^BerZerK^ Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Albo uzyc 'VistaBootPRO'. Taki program. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Skąd można pobrać stery dla chipsetu 965 Intela (x64). Na oficjalnej witrynie Intela brak sterów do Visty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Pobierz aktualizacje może są stery od Ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwaloos Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Oplaca sie instalowac Viste na moja stacjonarke? Jesli tak to ktora wersje? co najlepiej wywalic przy intalicji a co instalowac? jak wyglada poziom zabezpieczen tej Windy? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) poradziłem sobie z moim problemem :wink: włożyłem plytkę Visty potem dałem repair i wybrałem opcję repair startup i jest GIT. Tylko że teraz zniknął mi XP :lol: Edytowane 21 Września 2006 przez adrianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 poradziłem sobie z moim problemem :wink: włożyłem plytkę Visty potem dałem repair i wybrałem opcję repair startup i jest GIT. Tylko że teraz zniknął mi XP :lol: Jak Ci zniknal XP ? powinienes miec opcje earlier windows czy jakos tak i powinien odpalac ci sie wtedy boot menu z xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Czy działają wam sterowniki do kart ATI? Chodzi o Viste RC1 i sterowniki w wersji RC1. Mam radeona 9550 i próbowałem sterowników w wersji Rc1 i Beta 2 niestety występuje code 19 (Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged) i nie działa akcelerator 3d (a przynajmniej tak sądzę skoro nie można włączyć nawet wygaszacza ekranu, że o aero glassie nie wspomne). Przy sterach z XP dostarczonych na płycie albo najnowszych 6.9 system przełącza się w tryb 16 kolorów i 640X480 a przy tych od microsoftu wogóle się nie uruchamia. Przy każdych sterownikach próbowałem "disable driver enforcment". Na stronach w języku polskim prawie nic nie znalazłem a z tych w angielskim nie wiele rozumie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 A ja odpaliłem Vistę na S3Trio!! Nawet działa. Ale wygląda koszmarnie, mimo iż powyłączałem wszystkie wodotryski :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Czy działają wam sterowniki do kart ATI? Chodzi o Viste RC1 i sterowniki w wersji RC1. Mam radeona 9550 i próbowałem sterowników w wersji Rc1 i Beta 2 niestety występuje code 19 (Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged) i nie działa akcelerator 3d (a przynajmniej tak sądzę skoro nie można włączyć nawet wygaszacza ekranu, że o aero glassie nie wspomne). Przy sterach z XP dostarczonych na płycie albo najnowszych 6.9 system przełącza się w tryb 16 kolorów i 640X480 a przy tych od microsoftu wogóle się nie uruchamia. Przy każdych sterownikach próbowałem "disable driver enforcment". Na stronach w języku polskim prawie nic nie znalazłem a z tych w angielskim nie wiele rozumie. dziwne bo nigdy na ati nie mialem z tym problemu, wlasnie na r9550.... cos zle robisz. dobre stery instalujesz? napewno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Problem miałem już przy instalacji. Wszystkie wersje powyżej bety 2 nie mogły zakończyć "compleating instalation". W końcu przełożyłem karte na jakąs starą 32 MB nvida i zainstalowałem po czym przełożyłem karty. Zaraz po pierwszym uruchomieniu z nową kartą system zainstalował swoje stery co zaskutkowało problem z nieuruchamiającym sie kompem. Last known goog configuration, system odpalił na nowo zainstalował te sowje stery ale juz kompa nie restartowałem tylko wgrałem te od ati w wersji RC1. Nie zadziałała (w menadzeze urządzeń pojawił się wykrzyknik) przy sterach do beta 2 niby wszystko jest ok (nie ma inf. o błędzie) ale dalej coś jest nie tak bo nie działa nic związanego z 3D. Wyczytałem żeby spróbować ze sterownikami od Xp i wtedy zaczął się koszmar w końcu udało mi się wrócić do tych RC z code 19... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 cosik masz z karta chyba.... nie modowany bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) Ja mam x1600 pro golden i mi stery od rc1 nie dzialaja instalacja przebiega jak najbardziej ok ale kazda aplikacja 3d znaczy gry itp to od polowy monitora w dol mam czarny ekran i nic nie widac a gorna czesc dziala normanie :/ uzywam sterownikow do bety2 ona dzialja jak najbardziej poprawnie ale i tak sa to bardzo kiepskie sterowniki i przy instalacji wyskakuje ze sa nieznanej firmy ale to nic strasznego. Czekam na nowe stery od ati mam nadzieje ze bada szybciej niz rc2 :/ Edytowane 21 Września 2006 przez brolly666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 cosik masz z karta chyba.... nie modowany bios?Nie modowany. Prosto z fabryki! Czy ty masz modowany? A jeśli tak to gdzie szukać działu z instrukcją obsługi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Nie modowany. Prosto z fabryki! Czy ty masz modowany? A jeśli tak to gdzie szukać działu z instrukcją obsługi? tez nie modowany, sad dziwi mnie twoj problem, mialem biosa wgranego od 9600 HIS'a ale to nei ma kompletnie znaczenia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutasiek Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Mialem wczesniej zainstalowany Windows Vista RC1 5600 na karcie gforce 4 440mx 128mb 128bit.Teraz zakupilem karte Winfast 6600 128mb I niemam wlaczonego areo??niewiem jak to zrobic.o ile sie orientuje to powinno samo zaskoczyc na tej karcie... Ale jak patrzylem w menadzerze urzdzen niem strow z nvidia tylko zgodne z vga.probowalem zainstaowac noe wstery 99.33 czy jakos tak dla visty ale wyskakuje pozniej blad. A jak zainstaluje strsze stery do visty 88 cos to podczas uruchamiania zatrzymuje mi sie na tym tuz przed wskoczeniem ekranu z logowaniem.obraz stoi a dzwiek jakby sie system wlaczyl. Da sie normalnie uruchomic w safe mode i wtey sa stery nvidia ale safe mode jest strasznie okrojony itp.Niwiem co robic.Moze ktos znalazl sposob na to.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 skad Wy wynajdujecie te problemy? Radeon 9550/9600/geforce 6600 zawsze wszystko mi dzialalo, aero na default bylo zawsze, nawet na sterownikach z visty !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Microsoft udostępnił nową wersję Visty 5728 w wersji 32 i 64 bit. http://download.windowsvista.com/dl/previe...CFRE_EN_DVD.iso http://download.windowsvista.com/dl/previe...xFRE_EN_DVD.iso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Ja juz pasuje, dosyc testowania, poczekam ju na finalny produkt. ;] Chcialem wywalic viste, ale mam pewnien problem. Mam 2 partycje, 1 - xp (fat32), 2 -vista (ntfs) i nie moge tego zrobic sposobem, ktory opisal razorex, bo mam podstawowa partycje wlasnie na fat32. Jak chce usunac recznie to oczywiscie mam blad ochrony dostepu, jest jakis inny sposob na skasowanie tych plikow niz format partycji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Wlasnie Bill wyslal mi aktywacje linku i serial na maila do RC1 a tu zonk :blink: Nowa wersja wyszla-nie chce testowac obu , zobaczymy czy ktos sie wypowie na temat 5728 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 bawiłem się beta2 i rc1, tej jusż mi się nie chce ściągać ciekawe czy chociaż warto to ściągać, bo w rc1 nie zauważyłem błędów utudniających pracę, jedynie troche za wolno chodzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Heh a bedzie mi dzialal klucz od rc1 do tej nowej wersji?? aktywuje tym kluczem viste???? i czy musze sciagac calkiem nowa wersje ycz da sie jakos update zrobic rc1?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutasiek Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 @lukasrz a sprubuj sobie zainstalowac najpierw viste na gforcie 4 mx a potem wlozyc lepsza grafer i zobaczymy czy Ci sioe uda przeinstalowac stery.ja mam tak mam teraz gforce 6600 i niemam przezroczystosci itp.Powiedz mi jak to wlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek102 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 ja mam tak mam teraz gforce 6600 i niemam przezroczystosci itp.Powiedz mi jak to wlaczyc Personalize>Windows Color and Appearance>Enable transparency. Mam taką kartę i wszystko działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 jak wyzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Microsoft udostępnił nową wersję Visty 5728 w wersji 32 i 64 bit. http://download.windowsvista.com/dl/previe...CFRE_EN_DVD.iso http://download.windowsvista.com/dl/previe...xFRE_EN_DVD.iso w 5600 miałem problem z audigy mam nadzieje że naprawili to i bede miał ten system na codzień Edytowane 23 Września 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Jakos nie wiem jaa wylaczylo mi sie aero glas jak je wlaczyc spowrotem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutasiek Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 @popek102 Wszystko ladnie pieknie tylko za je niemam tam opcji enable transparency Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Sciagam Nowa wersje Visty i aktualnie mam tylko viste rc1 na kompie bez xp i teraz pytanko jak do cholery mam zainstalowac nowa viste nie nagrywajac jej na dvd alcohol nie dziala wiec deamon pewnie tez ma ktos jakis pomysl?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) Daemon w wersji 3.33 działa na RC1 ale niewiem czy można uaktualnić z pod visty RC1 do 5728. Edytowane 24 Września 2006 przez Plum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Mam nadzieje ze mozna sciagam wersje w torej nazwie nawt jest napisane update. Ale czy i sie to uda za pomoca deamona to sie okarze aha dziala tylko 3.30 czy nowsze tez?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...