madster Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Wiem już wszystko!!. Pulpit zwany areo glass (czyli ten super fajny) włącza się pod warónkiem gdy ma się kartę z shaderami i zainstalowane sterowniki LMMD które już są wydanie przez nVidia pod windowsa viste x86 a pod x64 niema jeszcze :mur: . Ogulnie windows spoko. Usprawnia pracę i niewiem czenu strasznie przypomina mi linuxa(takie mam wrażenie jak pod nim pracuję). Z programów jakie udoało mi się uruchomić to nero expres 6.6.0.15 , Bitcomet najnowszy, WinDVD 6, dviX 6, Battlefild 2, Foobar2000 b5, Doom3 pewnie terz odpali ale niemam openGL w stanadardowych sterach, no i to narazie tyle. Wersja x64 chodzi lepiej dlamnie od XP 32bit, loaduję się krócej i jest stabilna. Po załądowaniu windowsa żre on 600MB ramu!! To sporo jedyna jego wada. Przyjże się mu gróntoweniej. Zapowiada się całkiem przyzwoity system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) Heh, to żeby sobie pograć trzeba będzie miec min. 2gb ramu :) Mam jednak nadzieję, że w ostatacznej wersji to się zmieni. Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez sigard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 BF2 na max ustawieniach 800x600 aa x4 af x8 tnie się niesamowicie właśnie z powodu ramu po zmiejszeniu textur na low śmiga jak diabli po lodzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Patrzcie na to: i obejrzyjcie to: Ikonki Vista Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez madster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 to ma być ten super fajny pulpit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 to ma być ten super fajny pulpit? 1602673[/snapback] Nie to tylko folder moje "obrazy i video" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 SpujżcieMam gdzieś screena... Umiesz pisac po polsku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Mam gdzieś screena... Umiesz pisac po polsku ? 1602687[/snapback] Niebardzo to zresztą widać jest taka choroba dyslekcja i jestem na nią chory więc mi wolno. Jakieś ale? :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 właściwie to możesz pisać posty ze słownikiem obok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Polecam lekturkę: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=137811 To, że jesteś dyslektykiem, nie powoduje, że możesz pisać w taki sposób i niczego nie usprawiedliwia... Nie jest problemem skorzystanie ze słownika internetowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 :rolleyes: Polecam lekturkę: 1602711[/snapback] W regulaminie nie ma wzmianki iż muszę pisać przestrzegając ortografi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 :rolleyes: W regulaminie nie ma wzmianki iż muszę pisać przestrzegając ortografi. 1602723[/snapback] Czyli co... zarządzić Ci tygodniowy odpoczynek na dogłębne przeczytanie regulaminu? Czy zrozumiesz co powiedział zavader i postarasz sie używać słownika ew. Worda przed napisaniem postu.. 7. Staraj się pisać poprawną polszczyzną. Przed wysłaniem posta sprawdź, czy nie ma w nim błędów ortograficznych, interpunkcyjnych lub literówek. Jeżeli zobaczysz błędy już po umieszczeniu wiadomości na forum, użyj opcji "zmień", żeby je poprawić. Posty zawierające rażące błędy ortograficzne lub napisane całkowicie niezrozumiale mogą być usuwane z forum przez moderatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Czyli co... zarządzić Ci tygodniowy odpoczynek na dogłębne przeczytanie regulaminu? Czy zrozumiesz co powiedział zavader i postarasz sie używać słownika ew. Worda przed napisaniem postu.. 7. Staraj się pisać poprawną polszczyzną. Przed wysłaniem posta sprawdź, czy nie ma w nim błędów ortograficznych, interpunkcyjnych lub literówek. Jeżeli zobaczysz błędy już po umieszczeniu wiadomości na forum, użyj opcji "zmień", żeby je poprawić. Posty zawierające rażące błędy ortograficzne lub napisane całkowicie niezrozumiale mogą być usuwane z forum przez moderatorów. 1602731[/snapback] Ok ok. Tyle że nie powiedzałem że nie będę używał słownika (który się nadaje...). Zachowałem się jak gowniarz więcej sie to nie powtórzy. Pasuje mr. Moderator? Ktoś popełnił jeden błąd ort czy tam dwa i już taka afera <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Znacie styleXP? Jest już prowadzona praca nad wersją pod Vistę SyleVista http://img365.imageshack.us/img365/2949/sylevista15df.png Jak ktoś chce wypróbować to trzeba się zapisać(podając e-mail) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 :evil: 1. Dwa posty pod rząd! 2. Za szeroki obrazek! Chcesz sie doigrać? Odpocząć od forum ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Może? Buhehe :lol: Pewnie po 2h od pojawienia się bety na torrencie pojawi się beta wraz z crackiem i generatorem kluczy (czy czymś co pozwoli złamać zabezpieczenia MS)... Poczekamy zobaczymy... 1568375[/snapback] czy da rade pobrac bete z oficjalnej witryny microsoftu?..jesli tak to podajcie linka konkretnego bo ja za chiny nie moge znalesc (moze sie nie da ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszeek Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Niebardzo to zresztą widać jest taka choroba dyslekcja i jestem na nią chory więc mi wolno. Jakieś ale?Widzisz, ja mam jakieś ale. Jestem dysortografem i bardzo uprzykrza mi to życie, naraża na śmiech ze strony rówieśników. Kiedyś robiłem jeszcze więcej błędów niż teraz ale i tak teraz popełniam ich niemało. Jest lepiej bo logopeda zalecił mi więcej czytać, żeby załapać wzrokowo pisownie i... to trochę (zauważalnie) pomogło. Przeczytałem od tamtego czasu ze 25 książek (większość Kinga, trochę fantastyki - ale mniejsza z tym). Tobie też coś takiego polecam, ale jak Ci się nie chce (a zapewne nie chce) to wpisz na szybko w google "słowo-krórego-pisowni-nie-jesteś-pewien" i jeśli wyświetli Ci paredziesiąt tysięcy trafień to dobrze napisałeś słówko, a jeśli nie to google podpowie Ci poprawną pisownie... Sorki, ale ja wiem co to jest dys- i osobiście denerwują mnie ludzie, którzy próbują zasłaniać się nią nader częso i bez namysłu sami nie starając się jej przeciwdziałąć, łągodzić. czy da rade pobrac bete z oficjalnej witryny microsoftu?..jesli tak to podajcie linka konkretnego bo ja za chiny nie moge znalesc (moze sie nie da ) 1603596[/snapback] Nie da się jeśli nie jesteś beta-testerem. A sam obrazek? Wygląda na to, ż ejednak dostaniemy Sidebara. Zobaczymy co będzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Czy Vista zawiera w sobie stery do karty sieciowej PCI Realtek RTL8139? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 A sam obrazek? Wygląda na to, ż ejednak dostaniemy Sidebara. Zobaczymy co będzie... 1603624[/snapback] Nie jestem pewien to są zdjęcia z kompilacji 4880 po modyfikacji rejestru. A Vista beta 1 to 5112. Czy Vista zawiera w sobie stery do karty sieciowej PCI Realtek RTL8139? 1604103[/snapback] Do tej karty sterowniki zawiera nawet Win 98SE więc w wiście są na 99% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Chcecie wygląd visty na XP :?: polecam: Universal Vista Inspirat Brico Pack 1.1 Vista Inspirat Shell Pack jest to kompletny zestaw zamieniający standardowy wygląd Windows XP (każdej wersji) na taki, jaki jest aktualnie w Windows Vista. Zawiera on zmodyfikowane ikony i nowe tematy pulpitu. Zanim aplikacja zostanie zainstalowana należy odtworzyć pierwotny stan systemu (bez żadnych dodatków zmieniających wygląd systemu). Na przykład gdy aktualnie jest zainstalowany Longhorn Transformation Pack, trzeba go odinstalować. Jest to wersja obsługująca wszystkie wersje językowe systemu Windows XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Do tej karty sterowniki zawiera nawet Win 98SE więc w wiście są na 99% 1604105[/snapback] Windows 98 SE akurat sterownikow do tej karty nie zawiera. Trzeba sobie doinstalowac z dyskietki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 7 edycji Windows Vista Windows Vista będzie generalnie podzielony na 2 kategorie, podobnie jak obecnie Windows XP - pierwsza (Home) do zastosowań domowych oraz druga (Business) do zastosowań profesjonalnych, biznesowych.W skład kategorii Home wchodzić będą 4 edycje:1. Windows Vista Starter Edition,2. Windows Vista Home Basic Edition,3. Windows Vista Home Premium Edition,4. Windows Vista Ultimate Edition.Na kategorię Business składać się zaś będą 3 wersje:1. Windows Vista Small Business Edition,2. Windows Vista Professional Edition,3. Windows Vista Enterprise Edition.Najprawdopodobniej prawie wszystkie powyższe edycje zostaną wydane w wersjach 32- (x86) i 64-bitowych (x64). Źródło: Bink.nu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Windows Vista Starter Edition :lol2: poraża możliwościami heheh Ilość aplikacji, które możemy jednocześnie odpalić została ograniczona do 3, dodatkowo system obsługiwał będzie podstawowe sieci TCP/IP i praktycznie nie będzie nadawał się do gier. darmowe gierki :) szachy :razz: http://www.extended64.com/Article38.x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Ja sobie pozwole zrobić off topa na temat poprawnej pisowni jezyka polskiego. Idąc wywodami mojego wychowawcy (jestem w 3 klasie lo, nauczyciel natomiast jest fizykiem), obecne choroby typu dysortografia czy też dysgrafią, można uznać chorobami cywilizacyjnymi. 20 lat temu, ludzie wyśmialiby (głównie chodzi o osoby nauczające) "chorych" i po prostu pozostawili na roczek w klasie do opanowania poprawnej pisowni. Wszystko jest do opanowania jeśli się chce. Natomiast lenistwo, bądź też wymówki "ja nie mogę, nie chce, jestem chory i mi wolno", są objawem nieuleczalnej jak dotąd choroby tkz dysmóżdża. Jeśli chcesz poprawnie napisać wyraz np reguła wystarczy wejść na wyszukiwarke i wpisać dwa możliwe warianty regóła oraz reguła Jasne jest to, iż większa ilość dostępnych stron świadczy o poprawności pisowni danego wyrazu. To taki mały FAQ :wink: Edytowane 13 Września 2005 przez Jaro-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 a moze zapodać ktos linka albo zdjecia po modzie Universal Vista Inspirat Brico Pack 1.1 bo ostatnio dodałem moda starszego jeszcze nazywał sie Longhorn....... i tak mi spaprał wina ze musiałem instalke robic na nowo ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Ja bym prosił o linka skąd można ściągnaćVistę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Vista beta jest tylko dla beta testerow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 http://www.microsoft.com/ zapewne na p2p też znajdziesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 1650391[/snapback] Znajdzie, ale zlamie prawo tak jak ty teraz. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) Przez co złamałem teraz prawo? żadnego linku nie podałem a na www ms można pobrać wersje 180 dniową czy coś w tym stylu jakże na p2p znajdzie taka wersje taka wersję można rozpowszechniać jak się tylko chce. set2004 bardzo proszę: http://crystalxp.zerackiel.net/_resources/vista1b.jpg http://crystalxp.zerackiel.net/_resources/vista8b.jpg Edytowane 15 Września 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...