szpak Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Mam ta viste od dzis i mam problem za nic w swiecie nie moge zrobic sieci/neta -> sieciowka nie chce sie poprawnie zainstalowac/dzialac i nie wiem czemu . Sciagnolem te stery od nv ale nic nie daja dalej jest czerwony wykrzyknik :/ mam bete 5112 32bit i sprzet jak w podpisie - wie ktos co moze byc nie tak i jak to rozwiazac ? albo moze ja jakos zle instaluje te stery help my pliss :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) Mam ta viste od dzis i mam problem za nic w swiecie nie moge zrobic sieci/neta -> sieciowka nie chce sie poprawnie zainstalowac/dzialac i nie wiem czemu . Sciagnolem te stery od nv ale nic nie daja dalej jest czerwony wykrzyknik :/ mam bete 5112 32bit i sprzet jak w podpisie - wie ktos co moze byc nie tak i jak to rozwiazac ? albo moze ja jakos zle instaluje te stery help my pliss :P 1586989[/snapback] Spróbuj zainstalować driver ręcznie, ja darowałem sobie instalatory i poszło ok. Acha i ściągnij drivery pod Vistę od NV. Co do Visty to ma problemy z pracą w domenach, gubi dostęp do dysków (uprawnienia użytkownika). Czasami zaliczy głupią zwiechę Windows Explorator, tak poza tymi bugami ok. Office 2003, Nero 6.6.0.15, Microsoft AntiSpyware, Acrobat 5, Emule, United Devices, działają poprawnie, tylko ten DirectX 9. Ciekawe czy VMware'a pociągnie :?: :mrgreen: Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 prubowalem i nic moze ze sterami do 64bit mi pojdzie jakos a szkoda bo jakby poszlo bym sobie na niej chwile posiedzial :( a jak to jest z tym pulpitem 3D on jest juz od razu czy trzeba go jakos uruchamiac bo aj oprucz bajerancko znikajacych i pojawiajacych sie okienek wiele nei widzialem co by potrzebowalo DX9 i 64 mb pamieci na karcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 wiecie jak komuś się nie chce ściągać a chce miec Wina XP jak Vistę wystarczy zainstalować 2 programy i już ma się Vistę na XPku :P choć ikony sobie zmieniłem bo mnie denerwowały Może to nie jest Vista i jej podobno super explorer ale i tak wole Total commandera do plików :D a jest to zawsze jakaś alternatywa dla ludzi nie mających wypalarek DVD zamiast IE i tak pewnie większość będzie używać FF lub Opery a Outlook jest i tak stary :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zapodaj linki dp tych 2-ch programow dobry czlowieku. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) Zapodaj linki dp tych 2-ch programow dobry czlowieku. :lol: 1587365[/snapback] wszystko masz na www.wincustomize.com programy WindowBlinds oraz IconPackager Ikony sobie dobierz jakie chcesz a jeżeli chodzi o themes dla Visty to jest "Longhorn 5303" i już masz Vistę :D na XP jeszcze bardzo ciekawym dodatkiem jest programik do animacji ikon na pulpicie nazywa sie IconX też polecam Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez Thorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 do visty to temu daleko:P ja juz betatesty skonczylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 images Z tej stronki mozecie sciagnac covery na plyte i boxa, a takze tepetki z visty. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) Głupota instalować Viste tylko dla skórek. Tak samo jak instalować skórki z Visty na XP i i później się cieszyć, że ma się nowego windowsa. Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez sigard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) Głupota instalować Viste tylko dla skórek. Tak samo jak instalować skórki z Visty na XP i i później się cieszyć, że ma się nowego windowsa. 1588387[/snapback] A gdzies tu ktos napisal, ze instaluje viste tylko dla skor ??? :blink: Vista ma fajne skiny oraz tapetki i nic nie stoi na przeszkodzie, zeby zpodac je sobie do xp'ka. Ja tak zrobilem i wcale nie sadze, ze to przemienilo moj system w viste... poprostu podoba mi sie layout nowego wina i tyle. Musisz szukac dziury w calym. ;] Link jest wlasnie po to, zeby nie trzeba bylo instalowac visty po to tylko, zeby zapodac sobie nowa, fajna tapete na pulpit. ;] A ja sobie zrobilem tak, juz mi sie nie chcialo bawic z ikonkami. ;] pulpit Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 A ja mam pytanko. Ma ktoś może Vistę i zainstalował na niej stery do neostrady ?? Dokładnie do modemu Sagem F@st 800, bo u mnie jak uzywam instalatora to piszę że mam zły system a jak chcę instalować z zakładki HARDWARE to mi wyskakuje że stery są do Wina 95 :| A i jakich sterów uzywacie do grafy ?? Bo ja chyba sobie zainstaluję bety specialne pod Vistę. a i jeszcze 1, jakie dochodzą nowe efekty 3D ?? Bo u mnei narazie to tylko sa efektownie zamykające się okienka i nic więcej :| Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Można powyłączać te wszystkie wodotryski, żeby system wyglądał jak Win 2000? Nie zależy mi na ładnym wyglądzie, tylko na MAKSYMALNEJ wydajności komputera. Jakby ktoś mógł zrobić screena Visty z wyłączonymi bajerami byłbym wdzięczny. Mój XP wygląda tak - CLICK, i chciałbym, tak samo ustawić Vistę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 (edytowane) Taaa, XP tez wymaga tylko 64MB, a dopiero przy 512 da się normalnie pracowac..... 1564956[/snapback] dokladnie :) A koledze który ma 256 ramu i mu sie xp laduje w 5-7 sekund od wcisniecia guzika proponuje skonczyc z bajkopisarstwem :mur: Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez Remee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Można powyłączać te wszystkie wodotryski, żeby system wyglądał jak Win 2000? Nie zależy mi na ładnym wyglądzie, tylko na MAKSYMALNEJ wydajności komputera. Jakby ktoś mógł zrobić screena Visty z wyłączonymi bajerami byłbym wdzięczny. Mój XP wygląda tak - 1589168[/snapback] Można wszystko wyłączyć takby wyglądał jak Win2000, ale o super stabilnej pracy zapomnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 dokladnie :) A koledze który ma 256 ramu i mu sie xp laduje w 5-7 sekund od wcisniecia guzika proponuje skonczyc z bajkopisarstwem :mur: 1590241[/snapback] Do niedawna jechalem na asrock k7s8x. Plyta po wcisnieciu power tak szybko postuje, ze nie sposob zobaczyc post screena !!!. ;] Swiezo zainstalowany sys. laduje sie doslownie w klika sekund, wiec jest to calkiem prawdopodobne. ;] Mi obecnie xp zjada ~220mb ram, przy tym, ze w tle dziala kilka aplikacji (antyvir, firewall, gg, ie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziken Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 (edytowane) nie wiem czy dobrze robie ale zapytam ;] : czy jest spolszczenie do visty en ? angielski nie jest dla mnie problemem ale chce wzucic ta winde na 2 komp gdzei rodzinka w engliszu nie rozumie wiec cos trzeba zrobic pomozcie ;] aha i nie chce tylko nakladki na xpka dajacej skiny z visty ale caly system ;] Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez Sziken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 ale co ty? chcesz instalowac Viste i na niej pracowac? oszalales :) daj sobie spokoj, narazie Vista beta1 jest fajna to poogladania i do poklikania po ikonach. a co do Themes: to nie jest 5303 tylko 5203 bo sam tego uzywam :) a wyglada to mniej wiecej tak: klik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziken Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) no a czemu mailbym na niej nie popracowac :P? mam wersje na 32 bity wiec spokojnie sie uruchomi cfg mojego kompa jest dwa razy taki jak wymagaja ;] co wiecej chciec ;]? swoja droga winshit xp juz mnie dobija a nie przezuce sie na linuksa bo gram "zawodowo" w cs'a a nie zrobili jeszcze tego pod lina , nie ma wielu dobrych sterownikow pod pingwina a nie bede sie bawil w emulowanie lina na winde bo to jest bzdura ;] juz wole na tej wiscie pogrzebac a wiec jak z ta nakladka pl :D? Edytowane 12 Sierpnia 2005 przez Sziken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 ...a wiec jak z ta nakladka pl :D? 1591274[/snapback] o niczym taki nie słyszałem i raczej możesz o czymś takim zapomnieć B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mewosh Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 a kiedy wyjdzie beta 2? :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Pod koniec tego roku (cos w polowie listopada ? ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolw Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 hmm zastanawiam sie co jest nie tak z ta vista sciagnołem sobie bete pisza po necie ze niby potrzebuje 6GB wolnego miejsca na dysku nie wiem jak to mozliwe ale mi zajelo az 25GB!!! tak tak 25GB sprawdzalem to pod vista i pod xp taki sam wynik. druga sprawa piszecie ze do pracy wystarczy 256 MB ramu hmmm ja mam 512 i konfortowa praca to to nie jest przydalo by sie kolejne 512MB a procka mam semprona 2600+. kolejna sprawa niby instalacja trwa ok godziny u mnie zaejla raptem niecale 30min. kurde czy ja jestem takim specyficznym przypadkiem ? czy to normalka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Skoro ci zajmuje 25gb to nie dziwne, że potrzebuje tak mało ramu :D U mnie XP instaluje się 15-20 minut więc nie dziwne, że vista 2x dłużej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolw Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 no tak ale z tego co pisze w internecie to instalka zajmuje tylko 6GB a nie 25GB ciekawe skad to sie zrobilo te 25Gb z plyty ktora ma zaledwie 2.45GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 hmm zastanawiam sie co jest nie tak z ta vista sciagnołem sobie bete pisza po necie ze niby potrzebuje 6GB wolnego miejsca na dysku nie wiem jak to mozliwe ale mi zajelo az 25GB!!! tak tak 25GB sprawdzalem to pod vista i pod xp taki sam wynik. druga sprawa piszecie ze do pracy wystarczy 256 MB ramu hmmm ja mam 512 i konfortowa praca to to nie jest przydalo by sie kolejne 512MB a procka mam semprona 2600+. kolejna sprawa niby instalacja trwa ok godziny u mnie zaejla raptem niecale 30min. kurde czy ja jestem takim specyficznym przypadkiem ? czy to normalka? 1594433[/snapback] zapewne jak sciagnales to jestes betatesterem.. napisz o tym na forum beta microsoftu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaruś :) Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Gdzie można dopaść tą skórke z Visty? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 http://skorka.vista.ag.bocznica.org/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaruś :) Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Dzięki, tego szukałem... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Czy ktoś odnotował wzrost wydajności HDD po zaznaczeniu tej opcji :?: Mam Hitachi 160GB ATA i nie mam czym sprawdzić HDTach zdycha :wink: 1578640[/snapback] jak dla mnie to zwykle buforowanie do ramu , tylko jakies takie "wieksze" stad ryzyko utraty danych op awarii zasilania :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Jak włączyć w vista x64 ten super fajny pulpit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...