SGJ Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 OEM XP Pro kosztuje > 500. Do tego Vista tez będzie dostępna jak OEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) Testowalem z godzine u kumpla : Microsoft.Windows.Vista.64Bit.Build.5381.1.DVD-WinBeta Powiem szczerze choc jestem sceptycznie nastawiony do tego potwora Jest znaczna poprawa , na szybkim sprzecie chodzi calkiem przyzwoicie , porownujac do bety z przed 2-3 miesiecy ,zachowuje sie jak produkt finalny , neta rozpoznal/skonfigurowal automatycznie :) pewnie nadla do MS co tam mial nadac >tiitii tii tatata< Ogolnie to bym sie juz nie spodziewal przyspieszenia samego systemu , pamietam czasy bety RC WindyXP i po wyjsciu finalnej wersji nie bylo roznicy w wydajnosci . Jesli chodzi o cene toz to jakies zarty chyba Windows Vista Home Premium - 400€ or 511.10$ or 271.90£ to bandycka cena Za winde HomeXP Oem dalem w kraju 320zl to spoko cena ,jeszcze mozna przecierpiec ale prawie 300 poundow to przegiecie Edytowane 22 Maja 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mR4ZI3L Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) tylko dziwne mam przeczucie ze wiekszosc bedzie jechalka na Enterprise :> sorry za OT ale kucyk musisz siga poprawic bo juz niemasz 3Mbps bo ntl dorrzucil ostatnio 7MBbps do tego :D sorki za OT Edytowane 22 Maja 2006 przez mR4ZI3L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 OEM XP Pro kosztuje > 500. Do tego Vista tez będzie dostępna jak OEM. A np. tutaj? http://allegro.pl/item105477318_windows_xp...nal_pl_oem.html Co nie zmienia faktu, że Home basic to powinien byc odpowiednik XP Home? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 tylko dziwne mam przeczucie ze wiekszosc bedzie jechalka na Enterprise :> sorry za OT ale kucyk musisz siga poprawic bo juz niemasz 3Mbps bo ntl dorrzucil ostatnio 7MBbps do tego :D sorki za OT hmm, to chyba nie na tej wyspie :rolleyes: A np. tutaj? http://allegro.pl/item105477318_windows_xp...nal_pl_oem.html Co nie zmienia faktu, że Home basic to powinien byc odpowiednik XP Home? jakieś 3 miechy temu kupiłem sobie od pewnego pana który zawitał do sklepu win xp proff za 150zł więc da się, te windowsy na pewno nie pochodzą z legalnego źródła, cena netto w hurtowni jest o wiele wyższa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 A np. tutaj? 2145877[/snapback] Co nie zmienia faktu, że Home basic to powinien byc odpowiednik XP Home? No i jest. XP Home tez normalnie kosztuje ponad 800 zł. Za ~300 jest OEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRID3 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Witam jestem posiadaczem legalnego win Vista x86 i Vista x64 dostałem go na szkoleniu Microsoftu za free taki jak tu : http://allegro.pl/item105733165__windows_v...z_kluczem_.html (ps: 260 zyla to troche przegiecie za bete 2 ale to tylko moja opinia ) działa on do wydania wersji finalnej po zaaktywowaniu ,można sie zarejestrowac i być legalnym użytkownikiem :) wersja 32 bit smiga na 3000+ venice superosko gorzej z 64 bit no tu uruchamianie i kompatybilność z softem jest troszke gorsza tak samo sterwniki :( ale mam nadzieje ze na dniach udostepnia poprawki i bedzie si :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) GRID3 Skad zes ty sie urwal , na Alegro legalny klucz do Visty :) :) Legalnei Viste to moze testowac zarejestrowany Beta-Tester ktory podpisal umowe z Microsoftem jest owych BetaTesterow od groma chyba ,to wlasnie od nich sa wszystkie przecieki/wycieki kolejnych wersji beta ;) Edytowane 24 Maja 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRID3 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Prosił bym ... o niewypowiadanie sie w kwestiach których niebardzo wiesz o co chodzi ...prosze....przeczytaj mój post dostałem wersje beta na szkoleniu Microsoftu......... do testowania jako beta tester i nie jest to żaden przeciek nie mam zamiaru jej sprzedawac jak gość na allegro... także twoje uwagi sa nienamiejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Windows Vista Ultimate Edition - 500€ or 638.88$ or 339.87£ fajno ... to wychodzi na polskie jakieś 2k pln za OS .. .dziękuję zaczynam się uczyć linuxa :P hahahahahha Gaytes oszalał hahahahahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 nowe technologie kosztuja, a z tego co wiem to wersja Ultimate jest najbardziej rozbudowana wersja systemu?? wcale sie nie dziwie, ze takie ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 fajno ... to wychodzi na polskie jakieś 2k pln za OS .. .dziękuję zaczynam się uczyć linuxa :P hahahahahha Gaytes oszalał hahahahahaha ktoś Ci karze przechodzić na viste?? ceny są jak najbardziej ok. za nowość się płaci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 nie zrozum mnie źle ... nie mam zamiaru przechodzić na razie na inny system niż XP :P na 98se ciągnąłem do 2003 roku bo mi nie pasowały zabawy z niedopracowanym XP .. chociaż ten 98 też do cudów nie należał :P chodziło mi tylko że taka cena to trochę kasy jest jak by nie patrzeć .. po prostu MS chce zedrzeć kasę jak zwykle, po pierwszych atakach jak z XP im przejdzie bo raczej znajdąsię tacy co rozpracują słabe ogniwa tego systemu :P jakoś mi sięwydaje że część zagranicznych beta-testerów to włąsnie tacy osobnicy :P poza tym ze skrinów widać że się fajnie prezentuje systemik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRID3 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Fajnie narazie to tylko on wyglada :) ciekawe jak szybko po oficjalnym wyjsciu na rynek znajda sie SP1 potem SP2 itp :P . testuje sobie ten systemik juz troszke czasu jego niepodważalna zaleta jest to ze ma wsobie zintegrowana duża ilość sterowników do wszelakich urządzeń i to jest duży + o stabilności niebede sie wypowiadał bo mam narazie bete2 :P ale i tak niejest zle ( w paru przypadkach mogło byc lepiej ) ale cena niebedzie chyba taka masakryczna z tym jest tak samo prawdopodobnie co z zawyżaonymi wymaganiami Longhorna-Visty które krążyły na poczatku powstania os-a po sieci ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) http://www.microsoft.com/poland/windowsvista/ Beta 2... tylko coś się do koryta dopchać nie mogę :mur: może na torrencie zaraz siępojawi B) http://download.windowsvista.com/preview/b...86/download.htm Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Już sobie klucz wygenerowałem i zapisałem się do usługi :] Ale też dopchać się nie mogę... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Hmm.... może trzeba było wpisać że jest się z USA, wtedy pewno bysmy nie czekali... no i że jesteśmy dyrektorem firmy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Taa.. Mądry Polak po szkodzie :] Chyba jednak pozostane przy próbie dopchania się do korytka na MS - jedyne pewne źródło w tym momencie. ReEdit: Minuta w google i mamy bezpośredni link do pliku ISO na serwerze MS. :] Skoro już całe pasmo zajęte, to dlaczego ja ciągne z pełną prędkością mojego łącza? Chyba zostawiają sobie duży kawałek pasma, aby upewnić się, że strona główna będzie chodzić. Pełnego linku nie podam, gdyż jak się dorwie serwera 2000 userów, to go wyłączą i pupa zbita... :] http://www.google.pl/search?hl=pl&q=.iso+W...aj+w+Google&lr= Wytrwali znajdą to, czego szukają.. :] Edytowane 8 Czerwca 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Thank you for your interest in Windows Vista Beta 2. We are currently experiencing a high level of demand and cannot process your request at this time. Please check back later for availability. We apologize for any inconvenience. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ten otrzymany klucz jest jeden dla x32 i x64 wersji, bo tylko jeden otrzymałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Jak ktos juz obada, to niech zda relacje, czy dzialaja jakies darmowe antywirusy typu: avast itp. oraz firewalle np. zonealarm. I jak z softem i grami. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Mnie zaraz strzeli od F5 od 6 godzin, bo i tak nie da się ściągnąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Poszukaj na tej stronie co podal ULLISSES, albo jak znasz pelna nazwe pliku to poszukaj na filemirrors.com. http://www.filemirrors.com/search.src?type....4.&action=Find Ja sse ten: vista_5384.4.060518-1455_winmain_beta2_x86fre_client-LB2CFRE_EN_DVD.iso Zauwazylem, ze jest tam jeszcze ten sam plik, tylko zajmujacy 2gb (zamiast 3,2gb), co to jest za wersja, jakas okrojona z driverow, czy co ? Edytowane 8 Czerwca 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Ma ktos info o tym, czym te wersje sie roznia ? Bo z nazwy to roznia sie tylko tym - LB2CxFREten mniejszy jest 32bit, a większy 64 bit. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 ten mniejszy jest 32bit, a większy 64 bit. No wlasnie sie za jakis czas kapnalem, a moze wiesz czym sie roznia te 2 wersje x86 (2gb i 3,2gb) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 download.windowsvista.com vista_5384.4.060518-1455_winmain_beta2_x86fre_client-LB2CFRE_EN_DVD.iso 2097.15M download.windowsvista.com vista_5384.4.060518-1455_winmain_beta2_x86fre_client-LB2CFRE_EN_DVD.iso 3276.95M Bezsens.. to to samo ale jednak 1,2GB gdzieś się poszło... sciagam 3,2 dla pewnosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Ja już ściągam od paru godzin (narazie mam 60% :D) [EDIT - już 75 :razz:] Dopchałem się bez większego problemu, ciągnie pełną mocą łącza Jak zainstaluje, to zdam relacje co i jak :) EDIT: Udało mi sie uzyskać seriala ze strony M$a Jak wszystko dobrze pójdzie, to może nawet dziś mi sie uda ten sys postawić :) Edytowane 8 Czerwca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Moze by tak ktos zapodal nazwe pliku z iso wersj i 64bit ?? moze bedzie wygladal tak : download.windowsvista.com vista_5384.4.060518-1455_winmain_beta2_x64fre_client-LB2CFRE_EN_DVD.iso 3276.95M ale wole zapytac dla pewnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 To raczej to, Microsoft zamiast x86-64 używa x64 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Wersja x64 nazywa się vista_5384.4.060518-1455_winmain_beta2_x64fre_client-LB2CxFRE_EN_DVD.iso i zajmuje 4,1GB. Właśnie próbowałem ją zainstalować, ale nie miałem na żadnej partycji 14GB wolnego i instalację musiałem przerwać. :-| Zaraz sprawdzę z wersją x32, może ta będzie wymagać mniej. EDIT: wersja x32 wymaga tylko 6,7GB na C lub F lub 10,4GB na E-nie rozumiem. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...