x3n Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) @niko2003 sprobuj tego: NTFS4DOS Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez x3n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Dzięki to jest ten Linux KANOTIX 2005-03 RELEASE This is a Linux Live CD based on KNOPPIX technology using mostly pure Debian/sid @niko2003 sprobuj tego: NTFS4DOS Zaraz sprawdze, wielkie dzięki jesteście genialni. Ok nic z tych rzeczy ten Kanotix jest dobry, startuje ładnie z płyty i po chwili mam linuxa super graficznego na ekranie, ale przy probie kasowania wystepuje te same zabezpieczenia co pod windowsem, chore i to bardzo, drugi program nie daje rady, fajny do defragmentacji albo usuwania błedów, ale nic z kasacja nie ma wspolnego kiedys byla taka multiplyta bootowalna, poszukam. Uzyje moze parttion magic i przekonwertuje ten NTFS na Fat (chyba ruszy wtedy) po 65 GB nie mam gdzie przenies ! Cos widze ze Shit Gatesowy jest coraz wiekszy. Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Szukałem, choć pewnie powiecie, że kiepsko jakiegoś antywirusa dla Visty i nic nie znalazłem. :wink: Może znacie coś co ruszy na V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Czy ktoś odnotował wzrost wydajności HDD po zaznaczeniu tej opcji :?: Mam Hitachi 160GB ATA i nie mam czym sprawdzić HDTach zdycha :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Ta opcja jest dostepna tez w Server 2003. Mam stary dysk i pod 2003 było widać róznice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Kórde - to już nie na mojego kompa :( Już widzę jak by mulił. Ostatnio nawet zamiast XP chciałem zapodać Win2k ale się wywalał przy instalacji - zaraz na początku BSOD ;) 1565201[/snapback] Prosze cie, win2k zainstalowalem i z powodzeniem pracowalem w konfiguracji : 48 MB RAM + p166MMX@250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiub1 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 niko2003- sciągnij sobie program East-Tec Eraser kasuje pliki i katalogi bez problemu sam sprawdzałem, ewentualnie moge ci go podesłac na @@@ Grimlock- ponoc NOD32 działa pod VISTE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 co do antyvira to bez problemu dziala avast :P a wracajac do mojego pytania z poprzedniej strony wie ktos jak zmniejszyc ikony pulpitu??????????? pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Ta opcja jest dostepna tez w Server 2003. Mam stary dysk i pod 2003 było widać róznice. 1578765[/snapback] O to w takim razie trzeba funkcję odpalić :wink: Przyjrzę się temu NOD'owi 32, dobry taki niż żaden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Nod32 to jeden z najlepszych antywirusow wiec dziw ze o nim nie slyszales. U mnie jest juz dlugo i polecam go szczerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 to co jest w tej "fiście" było pare lat temu w KDE i Gnome :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) Tylko dopiero teraz gejts to odkryl albo uznal ze moze sie przydac pare efetkwo znanych z KDE czy Gnome. Tak jak uwarzal ze 640kb ramu wystarczy kazdemu Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez psychol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) Tylko dopiero teraz gejts to odkryl albo uznal ze moze sie przydac pare efetkwo znanych z KDE czy Gnome. Tak jak uwarzal ze 640kb ramu wystarczy kazdemu 1579252[/snapback] Wygląda to bajerancko, ale mam Vistę postawioną na P4 2,25 (bez HT), 1 GB RAM, Hitachi 160GB PATA. Grafika niestety Quadro 200 NVS (czyli GF4 MX) czyli bajerów nie widzę. Ale Vista działa bardzo szybko, płynnie, bardzo rzadko z przycinkami, dysk zawalony różnymi śmeciami. Świetnie rozwiązane menu Start, w IE są panele i obsługa RSS, eksplorator wygląda teraz sensowniej, odpalane aplikacje starują błykawicznie. Tylko raz miałem bluscreena, po instalacji NOD'a Vista trochę przycinała, ale po wywałce antywira chodzi ok. Nie jest tak cukierkowaty i nie rzeźbi i mieli po dysku jak XP. Pracuje się komfortowo, szkoda tylko, że tak mało nowości, ale w końcu to beta i na razie brak driverów. Szybko startuje, logowanie nie trwa tak długo jak pod XP, a po optymalizacji może będzie jeszcze lepiej. Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Z tym sensownym eksploratorem to jeszcze nic nie wiadomo. NIe wiedziec czemu eksplorator w kazdym buildzie LH wygląda inaczej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 vista 64 bit na P4 640 czyli 3,2 i 512 mb ram chodzi wysmienicie i dwa razy szybciej niz wersja 32bit na tym samym kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Czy ma ktoś namiary na prawidłowo działające drivery do SBLive'a 4.1 pod Vistę :?: Naszukałem się i nic nie znalazłem Byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 (edytowane) @Grimlock Wygląda to bajerancko, ale mam Vistę postawioną na P4 2,25 (bez HT), 1 GB RAM, Hitachi 160GB PATA. Grafika niestety Quadro 200 NVS (czyli GF4 MX) czyli bajerów nie widzę. Ale Vista działa bardzo szybko, płynnie, bardzo rzadko z przycinkami, dysk zawalony różnymi śmeciami. Świetnie rozwiązane menu Start, w IE są panele i obsługa RSS, eksplorator wygląda teraz sensowniej, odpalane aplikacje starują błykawicznie. Tylko raz miałem bluscreena, po instalacji NOD'a Vista trochę przycinała, ale po wywałce antywira chodzi ok. Nie jest tak cukierkowaty i nie rzeźbi i mieli po dysku jak XP. Pracuje się komfortowo, szkoda tylko, że tak mało nowości, ale w końcu to beta i na razie brak driverów. Szybko startuje, logowanie nie trwa tak długo jak pod XP, a po optymalizacji może będzie jeszcze lepiej. Stary ja mam drugiego kompa gdzie jest: Celeron 400mhz 128ram, gf2mx I KDE 3.2 ze wszystkimi efektami smiga super zero przyciec. Kompilowane bylo ze zrodel na a gentoo. Wiec nie rozumiem jak wy sie jaracie na takich "kosmicznych" kompach ze system laskawie dziala. A co z grami fimlmami i innymi programami. System ma zjadac nie wiele zasobos komputera aby cos zostalo dla pozostalosci a nie uruchamiamy system i przez godzine patrzymy sobie jakie to gejts zrobil wodotryski cienie itp. Paranoja!! Edytowane 5 Sierpnia 2005 przez psychol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Wiec nie rozumiem jak wy sie jaracie na takich "kosmicznych" kompach ze system laskawie dziala. A co z grami fimlmami i innymi programami. System ma zjadac nie wiele zasobos komputera aby cos zostalo dla pozostalosci a nie uruchamiamy system i przez godzine patrzymy sobie jakie to gejts zrobil wodotryski cienie itp. Paranoja!! 1580629[/snapback] Heh, właśnie jaram się bo pamiętam jak było gdy wchodził XP :blink: Tylko wkurza mnie to, że Vista z tym bajeranckim interfejsem wymaga pixelshaderów :lol: Linux ma to do siebie, że pójdzie nawet na dość kiepskim sprzęcie - więc nie wiem po co to powtarzać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiub1 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 vista 64 bit na P4 640 czyli 3,2 i 512 mb ram chodzi wysmienicie i dwa razy szybciej niz wersja 32bit na tym samym kompie 1580460[/snapback] Probowałem u siebie zainstalowac wersje 64bit ale cos mu nie pasuje :blink: Pisze ze za mała partycja. Dziwne bo wersja 32 bitowa instalowała sie bez problemu. Mam dysk 10GB. Z tego co wyczytałem dla Visty 64bit wystarczy 6.5GB a moze sie myle????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Probowałem u siebie zainstalowac wersje 64bit ale cos mu nie pasuje :blink: Pisze ze za mała partycja. Dziwne bo wersja 32 bitowa instalowała sie bez problemu. Mam dysk 10GB. Z tego co wyczytałem dla Visty 64bit wystarczy 6.5GB a moze sie myle????????? 1581220[/snapback] jakbys przeczytal poprzednia strone to bys wiedzial ze na 10gb nie chcial sie zainstalowac a na 12 juz poszedl <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiub1 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 jakbys przeczytal poprzednia strone to bys wiedzial ze na 10gb nie chcial sie zainstalowac a na 12 juz poszedl <_< 1581259[/snapback] Nie chce się czepiać, ale na poprzedniej stronie jeśli chodzi ci o ten tekst: „Pozatym przy 10GB nie chcial mi sie instalowac... Zresizowalem partycje do 12GB i poszlo, sytem stabilny... z tym ze sporo programow sie nie instaluje...” To, jasnowidzem nie jestem, nie było tu mowy o wersji 64bit a 32bitowa jak już pisałem spokojnie chodzi na 10 Gb. Dzięki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Nie chce się czepiać, ale na poprzedniej stronie jeśli chodzi ci o ten tekst: „Pozatym przy 10GB nie chcial mi sie instalowac... Zresizowalem partycje do 12GB i poszlo, sytem stabilny... z tym ze sporo programow sie nie instaluje...” To, jasnowidzem nie jestem, nie było tu mowy o wersji 64bit a 32bitowa jak już pisałem spokojnie chodzi na 10 Gb. Dzięki za odpowiedz. 1581327[/snapback] spox :) B) swoja droga fajnie ze 1.7gb rozpakowuje sie na 6gb a dotego potrzebuje w sumie 10gb :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 vista 64 bit na P4 640 czyli 3,2 i 512 mb ram chodzi wysmienicie i dwa razy szybciej niz wersja 32bit na tym samym kompie 1580460[/snapback] zainstalowałem wersje 64 bitową i żeby to chodziło dwa razy szybciej :blink: to nie zauważyłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Płyta ma ~2.4, z tego ~1.3 to stery to nawet więcej sietego rozpakowuje..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 zainstalowałem wersje 64 bitową i żeby to chodziło dwa razy szybciej :blink: to nie zauważyłem... 1581554[/snapback] ja mowie o tym przypadku ze chodzi duzo szybciej niz xp - nie wiem jak u innych:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 (edytowane) Instalował to ktoś na RAIDZIE bo ja mam blue screena!!!??? W setupie jest Load Driver ale nie mogę tego wybrać! Nie jest podświetlone. :/ Update Działa na najnowszych Sil3112. Trzeba tylko nagrać tą betę na DVD i z niej startować instalkę. :wink: Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Instalował może ktoś bezprzewodowa sieciówkę planeta?? Wyskakuje jakiś błąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 jaka komenda wlancza msconfiga?? albo cos podobnego w czym mozna zarzadzac autostartem i uslugami?? vista chodzi mi calkiem fajnie na 2,8E 1,5GB i 9800 gry cos sie tna i mam problem z dzwiekiem na audigy2zs trzaski slysze:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) Czy ma ktoś namiary na prawidłowo działające drivery do SBLive'a 4.1 pod Vistę :?: Naszukałem się i nic nie znalazłem Byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dzięki. 1580564[/snapback] Poradziłem sobie. Wystarczą zwykłe drivery od Creative'a pod WinXP. Wystarczy wypadkować pliki i foldery z pliku instalacyjnego. A następnie należy odszukać w Device Managerze, Multimedia Audio Device (nie pamiętam dokładnie) i wybrać Update Driver, dalej instalacja ze ścieżki i SBLive! jest instalowany jako Creative EMU10K1 Audio Processor (WDM). Można jeszcze doinstalować Game Port ale nie używam to nie instalowałem. Na koniec restart. Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 może ktoś mi powiedzieć jak sie nazywa plik ISO dla wersji Vista 64bit bo za cholere nie moge znaleść :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...