FumFel_20 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 ale z tego co zauwazylem to jakos nie bardzo ten system :? A mimo tego kupilem dzisiaj 2x512 ddr xblk Patriota w oczekiwaniu na Viste :lol2: 1669988[/snapback] pracowałem na macu (g3 500mhz@600mhz) 256ramu i mac os 10.3.System extra, potrafi wiele, komfortowo sie pracowało.Komputer BDB do muzy netu filmó.Ale jednak czegoś brakowało.Siedziałem na nim jakieś 5 miechów.Poznałem go dobrze i moge w pełni powiedzieć ze jest poprostu cudny(finkcjonalność i stabilność).Wiec go sprzedałem i znowu kupiłem PC.Szkoda ze nie mogłęm zatrzymac go i miec dwa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Mam pytanie. Czy ktos próbował instalować Viste na NF4 z dyskami spiętymi w RAID? Bo za cholere nie moge zainstalować, niby podaje mu sterowniki (coprawda do xp 32 bitowego) ale po zaczytaniu nic sie nie dzieje, myszka chodzi ale reszta pól szara nic nie da sie zrobić. Czy zmiana sterów do raida nf4 na 64 bity może coś dać czy pozostaje jedynie czekac na oficjalne od nVidii?? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Ulv daj sobie spokoj z tą vistą, system fajny ale niedopracowany niestety, juz lepiej miec xp x64 i czekać spokojnie na viste finalną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Jest trochę drobnych błędów, ale w porównaniu z Beta1 na Beta2 pracuje się miodzio :) Brak driverów trochę uciążliwy. Wiem jak odpalić Glass + Blur + animacje w wersji Full na słabszych kartach. Ale nigdzie nie znalazłem info jak wyłączyć tylko i wyłącznie Blur (półrzezroczyste krawędzie okien) :?: Trochę jednak przycina przy kilku otwartych oknach szczególnie przy ładowaniu stron w IE7 na Radku 9550 @420/540, chociaż na prockach z HT i dwurdzeniówkach już nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 (edytowane) Mam pytanie. Czy ktos próbował instalować Viste na NF4 z dyskami spiętymi w RAID? Bo za cholere nie moge zainstalować, niby podaje mu sterowniki (coprawda do xp 32 bitowego) ale po zaczytaniu nic sie nie dzieje, myszka chodzi ale reszta pól szara nic nie da sie zrobić. Czy zmiana sterów do raida nf4 na 64 bity może coś dać czy pozostaje jedynie czekac na oficjalne od nVidii?? Pozdrawiam. 1672568[/snapback] W sumie to mógłbym to zrobić ale nie mam Visty. Na x64 było z tym sporo problemów. tam należy użyć sterów 64 bitowych do RAID oraz dwóch plików z wersji 32 bitowych (tych z rozszerzeniem .cue) Spróbuj jeszcze pokombinować...... 1.10.2005 No i już po instalacji RAID-u. Coś chyba jest na rzeczy skoro i mnie też się nie udało zainstalować. Ale wg. mnie problemem jest Nforce 4 a nie system operacyjny. Po prostu nie ma żadnych sterowników które potrafią zainstalować RAID w trakcie instalacji Windowsa 64 bitowego czyli także Visty. Edytowane 1 Października 2005 przez zbig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) gdzie sie zalacza te wszystkie wodotryski ? zainstalowalem i nie mam tych efektow ... edit: moze to wersja x64 ??? mam oryginalne DVD szt2 z MSDN-a Vista beta 1+ WDK Edytowane 4 Października 2005 przez masin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OverclockingTeam Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 słyszałem że teraz ma wyjśc beta ale już prawie finalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 słyszałem że teraz ma wyjśc beta ale już prawie finalna 1683467[/snapback] Teraz wyjdzie beta2. ps. sig: skasuj ten link - nie wolno, za duza czcionka, poczytaj lepiej regulamin forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Jeśli komuś z Was udało się zainstaować RAID 0 na płycie z NForce4 i Windowsem Vista 64bit to proszę o opis i info na temat sterów użytych do tej operacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleiber Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 miałem ja przez tydzien ale cos mi padło chciałem ja wywalic i nie daje rady nie moge usuynac jej z pratycji pokazuje mi odmowy dostępu do pliko albo pliki sa uzywane a startuje z xp nie moge zrobic formatu nie moge usunąć comander jest jakis program który da rade ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Windows Vista: 5259 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani3k Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 do visty to temu daleko:P ja juz betatesty skonczylem jak zostac beta testerem i czy cos sie za to płaci ?? siemka tak wogule prosze odpisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 jak zostac beta testerem i czy cos sie za to płaci ?? siemka tak wogule prosze odpisz Trzeba byc czlonkiem jakiegos tam programu organizowanego przez MS. Nie wiem czy latwo sie do tego dostac, ale jak widac po forumowiczach, jest bardzo duzo beta testerow. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Kleiber - usun/zmien nazwe katalogu "boot" lub bootcstam na dysku C i potem format. ew z awaryjnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Czy windows Vista będzie 64 bitowy czy 32? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 32/64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 32/64tzn. będą 2 osobne wersje czy jedna z możliwością wyboru. Pytam ponieważ nie wiem czy na moim laptopie - Pentium M sonoma będę mógł go zaistalować. Procesor 32 bity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 To moze zamiast pytać po prostu poczytasz sobie ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Najprawdopodobniej jedna wersja instalacyjna zawierajaca pliki zarowno dla 32 bitowych jak i 64 bitowych CPU. Wszystko spokojnie zmiesci sie na DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Probowal ktos grac na najnowszej wersji beta ? Bede w stanie odpalic jakas gre? Jak to wyglada ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekcie Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Witam!! Zainstalowałem sobie te Pack Vista Inspirat upiększyłem mojego xpeczka, jednak mam mały problem przy oglądaniu filmów w Power DVD Nie widze filmu tylko czarny ekranik moze ktos wie co jest grane?? Pozdrówka no i Wszystkim Dosiego Roku :-P Edytowane 31 Grudnia 2005 przez maciekcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 jak zostac beta testerem i czy cos sie za to płaci ?? siemka tak wogule prosze odpisz sam sie powolalem na beta testera i kosztowalo mnie to troche pradu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekcie Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) No i znalazłem opcje odpowiedzialną za ten czyn :-) .....a więc jesli ktoś by chciał skorzystac....trzeba w menu ObjectDock (Dock Settings) w pierwszej zakładce jaka nam sie odpali przestawiamy na samym dole Background w lewo na transparent...... potem tylko wystarczy OK. ....to tyle co chciałem napisac :P P.s: Pozdrówka All!! Edytowane 31 Grudnia 2005 przez maciekcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefel Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 do longhorna trzeba mieć w kompie 4 do 6 ghz 2048 ramu a o karcie to nie wiadomo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 do longhorna trzeba mieć w kompie 4 do 6 ghz 2048 ramu a o karcie to nie wiadomo Napewno nie. Widziałem jak chodzi na pentiumie 2,8 HT i 1GB ramu. Chodził bardzo ładnie ale nie doskonale. Mysle ze mój celeron 3800 jak dokupie jeszcze 512ramu to longhorn bedzie smigać. A tak na boku; To jak sie trzeba zarejstrować w microsofcie zeby byc beta testerem? Pozdrawaim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfiarz Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam Czy ta beta2 odpali na lapku o konfiguracji: - Celeron M 1.4 - 512 DDR - Intel 64MB ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam Czy ta beta2 odpali na lapku o konfiguracji: - Celeron M 1.4 - 512 DDR - Intel 64MB ??? a umiesz czytac?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam Dałem ciała i mam problema. Jak się pozbyć z menu startowego tej Visty. Dysk jest podpięty przez SATA i nie mam do niego dostępu w dosie. Jeśli da sie to zrobić to powiedzcie mi krok po kroku, bo dwie windy stawiane jednego dnia to za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Wyedytuj plik Boot.ini [dysk systemowy]\Boot.ini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Plik Boot.ini jest w najlepszym porządku - nie ma w nim śladu po Viście - po otwarciu w notatniku. Z resztą do edycji trzeba użyć bcdedit.exe a ja nie wiem jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...