kungfiarz Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Wlasnie siedze na tej becie 2. Gralem w Unreal Tournament jedynke :P, Q3 nie odpalilo bo nie ma opengl'a. Mam 2 systemy bete i XPka smiga wszystko chodz ta beta nie super szybko. Pytanie mam takie efekty takie jak boczny pasek pionowy na pulpicie, czy przezroczystosc gdzie mozna wlaczyc ? : ] Edytowane 7 Stycznia 2006 przez kungfiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 pare dni temu zainstalowalem tego badziewia narazie to jedna wielka 8GB kupa a nie system sorry to wersja beta , finalna "na pewno" bedzie lepsza ale do sedna... mam problem z uruchomieniem internetu na tym systemie jedyna rzecza jaka musze zmienic do network adress, bo zmienila mi sie sieciówka i recznie inny wprowadzam to tez uczynilem, wykrywa niby siec, ale nie 100Mb/s tylko jakies 2Gb/s no i internet nie dziala nic instalowalem stery nforce dla 32 bit i 64 bitowe dalej to samo, w menadzeze urzadzen wszystko jest git aha ...jedna zastanawiajaca sprawa jest taka ze mam duzo jakis dziwnych protokolow, nie jak w winXP TCP/IP i jazda tylko kupa jakies rzeczy, bawilem sie wylanczajac jedne a wlanczajac drugie nic, caly czas kupa nawiasem mowiac gry mi tez nie dzialaja, sciagnalem driver pod viste, zainstalowal sie pieknie [dziwne 3 MB tylko], no ale wlanczam gre a tam np. error "mip mapiing non supertet" albo cos w tym stylu mam 75.03, podaszas instalacji wywala blad ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 pare dni temu zainstalowalem tego badziewia narazie to jedna wielka 8GB kupa a nie system sorry to wersja beta , finalna "na pewno" bedzie lepsza ale do sedna... mam problem z uruchomieniem internetu na tym systemie jedyna rzecza jaka musze zmienic do network adress, bo zmienila mi sie sieciówka i recznie inny wprowadzam to tez uczynilem, wykrywa niby siec, ale nie 100Mb/s tylko jakies 2Gb/s no i internet nie dziala nic instalowalem stery nforce dla 32 bit i 64 bitowe dalej to samo, w menadzeze urzadzen wszystko jest git aha ...jedna zastanawiajaca sprawa jest taka ze mam duzo jakis dziwnych protokolow, nie jak w winXP TCP/IP i jazda tylko kupa jakies rzeczy, bawilem sie wylanczajac jedne a wlanczajac drugie nic, caly czas kupa nawiasem mowiac gry mi tez nie dzialaja, sciagnalem driver pod viste, zainstalowal sie pieknie [dziwne 3 MB tylko], no ale wlanczam gre a tam np. error "mip mapiing non supertet" albo cos w tym stylu mam 75.03, podaszas instalacji wywala blad ehhh zapomnij o necie na sieciowce nvidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 zapomnij o necie na sieciowce nvidi masz racje! wsadzilem stara sieciowke realteka i dziala ciekawe... a czy ktos rozwiazal problem ze sterami NVIDIA pod Viste? przy probie instalacji 75.03 [czyli nvidia for Vista] pojawia mi sie komunikat ze program instalacyjny nie mogl znalezc kompatybilnego sprzetu i ze przerywa instalacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Ile konkretnie zajmuje po instalce Vista? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 a ja sobie zobacze co tam w Viscie build.5308 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Czy Battlefield2 chodzi pod Vistą 64bitową? Moglibyście sprawdzić czy się instaluje ? Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Mam kilka pytań, osoby w temacie... prosze o odpowiedźi :) 1. Wyniki 3DMarka na Viście... niższe? Jesli tak to ile... Wyższe? Jeśli tak to ile... 2. Ile zajmuje czysta instalka? 3. Jak się sprawuje jako system codziennego użytku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 :mur: Proszę o pomoc. Jakiś czas temu zainstalowałem Vistę(Beta52.70-Trial) - w trakcie instalacji zignorowałem ostrzeżenie o zmianie sektora rozruchowego dysku - i nie mogę się jej teraz pozbyć :mur: Pousuwałem wszystkie partycje, straciłem dwuletni dorobek sieciowy i nadal nic. Tzn. po instalacji (czystej) XP-ka system nie startuje bez płyty boot`ującej (jakiejkolwiek) lub dyskietki z plikami "ntldr" i "ntdetect.com" w napędzie. Znalazłem coś takiego klik ale niestety u mnie nie ma czego save`ować :cry: Więc gdyby ktoś chciał poświęcić kilka minut na czynności opisane na tej stronce i przesłania mi tych back`upów, to będę wdzięczny :D Nie wiem oczywiście czy to pomoże ale próbowałem już tylu sposobów ( m.in. WIPE MBR z extended fdiska ) ,że ten jeden więcej nie zaszkodzi. Z tego co się dowiedziałem problem tkwi raczej BOOTSECTOR`ze a nie w MBR. Pozdro... P.S. Tylko nie piszcie nic o edycji boot.ini, kopiowaniu ntldr oraz ntdetect.com na partycję systemową please - już to przerabiałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Widzę, ze wszyscy rwa się do pomocy :D To może ktoś by chociaż przełożył to na jakiś bardziej zrozumiały język. Zupełnie nie wiem co tam jest napisane, ale to chyba na temat. Sorki za post pod postem ale jestem zdesperowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Poszukaj komendy na format sektora rozruchowego, bo tam siedzi problem. To bylo jakos forma c:/mbr czy jakos tak, nie pamietam. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Nie męczył bym Was gdyby to było takie proste. Ja już nawet kasowałem MBR. To nie pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Widzę, ze wszyscy rwa się do pomocy :D To może ktoś by chociaż przełożył to na jakiś bardziej zrozumiały język. Zupełnie nie wiem co tam jest napisane, ale to chyba na temat. Sorki za post pod postem ale jestem zdesperowany. Nie sposób to rozszyfrować, może Ty znasz odpowiedzi na moje pytania wyżej? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_S Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 mam viste bulid 5308, instaluje ja i wszystko jest elegancko az do mometu gdy sie wybiera partycje, przycisk next nie jest podwietlony a pod ramka z partycjami mi pisze: "unable to determine the size of installation image. please verifi that the image is still accessible and try again." jestem swiezo po formacie i mam 3 partycje na nfts'ie, w czym problem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Jak dla mnie nie sprawuje się wcale. Brak sterów do NF2 i grafiki nVidii (tzn. porządnych) System zajmuje ok. 3GB Neo jakimś cudem działa bez instalacji sterów. W sumie nie wiele mogę powiedzieć, jedyne co mi się podobało to szachy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_S Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 bylbym wdzieczyny gdyby mi ktos pomogl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Wpisz cd-key dla klienta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 A ja mam problem z odswiezaniem. Po instalce mam do wyboru tylko 60 albo 70hz i to obojetnie w jakiej rozdzielczosci. Grafa to 9800PRo i NEC FE700+. Wie ktos moze jak to rozwiazac?? Zainstalowalem tez "recznie" stery do Visty ze strony Ati ,ale nic nie pomogly :( I co to wogole za system jezeli zajmuje w pamieci 500MB zaraz po uruchomieniu!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 niech mi ktos powie jak wykasowac katalog windows i program files z visty, boot loadera juz wywalilem i inne smieci zostalo tylko to a juz nie moge na ten system patrzec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 A ja mam problem z odswiezaniem. Po instalce mam do wyboru tylko 60 albo 70hz i to obojetnie w jakiej rozdzielczosci. Grafa to 9800PRo i NEC FE700+. Wie ktos moze jak to rozwiazac?? Zainstalowalem tez "recznie" stery do Visty ze strony Ati ,ale nic nie pomogly :( I co to wogole za system jezeli zajmuje w pamieci 500MB zaraz po uruchomieniu!!!Przepraszam za OT ale nie mogłem sie powstrzymać :unsure: rzuć okiem na linuksy wykorzystają każdy wolny mb pamieci i chodzą naprawdę szybko bo zarządzanie pamiecia w linuksie rox, a windzie stoi sobie pusta pamiec i sie marnuje a jak jest zapchana to śmieciami, w viscie (czy jak sie to pisze) podobno programiści poszli po rozum do głowy i robili cos na kształt linuksowego korzystania z pamieci, ale moze to tylko plotka jeszcze raz przepraszam za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripfnf Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Czy dało by radę zainstalować Windowsa Viste z dysku (z powodu braku dvd) przez np. daemon tools ?? Może instalator najpierw zrzuca pliki instalacyjne z DVD (w moim przypadku z obrazu na dysku) na dysk a po restarcie instaluje widowsa z dysku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Da sie z daemona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 A czy ta nowa versja co teraz się ukazała to będzie chodzić jako drugi system w moim kompie. Ale tak żebym nie ruszając XP mógł doinstalować teraz Viste. Czy da się tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpek Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 witam, ostanio z ciekawości zainstalowałem Windows Vista built5270 na płcie ASROCK 939 DUAL SATA 2. Instalację zrobiłem z napędu virtualnego alkohla.Instalacja trwala okło 50 min. i zakończyła się pełnym powodzeniem. Problem który wystąpil po zinstalowaniu to brak Lanu czyli brak dostępu do sieci, wprawdzie zaczołem instalowa stery Lanu ASROCKa ale te ktore były do normalnego win xp bo do Visty nigdzie nie znalazłem. podczas instalacji występowal błąd. Szukalem sreownikow do lanu dla VISTY na sronie ULI i ASROCKA ale nieznalazłem. Czy istnieje jakas inna możliwoś uruchomienia Lanu na tej płycie pod VISTą bez dokupownia dodakowego LAnu którego Vista rozpanje np. RELATEKA obdadzanego w slot PCI ? dzieki i pozdrawiam Piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 ma ktoś jakiegoś linka do info jakie dokładnie wersje się ukażą - chodzi mi o wymagania co do procka 32/64 bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas8 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 ma ktoś jakiegoś linka do info jakie dokładnie wersje się ukażą - chodzi mi o wymagania co do procka 32/64 bitczyżby o to chodzi: http://www.purepc.pl/node/79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 macie ceny nowego sysemu :-| Windows Vista Home Basic - 200€ or 255.55$ or 135.95£ Windows Vista Home Premium - 400€ or 511.10$ or 271.90£ Windows Vista Ultimate Edition - 500€ or 638.88$ or 339.87£ Windows Vista Business - 650€ or 830.54$ or 441.84£ Windows Vista Enterprise - 800€ or 1,022.20$ or 543.80£ pięć pak przyjdzie mi zapłacić :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 czyżby o to chodzi: http://www.purepc.pl/node/79nie do końca, choć kwestja, że wersja premium pójdzie na 32bit jest rozwiązana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 macie ceny nowego sysemu :-| Windows Vista Home Basic - 200€ or 255.55$ or 135.95£ Windows Vista Home Premium - 400€ or 511.10$ or 271.90£ Windows Vista Ultimate Edition - 500€ or 638.88$ or 339.87£ Windows Vista Business - 650€ or 830.54$ or 441.84£ Windows Vista Enterprise - 800€ or 1,022.20$ or 543.80£ pięć pak przyjdzie mi zapłacić :lol2: :blink: :blink: Na pewno w Polsce wszyscy użytkownicy domowi rzucą się na oryginały Home Basic za 800zł :lol2: :lol2: Przecież XP Pro OEM kosztuje 300zł! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...