Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Nowszej nawet nie próbuj instalować bo wtedy nawet tej 3.33 już nie będziesz mógł zainstalować.

No dobra 3.41 też chyba działała, ale wersje od 3.43 już nie.

W sumie w każdym buildzie działają inne wersje daemona więc póki co niewiem które działają w 5728.

Acha tam gdzie wcześniej pisałem o wersji 3.30 miałem na myśli 3.33.

Edytowane przez Plum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam pytanie a zarazem prosbe. Czy ktos z uzytkownikow WinXP64 moglby mi podeslac sterowniki do karty sieciowej?

Uzytkowanie Visty staje sie niemozliwe, jesli udostepniam polaczenie sieciowe innemu komputerowi, ale poprzez karte sieciowa do ktorej nie ma steronikow w Viscie.

A mowa o takiej sieciowce

Macronix MX987xx Family Fast Ethernet

Jesli ktos znajdzie pare minut, to niech odezwie sie do mnie na gg: 5815487.

Dziekuje za uwage i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam pytanie a zarazem prosbe. Czy ktos z uzytkownikow WinXP64 moglby mi podeslac sterowniki do karty sieciowej?

Uzytkowanie Visty staje sie niemozliwe, jesli udostepniam polaczenie sieciowe innemu komputerowi, ale poprzez karte sieciowa do ktorej nie ma steronikow w Viscie.

A mowa o takiej sieciowce

Macronix MX987xx Family Fast Ethernet

Jesli ktos znajdzie pare minut, to niech odezwie sie do mnie na gg: 5815487.

Dziekuje za uwage i pozdrawiam :)

o rany co to za sieciowka :D na stronie producenta nie ma sterownikow ? kup najlepiej realteka za 15zl ;) jak do tej nei znajdziesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mam problem. Niemogę się dostać do mojego XP ani 2k. Po wybraniu Early windows wyskakuje info, że mam kopnięty ntldr. Skopiowanie ntldr i ntdetect spod konsoli płyty XP niepomaga. Fixmbr i fixboot boje sie stosować bo pewnie Viste wtedy mi wywali z bootloadera. Ktoś mi coś doradzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mam problem. Niemogę się dostać do mojego XP ani 2k. Po wybraniu Early windows wyskakuje info, że mam kopnięty ntldr. Skopiowanie ntldr i ntdetect spod konsoli płyty XP niepomaga. Fixmbr i fixboot boje sie stosować bo pewnie Viste wtedy mi wywali z bootloadera. Ktoś mi coś doradzi?

dziwne... fixboot na 99,9% wywali bootloadera visty

ja nie mam pojecia co zrobic :P chyba nowa instalka tylko pomoze... ale tez vista wyleci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem nowa Viste 5728 i nawet zarejestrowala sie dziekij Bogu :) bo system jest super aczkolwiek z moim 1gb ramu nie poszaleje musze dokupic miniumum 512 tak aby pograc w jakies gry na tym systemie. Na pierwszy zut oka chodzi nieco szybciej i ogolnie wlacza sie tez szybciej co bardzo mnie cieszy :) polecam nowa wersje i pytanko czy duzo bedzie jeszcze tych nowych wersji??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opcja Upgrade jest beznadziejna. Nie dość, że instalacja trwa ok. 2 godziny, to efekt końcowy jest gorszy niż RC1 :/ Jutro robie format i od nowa, k*rwa mać! :mur: W menadżerze urządzeń zrobił się syf, system muli i długo sie uruchamia. Odradzam upgrade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwazylem ze czcionka w viscie na LCD jest niewyrazna, niejednolitej barwy, lekko rozmyta jak przypadku skalowania obrazu - szczegolnie rzuca sie to oczy przy pracy z tekstem. Zakladam ze to wina sterownikow, ale chcialem sie upewnic czy u was jest podobnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy komuś udało się zainstalować w viscie x64 5600 Sound Blaster Audigy 1?

Próbowałem sterowników udostępnionych przez creativa i lipa zarówno z F8 przy starcie z dezaktywacją zabezpieczenia podpisu sterowników jak i bez.

Jeśli komuś się udało niech da znać....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwazylem ze czcionka w viscie na LCD jest niewyrazna, niejednolitej barwy, lekko rozmyta jak przypadku skalowania obrazu - szczegolnie rzuca sie to oczy przy pracy z tekstem. Zakladam ze to wina sterownikow, ale chcialem sie upewnic czy u was jest podobnie?

u mnie na wyświetlaczu z laptopa w podpisie wszystko jest ok na viście 5600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na LCD/CRT Radeonie i GeForce na roznych sterownikach jest tosamo wlasnie.

u mnie na wyświetlaczu z laptopa w podpisie wszystko jest ok na viście 5600.

Wydaje Ci sie ;] Kup okulary ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy komuś udało się zainstalować w viscie x64 5600 Sound Blaster Audigy 1?

Próbowałem sterowników udostępnionych przez creativa i lipa zarówno z F8 przy starcie z dezaktywacją zabezpieczenia podpisu sterowników jak i bez.

Jeśli komuś się udało niech da znać....

U mnie działa już podałem parę stron wcześniej co trzeba zrobić, przy starcie F8 dezaktywacja zabezpieczenia..... instalacja sterów, i teraz przed każdym startem systemu trzeba wciskać F8 wyłączyć zabezpieczenia podpisu sterowników, i powinno działać. Jeśli nie zainstalują sie stery to trzeba ręcznie w menadżerze urządzeń zainstalować stery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol! To się nazywa ClearType - polecam "pogóglać".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie działa już podałem parę stron wcześniej co trzeba zrobić, przy starcie F8 dezaktywacja zabezpieczenia..... instalacja sterów, i teraz przed każdym startem systemu trzeba wciskać F8 wyłączyć zabezpieczenia podpisu sterowników, i powinno działać. Jeśli nie zainstalują sie stery to trzeba ręcznie w menadżerze urządzeń zainstalować stery.

Podane sposoby u mnie nie działają.... na szczęście zrobiłem co innego i pomogło :)

A teraz parę słów o wydajność:

Doom3 1.3

1024x768x32xAA8xAnizo16xHQxTRAAxGammaAA

XP SP2 32bit = 51,6 FPS

Vista 5600 x64bit = 44,7 FPS

Nieźle ale jak na razie XP dla graczy i to w wersji 32 bit jest.... najlepszy.

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol! To się nazywa ClearType - polecam "pogóglać".

niemozliwe... a znasz jeszcze sposob na wylaczenie efektu CT dla wszystkich menu, paska zadan, okien dialogowych itd? bo wyglada na to, ze w tym wypadku CT jest defaultowo always on...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, może byśmy się przerzucili na Xp-ka - to naprawdę świetny system - szybki, sprawdzony, wszystko obsługuje :lol:

I żeby nie było, że OT - ukazał się nowy daemon tools 4.06. Najważniejszą zmianą jest full Vista support :D

http://www.daemon-tools.cc/dtcc/download.p...ory&catid=5

Edytowane przez piaskoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi