Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Przez co złamałem teraz prawo? żadnego linku nie podałem a na www ms można pobrać wersje 180 dniową czy coś w tym stylu jakże na p2p znajdzie taka wersje taka wersję można rozpowszechniać jak się tylko chce.

Nie ma wersji Vista beta 180 dniowej :) Wersja z p2p jest NIELEGALNA

Bete mozna pobrac z microsoft ale trzeba miec pakiet MSDN :)

Wczoraj zassalem wersje pre beta 2, i powiem wam ze od beta 1 troszke lepiej wyglada i dziala :) Zaczyna to miec nogi.. Ale instaluje sie koszmarnie dlugo :/ prawie 1.5h.

Fajne sa nowe szachy i minesweeper :razz:

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj sie tym bawilem troche, od tego zloma co testowalem z rok temu to jest bez porownania ;) tapeta fajna :P, kolorystycznie tez calkiem gitez... idac dalej stery nvidia do Visty nie pasuja, za to normalne jak najbardziej, co troche denerwuje soft jest niekompatybilny z tym troche... np. WinSCP, Tlen dzialal... ogolnie nie chcialo mi sie tym dluzej bawic, poczekamy na next... a co do instalki to strasznie bogata w opcje nie ma co ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich na forum , mam taki problem poniewaz pobralem ten windows vista z subskrybcji msdn i jak na zlosc ma wade nie laczy sie z internetem chyba ma uszkodzony protokol tcpip i ni moge sobie z tym poradzic a adresy mam automatyczne z serwera dostempowego i przypisanie na sztywno nie wchodzi w rachube , prosze o szybka pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich na forum , mam taki problem poniewaz pobralem ten windows vista z subskrybcji msdn i jak na zlosc ma wade nie laczy sie z internetem chyba ma uszkodzony protokol tcpip i  ni moge sobie z tym poradzic a adresy mam automatyczne z serwera dostempowego i przypisanie na sztywno nie wchodzi w rachube , prosze o szybka pomoc.

1655785[/snapback]

Sciagnij jeszcze raz..... plik z MSDN chodzi ok nie ma zadnej wady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanowmy sie przez chwile i odpowiedzmy na jedno wazne pytanie:

Czy Vista chociaz w 5 % dorowna systemowi Apple mianowicie Tigerowi 10.4.x ?"

Moja odpowiedz brzmi: watpie. Tak naprawde nowy windows nic rewolucyjnego nie oferuje :/ Zaczynam zbierac kase na maca....

Edytowane przez maziboss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielkie!!! Skoro juz pisze to spytam o jeszcze jedna sprawe. Zainstalowałem na drugiej partycji WinXP 64 beta. Mam teraz dwa systemy. Czy wie ktos jak usunąć teraz ten 64-ro bitowy?? :| Tzn nie chodzi mi o to zeby go tylko usunąć nap. formatem dysku lecz zeby całkowicie odinstalować system. Ma ktoś jakiś pomysł? Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foto ktore obiecalem:

[img ]http://img128.imageshack.us/img128/551/12mu.jpg[/img ]

[im g]http://img128.imageshack.us/img128/5284/28cb.jpg[/ img]

[ img]http://img128.imageshack.us/img128/696/31oa.jpg[/im g]

[i mg]http://img128.imageshack.us/img128/2551/41qo.jpg[/ i mg]

PS:JemioloSeba- a czemu nie foramt, system to nie program nie da sie go tak poprostu odinstalowac, zrb foram a jak bedziesz mia problem z botloaderem to ci napisze co i jak.

Zanim nastepnym razem wstawisz grafike przeczytaj regulamin

//sgj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej ja mam maly Problem ze sciagnieciem tej visty probowalem sciagac parpma torrentami i nic a koncu zostalem przy bitComet Inne pliki Ida a vista nie Pisze ze jest jakis blad <connection limit exeeded> i szuka trakera caly czas co mam zrobic?/ jesli ktos wie i potrafi pomuc to zgory dzieki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem juz rozwiazalem a nierozumiem co zlego zrobilem skoro link zostal podany aniechcial mi dzialac i niedziala i jakis blad wyskakiwal Musialem SobieZnalesc Innego Linka Moderatoor Co Chwile mnie ostrzegasz uczepiles Sie mnie Zrobie nowego Uzytkownia:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JemioloSeba

Na partycji systemowej tam gdzie znajduje się katalog Windows masz plik BOOT.ini, żeby go zobaczyć musisz odznaczyć opcje „Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego”

Musisz go wyedytować,oryginalny wpis w Windows Xp Professional wygląda tak:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

U ciebie jest jeszcze jeden wpis związany z Windows Vista,usun cały wers co sie tyczy Visty i masz po kłopocie. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rysiub1

Zrobiłem tak jak pisałeś. Z góry dziekuję za pomoc. Mam jednak nadal problem, gdyż podczas ladowania systemu nadal pyta mnie o wybór ale teraz mam do wyboru WinXP Profesilona a drugi (tzn. ten 64 bit) Windows XP <defalut>. CO mam z tym zrobić?? Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwilke temu zainstalowałem Pack Vista Inspirat v1.1 (mam nadzieję, że system się nie sypnie. Podczas instalacji podmienił sporo plików windy, więc wszystko się może zdarzyć...).

Wygląda to ciekawie, jest parę fajnych efektow i wodotrysków, jakiegoś spowolnienia systemu nie zauważyłem. Co prawda nie jest to Vista, ale można dla odmiany zmienić wygląd XP. Ciekawi mnie tylko czy odinstaluje sie bez bólu, czy jednak zahaczy o format.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanowmy sie przez chwile i odpowiedzmy na jedno wazne pytanie:

Czy Vista chociaz w 5 % dorowna systemowi Apple mianowicie Tigerowi 10.4.x ?"

Moja odpowiedz brzmi: watpie. Tak naprawde nowy windows nic rewolucyjnego nie oferuje :/ Zaczynam zbierac kase na maca....

1661765[/snapback]

bedzie dorownywac.Juz moim zdaniem przebija mac os 10.3.PS:nie zbieraj na maca, bedziesz tego zalowal........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bedzie dorownywac.Juz moim zdaniem przebija mac os 10.3.PS:nie zbieraj na maca, bedziesz tego zalowal........

1668995[/snapback]

ale z tego co zauwazylem to jakos nie bardzo ten system :? A mimo tego kupilem dzisiaj 2x512 ddr xblk Patriota w oczekiwaniu na Viste :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W porównaniu z Beta1 (5112), Beta2 (5219) widać większą stabilność. Vista jest bardzo szybka, pracuje się przyjemniej (szybsze otwieranie okien) niż w XP. Nowy Explorer jest nareszcie ergonomiczny i zrobiony z sensem. IE 7, nowy interfejs, menu Start, wreszcie,ktoś pomyślał i zrobił to jak należy.

Na P4 2,26, 1GB RAM, Hitachi 160 GB 8MB cache i Quadro4 NVS 200 pracuje się komfortowo i bez przycinek.

Do momentu odpaleni w rejestrze efektów Blur i Glass. Półprzezroczysty i błyszczący interfejs powoduje rwanie Visty. Nawet ładowanie stron www może doprowadzić do szału, pora na nową grafikę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi