Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem już wszystko!!. Pulpit zwany areo glass (czyli ten super fajny) włącza się pod warónkiem gdy ma się kartę z shaderami i zainstalowane sterowniki LMMD które już są wydanie przez nVidia pod windowsa viste x86 a pod x64 niema jeszcze :mur: . Ogulnie windows spoko. Usprawnia pracę i niewiem czenu strasznie przypomina mi linuxa(takie mam wrażenie jak pod nim pracuję). Z programów jakie udoało mi się uruchomić to nero expres 6.6.0.15 , Bitcomet najnowszy, WinDVD 6, dviX 6, Battlefild 2, Foobar2000 b5, Doom3 pewnie terz odpali ale niemam openGL w stanadardowych sterach, no i to narazie tyle. Wersja x64 chodzi lepiej dlamnie od XP 32bit, loaduję się krócej i jest stabilna. Po załądowaniu windowsa żre on 600MB ramu!! To sporo jedyna jego wada. Przyjże się mu gróntoweniej. Zapowiada się całkiem przyzwoity system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam lekturkę: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=137811

To, że jesteś dyslektykiem, nie powoduje, że możesz pisać w taki sposób i niczego nie usprawiedliwia... Nie jest problemem skorzystanie ze słownika internetowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rolleyes:

W regulaminie nie ma wzmianki iż muszę pisać przestrzegając ortografi.

1602723[/snapback]

Czyli co... zarządzić Ci tygodniowy odpoczynek na dogłębne przeczytanie regulaminu?

Czy zrozumiesz co powiedział zavader i postarasz sie używać słownika ew. Worda przed napisaniem postu..

7. Staraj się pisać poprawną polszczyzną. Przed wysłaniem posta sprawdź, czy nie ma w nim błędów ortograficznych, interpunkcyjnych lub literówek. Jeżeli zobaczysz błędy już po umieszczeniu wiadomości na forum, użyj opcji "zmień", żeby je poprawić. Posty zawierające rażące błędy ortograficzne lub napisane całkowicie niezrozumiale mogą być usuwane z forum przez moderatorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co... zarządzić Ci tygodniowy odpoczynek na dogłębne przeczytanie regulaminu?

Czy zrozumiesz co powiedział zavader i postarasz sie używać słownika ew. Worda przed napisaniem postu..

7. Staraj się pisać poprawną polszczyzną. Przed wysłaniem posta sprawdź, czy nie ma w nim błędów ortograficznych, interpunkcyjnych lub literówek. Jeżeli zobaczysz błędy już po umieszczeniu wiadomości na forum, użyj opcji "zmień", żeby je poprawić. Posty zawierające rażące błędy ortograficzne lub napisane całkowicie niezrozumiale mogą być usuwane z forum przez moderatorów.

1602731[/snapback]

Ok ok. Tyle że nie powiedzałem że nie będę używał słownika (który się nadaje...). Zachowałem się jak gowniarz więcej sie to nie powtórzy. Pasuje mr. Moderator? Ktoś popełnił jeden błąd ort czy tam dwa i już taka afera <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może? Buhehe :lol: Pewnie po 2h od pojawienia się bety na torrencie pojawi się beta wraz z crackiem i generatorem kluczy (czy czymś co pozwoli złamać zabezpieczenia MS)...

Poczekamy zobaczymy...

1568375[/snapback]

czy da rade pobrac bete z oficjalnej witryny microsoftu?..jesli tak to podajcie linka konkretnego bo ja za chiny nie moge znalesc (moze sie nie da )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebardzo to zresztą widać jest taka choroba dyslekcja i jestem na nią chory więc mi wolno. Jakieś ale?

Widzisz, ja mam jakieś ale. Jestem dysortografem i bardzo uprzykrza mi to życie, naraża na śmiech ze strony rówieśników. Kiedyś robiłem jeszcze więcej błędów niż teraz ale i tak teraz popełniam ich niemało. Jest lepiej bo logopeda zalecił mi więcej czytać, żeby załapać wzrokowo pisownie i... to trochę (zauważalnie) pomogło. Przeczytałem od tamtego czasu ze 25 książek (większość Kinga, trochę fantastyki - ale mniejsza z tym). Tobie też coś takiego polecam, ale jak Ci się nie chce (a zapewne nie chce) to wpisz na szybko w google "słowo-krórego-pisowni-nie-jesteś-pewien" i jeśli wyświetli Ci paredziesiąt tysięcy trafień to dobrze napisałeś słówko, a jeśli nie to google podpowie Ci poprawną pisownie...

Sorki, ale ja wiem co to jest dys- i osobiście denerwują mnie ludzie, którzy próbują zasłaniać się nią nader częso i bez namysłu sami nie starając się jej przeciwdziałąć, łągodzić.

czy da rade pobrac bete z oficjalnej witryny microsoftu?..jesli tak to podajcie linka konkretnego bo ja za chiny nie moge znalesc (moze sie nie da )

1603596[/snapback]

Nie da się jeśli nie jesteś beta-testerem.

A sam obrazek? Wygląda na to, ż ejednak dostaniemy Sidebara. Zobaczymy co będzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sam obrazek? Wygląda na to, ż ejednak dostaniemy Sidebara. Zobaczymy co będzie...

1603624[/snapback]

Nie jestem pewien to są zdjęcia z kompilacji 4880 po modyfikacji rejestru. A Vista beta 1 to 5112.

Czy Vista zawiera w sobie stery do karty sieciowej PCI Realtek RTL8139?

1604103[/snapback]

Do tej karty sterowniki zawiera nawet Win 98SE więc w wiście są na 99%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcecie wygląd visty na XP :?: polecam:

Universal Vista Inspirat Brico Pack 1.1

Vista Inspirat Shell Pack jest to kompletny zestaw zamieniający standardowy wygląd Windows XP (każdej wersji) na taki, jaki jest aktualnie w Windows Vista. Zawiera on zmodyfikowane ikony i nowe tematy pulpitu. Zanim aplikacja zostanie zainstalowana należy odtworzyć pierwotny stan systemu (bez żadnych dodatków zmieniających wygląd systemu). Na przykład gdy aktualnie jest zainstalowany Longhorn Transformation Pack, trzeba go odinstalować. Jest to wersja obsługująca wszystkie wersje językowe systemu Windows XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 edycji Windows Vista

Windows Vista będzie generalnie podzielony na 2 kategorie, podobnie jak obecnie Windows XP - pierwsza (Home) do zastosowań domowych oraz druga (Business) do zastosowań profesjonalnych, biznesowych.W skład kategorii Home wchodzić będą 4 edycje:1. Windows Vista Starter Edition,2. Windows Vista Home Basic Edition,3. Windows Vista Home Premium Edition,4. Windows Vista Ultimate Edition.Na kategorię Business składać się zaś będą 3 wersje:1. Windows Vista Small Business Edition,2. Windows Vista Professional Edition,3. Windows Vista Enterprise Edition.Najprawdopodobniej prawie wszystkie powyższe edycje zostaną wydane w wersjach 32- (x86) i 64-bitowych (x64).

Źródło: Bink.nu

;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows Vista Starter Edition :lol2: poraża możliwościami heheh

Ilość aplikacji, które możemy jednocześnie odpalić została ograniczona do 3, dodatkowo system obsługiwał będzie podstawowe sieci TCP/IP i praktycznie nie będzie nadawał się do gier.

darmowe gierki :) szachy :razz:

http://www.extended64.com/Article38.x64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie pozwole zrobić off topa na temat poprawnej pisowni jezyka polskiego.

Idąc wywodami mojego wychowawcy (jestem w 3 klasie lo, nauczyciel natomiast jest fizykiem), obecne choroby typu dysortografia czy też dysgrafią, można uznać chorobami cywilizacyjnymi. 20 lat temu, ludzie wyśmialiby (głównie chodzi o osoby nauczające) "chorych" i po prostu pozostawili na roczek w klasie do opanowania poprawnej pisowni. Wszystko jest do opanowania jeśli się chce. Natomiast lenistwo, bądź też wymówki "ja nie mogę, nie chce, jestem chory i mi wolno", są objawem nieuleczalnej jak dotąd choroby tkz dysmóżdża.

Jeśli chcesz poprawnie napisać wyraz np

reguła
wystarczy wejść na wyszukiwarke i wpisać dwa możliwe warianty
regóła
oraz
reguła
Jasne jest to, iż większa ilość dostępnych stron świadczy o poprawności pisowni danego wyrazu.

To taki mały FAQ :wink:

Edytowane przez Jaro-1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez co złamałem teraz prawo? żadnego linku nie podałem a na www ms można pobrać wersje 180 dniową czy coś w tym stylu jakże na p2p znajdzie taka wersje taka wersję można rozpowszechniać jak się tylko chce.

set2004 bardzo proszę:

http://crystalxp.zerackiel.net/_resources/vista1b.jpg

http://crystalxp.zerackiel.net/_resources/vista8b.jpg

Edytowane przez qura16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi