sam tam bede kupował tylko ich poszukaj na dole strony [; 512 - ~190zł 256 - 100 nie ma taniej naprawde je polecam wgraj biosa, przeciez tam musi byc 1:1 !! :x P.S. nie przerażaj sie że takie tanie!! :D to że tanie nie znaczy że złe nie mają radiatorków ale to nie problem widac że nie trzeba płacic krocie zeby mie dobry sprzęt ;d Edytowane 23 Lipca 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 mam najnowszy wersja f4 nie ma czegoś takiego ta płyta jest po prostu uparta albo inżynierowie gigabyte sie nie postarali.Wysłałem im zapytanie na temat tego drobnego problemu.Ciekawe co zrobią?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 nieodpowiedzą/oleją? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 nieodpowiedzą/oleją? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 1563134[/snapback] Jeżeli zrobią tak jak piszesz to skąd można ściągnąć jakieś zmodyfikowane biosy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Jeżeli zrobią tak jak piszesz to skąd można ściągnąć jakieś zmodyfikowane biosy? 1563141[/snapback] nie myśle żeby zareagowali na pojedynczy apel malukiego jak dla nich użyszkodnika ;) popytaj o to w odpowiednim dziale, ja w tym nie siedze to problem czysto związany z mobo [; dopiero jak sie nie uda na 100% puścic 1:1 to kupuj ddr2 Kingmaxa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) widzę w apollo że ceny są niższe niż w komputroniku.Ale czy ta pamięc pójdzie w dualu i ewentualnie do ilu sie kręci? P.S. Było tyle kombinowane że raz komp nie chciał odpalić.Myślałem że usmażyłem sobie płyte ale na szczeście skończyło sie dobrze - wystarczyło zresetować bios. Edytowane 23 Lipca 2005 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) szukaj w pcprojekcie albo overclockers.pl mojego tematu o ddr2 ew. jak znajde zapodam linka ale pamięci sie kręcą niesamowicie... z komputronika to raczje nie kupuj bo tam ceny nieziemskie :D o to czy pójdą w dualu sie zapytaj w innym dziale ale ja myśle ze ofkorz i całe kombinacje w kupowaniu kompletów do duala sa niepotrzebne ale to moja skromna opinia ;) deonet to chyba jedyny koleś w polsce używający ddr2 i udzielający sie na forach ;) pytałem tesh innych o te pamięci i mówili że dobre (użytkownicy) więc mysle że trzeba brac.. Edytowane 23 Lipca 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 szukaj w pcprojekcie albo overclockers.pl mojego tematu o ddr2 ew. jak znajde zapodam linka ale pamięci sie kręcą niesamowicie... z komputronika to raczje nie kupuj bo tam ceny nieziemskie :D o to czy pójdą w dualu sie zapytaj w innym dziale ale ja myśle ze ofkorz i całe kombinacje w kupowaniu kompletów do duala sa niepotrzebne ale to moja skromna opinia ;) 1563203[/snapback] Dobra będę czekał na te linki a pamięć chyba jednak wezmę te kingmaxa i sie zobaczy jak to bedzie chodziło.Narazie musze czekać bo musze sprzedać stare 2x512 twinmosa a w komputroniku to kupiłem tylko freezera na celka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 poszukaj dobrze w biosie... jest tam opcja 1:1 na bank Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 poszukaj dobrze w biosie... jest tam opcja 1:1 na bank 1563248[/snapback] Niestety nie ma :angry: .Przy celku niemożliwe jest ustawienie 1:1 po prostu. :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 jest jakaś magiczna kombinacja klawiszy do biosów spróbuj crtl + może f11 tam sie powinny pojawi opcje zaawansowane musi by ta opcja na bank x 2 !!!! :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 mozliwe ze "default" lub cos takiego to jest 1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 jest jakaś magiczna kombinacja klawiszy do biosów spróbuj crtl + może f11 tam sie powinny pojawi opcje zaawansowane musi by ta opcja na bank x 2 !!!! :x 1563297[/snapback] Jeżeli coś to ctrl+f1,ale co z tego jak nie ma 1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 nie może byc!! kombinuj do skutku wgraj starszego biosa? popytaj o ten problem na forum, musi byc taki dzielnik do jasnej ciasnej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 musi, wiesz co załaduj opcje biosu [wszystkie] na default... wtedy musisz mieć ten zasrany dzielnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Koledzy to nie jest żaden abit albo dfi to tylko gigabyte i nie ma czegoś takiego.Dlatego koniec tematu i kupuje kingmaxy ddr2 tak jak powiedział hinco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...