mordka Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) I znów mam ten sam problem co ostatnio, a mianowicie ściągnąłem viste 5600 x64, wypaliłem elegancko, restartuje komputer, wkładam płytę i rozpoczyna się wgrywanie tego wszystkiego, dalej daje język i naciskam na install, mija krótka chwila i wyskakuje okienko, że brakuje mi sterowników do napędu dvd-rom, w wersji x86 też miałem ten problem, ale się rozwiązał po zmianie biosu mojej nagrywarki, dodam, że miałem jakąś starą bete visty x64 i tam nie było takiego problemu, jeśli ktoś ma pomysł jak rozwiązać mój problem to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Edytowane 12 Września 2006 przez mordka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Kurcze a ja nie mogę pobrać te visty, mam maila z microsoftu z kluczem klikam na link ale mi nie pobiera tylko mam komunikat ze plik nie zawiera danych :( http://download.windowsvista.com/preview/rc1/en/download.htm Ja pobrałem bez problemu tylko nie moge zdobyć cdkeya, zarejestrowałem się na Microsoft Passport Network bez efektu :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Zeby zdobyc keya trzeba najpierw potrafic czytac. Ile razy mozna pisac że rejestracja do rc1 bedzie dopiero za kilka dni/tygodni? Ile razy mozna pisac o tym, ze w tej chwili RC1 został udostepniony dla tych, którzy rejestrowali sie w czerwcu? To wszystko jest tez napisane na stronei MS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Zeby zdobyc keya trzeba najpierw potrafic czytac. Ile razy mozna pisac że rejestracja do rc1 bedzie dopiero za kilka dni/tygodni? Ile razy mozna pisac o tym, ze w tej chwili RC1 został udostepniony dla tych, którzy rejestrowali sie w czerwcu? To wszystko jest tez napisane na stronei MS... no to bardzo ciekawe :-P jakimś magicznym sposobem dzisiaj zdobyłem (legalne) keya do visty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 "Windows Vista Release Candidate 1 (RC1) is now available for Customer Preview Program (CPP) participants only. If you are not registered but would like to receive RC1, the CPP will open to new participants in the coming weeks" " Użytkownicy, którzy przystąpili do tego programu w czerwcu, powinni zapoznać się z wiadomością e-mail z firmy Microsoft (wysłaną na początku września), zawierającą informacje na temat wersji RC1. Użytkownicy niezarejestrowani, którzy są zainteresowani otrzymaniem systemu operacyjnego Windows Vista w wersji RC1, będą mogli przystąpić do programu CPP w najbliższych tygodniach." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 poprzednia strona tego tematu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Tak, tylko tamta strona powinna byc niedostępna, a ze jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) .... dlatego tez dzis zdobylem klucz i sciagam wersje vista 5600 x64. Zdam relacje jak zaczne sie nia bawic. Edytowane 13 Września 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawzim Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 witam udało się ściągnąć , kerio blokował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Wczoraj aktywowałem. Świetny link. Założyłem temat na frazpc.pl i tam ludziom też się udaje aktywować. Czytać dokładnie instrukcje z linku, który podał Nierealny a będzie wszystko dobrze. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 dzisiaj wkońcu dostałem key korzystając z świetnego linku PS. ciekawe po co Microsoft tak utrudnia sprawe z kluczami jak i tak jest wesrsja ogólnodostepna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Też dostałem keya, teraz przede mną 30h zasysan1a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawzim Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 a ja kurde ciągnąłem całą noc tym ichnim download managerem dzisiaj po robocie odpalam i kurde jakies error wywaliło 1GB poszło sie paść, cała robota od nowa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4tti Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Witam... Czy komus udalo sie zainstalowac na RC1 karte tv oparta na BT848/878???...przymierzam sie do instalki visty..ale dzialanie karty tv to dla mnie priorytet... pzdr m4tti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Vista RC1 Keys :-P :-P :-P http://www.jkg.in/34-how-to-obtain-the-win...al-for-free.htm Jestem w stanie się założyć, że to nie jest strona Microsoft. ładnie podrobiona to będzie jakiś phishing, który w tle pewnie instaluje co nie co np. "moduł do generownia kluczy" Microsoft wszystkie informacje udostępnia w swoich domenach. Jeśli robi inaczej, zawsze na stronach microsoft.com jest informacja potwierdzająca autentyczność zewnętrznego serwisu. @SGJ bardzo przydztny link ale raczej nielegalny..Mysle ze chyba trzeba cos zrobic z tym linkiem w tym temacie. Edytowane 13 Września 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu90 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Czy na moim configu będe miał efekt aero glass? Prosze o pw w tej sprawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Strona microsoftu to to nie jest, ale ta na ktorą sie przechodzi aby dostac klucz juz jest MS. Po prostu dali linka do strony MS, która powinna byc niedostępna, a była/jest. Ale w tej chwili to juz i tak bez znaczenia. http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=4894c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Witam... Czy komus udalo sie zainstalowac na RC1 karte tv oparta na BT848/878???...przymierzam sie do instalki visty..ale dzialanie karty tv to dla mnie priorytet... pzdr m4tti Ma wbudowane sterowniki do kart tv, udało misię uruchomić Borga, mam za to problem z zainstalowaniem karty muzycznej Yamaha 724 na wersji pre_rc1 działała, moze komuś udało się zainstalować sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) 1. szukam sterowników do karty muzycznej dosc popularnej SB Live 5.1 na Viste RC1 64 bit 2. mam 2 dyski SATA z systemem XP & ATA z Vistą RC1 64 bit, chciałbym miec mozliwosc wyboru systemu przy starcie komputera (nie wiem czy to możliwe) narazie musze zmieniac w biosie kolejność bootowania aby załadowac konkretny system za każdym razem i jest to troche kłopotliwe Edytowane 14 Września 2006 przez marcin.mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Ja mam na jedym dysku XP oraz Vistę RC1, zainstalowane na różnych partycjach. Vista dodała do bootloadera okienko wyboru systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 A jeśli nie masz ekranu bootowania to zapraszam do Computer properties -> Advanced system settings -> Startup & Recovery Settings :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 jupi mam cd key :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ostatnio spotkało mnie dziwne zdarzenie :) gram sobie w cod2 (xp) i w pewnym momencie gra złapała freeza na 5s po czym po 30s złapała następnego zwisa tylko, że już potrzebny był reset. Przy ładowaniu systemu Windows wywalił że zgubił plik fil.dll (nie wiem czy dokładnie tak się nazywał ;) ). Dziwnym zrządzeniem losu odpiąłem dysk na którym była zainstalowana vista i xp ruszył z kopyta lol. Trochę dziwny błąd zwarzywszy, że grałem na xp. Ps. nie wiem czy tylko ja mam takie przeczucie, że niektórzy użytkownicy są źli na Microsoft że podał nowe keye?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Wiesz nie ktorzy bylie bardzo dumni z tego ze maja orginalne key i teraz gdy nastepni dostaja za free to chyba im zal ze nie bada mogli juz po szpanowac ;p Ale do rzeczy mam pytanko jaki komunikator dziala poprawnia na rc1 x32 bo konnekt nie smiga a gg nie lubie;p oraz czy smiga jkis antyvirus?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 A może zna już ktoś jakiś program typu Everest, Cpu-z, smartguardian który by poprawnie działał na Vista RC1 x64 :? Wszystkie wyżej wymienione świrują i nie pokazują pełnych danych lub pokazują je błędnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Usuwanie Windows Vista Załóżmy że ktoś ma taką sytuacje jaką miałem ja jeszcze przed 2h :wink: Zainstalowanego Windowsa XP PRO i Viste. Chcąc pozbyć się Visty wykonujemy następujące kroki:1. Wkładamy płytke instalacyjną Win XP i uruchamiamy ponownie komputer.2. Uruchamiamy konsole naprawiania systemu (poprzez naciśnięcie "R" gdy pojawi się taka informacja)3. Wpisujemy fixboot [Enter] i zatwierdzamy poprzez T i [ENTER]4. Uruchamiamy Windowsa XP (już bez możliwości wybrania Visty!) i przechodzimy do folderów które chcemy usunąć (Windows, Program Files (Program Files x86, jeżeli ktoś ma wersje x64) , Documents and Settings i ukryty folder Program Data oczywiście te z Visty :D )5. Klikamy prawym przyciskiem myszy na folderze Windows i naciskamy Właściwości później na zakładke Zabezpieczenia (jeżeli ktoś nie ma takiej zakładki wystarczy wejść w Narzędzia/ Opcje folderów/Widok i odznaczyć Użyj prostego udostępniania plików.).6. W zakładce Zabezpieczenia klikamy na Zaawansowane później Właściciel zaznaczamy Administratorzy i klikamy na Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów , potem Zastosuj potwierdzamy poprzez naciśniecie Tak i 2x OK 7. Znowu Klikamy prawym prziciskiem myszy na folder Windows i Właściwości , zakładka Zabezpieczenia / Zaawansowane Zaznaczamy na samym dole okna Dziedzicz i po obiekcie..... i Zamień wpisy uprawnienia...... po czym Zastosuj i OK. Upewniamy się że w ramce Uprawnienia Administratora wszystkie haczyki są po stronie Zezwalaj klikamy OK8. Naciskamy na folder Windows i równocześnie na SHIFT + DELETE i potwierdzamy poprzez naciśnięcie Tak, a później jeszcze Tak dla wszystkich :wink: 9. Powtarzamy to z kolejnymi folderami typu Program Files itd. Takim własnie sposobem udało mi się definitywnie usunąć Viste. Dodam jeszcze, że w przypadku Programu files nie mogłem zastosować tych opcji odrazu na głównym folderze "Program Files" tylko na poszczególnych znajdujących się w środku. Mam nadzieję, że komuś to ułatwi "deletowanie" Visty B-) Edytowane 16 Września 2006 przez razorex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 W sumie nic nowego nie napisałes, ale komus komu sie nie chce czytactematu a trafi na tego pota sie przyda. Takim własnie sposobem udało mi się definitywnie usunąć Viste. To skasuj tak jeszcze ProgramData i Documents and Settings.... Nie wiem czy są w RC1, w becie były. Moze byc ich nie widac, bo są ukryte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 @ razorex Dodalem linka na pierwszej stronie, pewnie wielu os. sie przyda. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 A wie ktoś jak usunać pliki z DriverStore(1.1gb) i WinSxS(2.6gb)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 mam radeona x1600 pro golden i instaluje do niego sterowniki od ati pod viste rc1 niby wszystko ok ale gdy odpalam jakas gre to od polowy monitora w dol mam caly zamazany obraz i nic nie widac :/ wie ktos jak na to pordzic?? jade teraz na starych strach ati do beta 2 :/ one dzialaja normanie:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...