Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

poradziłem sobie z moim problemem :wink: włożyłem plytkę Visty potem dałem repair i wybrałem opcję repair startup i jest GIT. Tylko że teraz zniknął mi XP :lol:

Jak Ci zniknal XP ? powinienes miec opcje earlier windows czy jakos tak i powinien odpalac ci sie wtedy boot menu z xp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy działają wam sterowniki do kart ATI? Chodzi o Viste RC1 i sterowniki w wersji RC1. Mam radeona 9550 i próbowałem sterowników w wersji Rc1 i Beta 2 niestety występuje code 19 (Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged) i nie działa akcelerator 3d (a przynajmniej tak sądzę skoro nie można włączyć nawet wygaszacza ekranu, że o aero glassie nie wspomne). Przy sterach z XP dostarczonych na płycie albo najnowszych 6.9 system przełącza się w tryb 16 kolorów i 640X480 a przy tych od microsoftu wogóle się nie uruchamia. Przy każdych sterownikach próbowałem "disable driver enforcment". Na stronach w języku polskim prawie nic nie znalazłem a z tych w angielskim nie wiele rozumie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy działają wam sterowniki do kart ATI? Chodzi o Viste RC1 i sterowniki w wersji RC1. Mam radeona 9550 i próbowałem sterowników w wersji Rc1 i Beta 2 niestety występuje code 19 (Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged) i nie działa akcelerator 3d (a przynajmniej tak sądzę skoro nie można włączyć nawet wygaszacza ekranu, że o aero glassie nie wspomne). Przy sterach z XP dostarczonych na płycie albo najnowszych 6.9 system przełącza się w tryb 16 kolorów i 640X480 a przy tych od microsoftu wogóle się nie uruchamia. Przy każdych sterownikach próbowałem "disable driver enforcment". Na stronach w języku polskim prawie nic nie znalazłem a z tych w angielskim nie wiele rozumie.

dziwne bo nigdy na ati nie mialem z tym problemu, wlasnie na r9550.... cos zle robisz.

dobre stery instalujesz? napewno?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem miałem już przy instalacji. Wszystkie wersje powyżej bety 2 nie mogły zakończyć "compleating instalation". W końcu przełożyłem karte na jakąs starą 32 MB nvida i zainstalowałem po czym przełożyłem karty. Zaraz po pierwszym uruchomieniu z nową kartą system zainstalował swoje stery co zaskutkowało problem z nieuruchamiającym sie kompem. Last known goog configuration, system odpalił na nowo zainstalował te sowje stery ale juz kompa nie restartowałem tylko wgrałem te od ati w wersji RC1. Nie zadziałała (w menadzeze urządzeń pojawił się wykrzyknik) przy sterach do beta 2 niby wszystko jest ok (nie ma inf. o błędzie) ale dalej coś jest nie tak bo nie działa nic związanego z 3D. Wyczytałem żeby spróbować ze sterownikami od Xp i wtedy zaczął się koszmar w końcu udało mi się wrócić do tych RC z code 19...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam x1600 pro golden i mi stery od rc1 nie dzialaja instalacja przebiega jak najbardziej ok ale kazda aplikacja 3d znaczy gry itp to od polowy monitora w dol mam czarny ekran i nic nie widac a gorna czesc dziala normanie :/ uzywam sterownikow do bety2 ona dzialja jak najbardziej poprawnie ale i tak sa to bardzo kiepskie sterowniki i przy instalacji wyskakuje ze sa nieznanej firmy ale to nic strasznego. Czekam na nowe stery od ati mam nadzieje ze bada szybciej niz rc2 :/

Edytowane przez brolly666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie modowany. Prosto z fabryki! Czy ty masz modowany? A jeśli tak to gdzie szukać działu z instrukcją obsługi?

tez nie modowany, sad dziwi mnie twoj problem, mialem biosa wgranego od 9600 HIS'a ale to nei ma kompletnie znaczenia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem wczesniej zainstalowany Windows Vista RC1 5600 na karcie gforce 4 440mx 128mb 128bit.Teraz zakupilem karte Winfast 6600 128mb

I niemam wlaczonego areo??niewiem jak to zrobic.o ile sie orientuje to powinno samo zaskoczyc na tej karcie...

Ale jak patrzylem w menadzerze urzdzen niem strow z nvidia tylko zgodne z vga.probowalem zainstaowac noe wstery 99.33 czy jakos tak dla visty ale wyskakuje pozniej blad.

A jak zainstaluje strsze stery do visty 88 cos to podczas uruchamiania zatrzymuje mi sie na tym tuz przed wskoczeniem ekranu z logowaniem.obraz stoi a dzwiek jakby sie system wlaczyl.

Da sie normalnie uruchomic w safe mode i wtey sa stery nvidia ale safe mode jest strasznie okrojony itp.Niwiem co robic.Moze ktos znalazl sposob na to.pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz pasuje, dosyc testowania, poczekam ju na finalny produkt. ;]

Chcialem wywalic viste, ale mam pewnien problem. Mam 2 partycje, 1 - xp (fat32), 2 -vista (ntfs) i nie moge tego zrobic sposobem, ktory opisal razorex, bo mam podstawowa partycje wlasnie na fat32. Jak chce usunac recznie to oczywiscie mam blad ochrony dostepu, jest jakis inny sposob na skasowanie tych plikow niz format partycji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 5600 miałem problem z audigy

mam nadzieje że naprawili to i bede miał ten system na codzień

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi