Plum Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) Nowszej nawet nie próbuj instalować bo wtedy nawet tej 3.33 już nie będziesz mógł zainstalować. No dobra 3.41 też chyba działała, ale wersje od 3.43 już nie. W sumie w każdym buildzie działają inne wersje daemona więc póki co niewiem które działają w 5728. Acha tam gdzie wcześniej pisałem o wersji 3.30 miałem na myśli 3.33. Edytowane 24 Września 2006 przez Plum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 spoko mam wersje 3 cos i dziala nie dlugo bede instalowal 5728 i mam nadzieje ze sie zainstaluje z deamona oraz ze sie normanie zarejestruje za pomoca mojego klucza do rc1 :/ swoja droga to bardzo szybko wyszla nowa wersja visty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) Jest możliwość upgrade'u z RC1 :D Właśnie jadę z koksem. :) I przypominam, że wymagane jest ok. 20GB wolnego miejsca na partycji z systemem. Edytowane 24 Września 2006 przez piaskoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Witam, mam pytanie a zarazem prosbe. Czy ktos z uzytkownikow WinXP64 moglby mi podeslac sterowniki do karty sieciowej? Uzytkowanie Visty staje sie niemozliwe, jesli udostepniam polaczenie sieciowe innemu komputerowi, ale poprzez karte sieciowa do ktorej nie ma steronikow w Viscie. A mowa o takiej sieciowce Macronix MX987xx Family Fast Ethernet Jesli ktos znajdzie pare minut, to niech odezwie sie do mnie na gg: 5815487. Dziekuje za uwage i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Witam, mam pytanie a zarazem prosbe. Czy ktos z uzytkownikow WinXP64 moglby mi podeslac sterowniki do karty sieciowej? Uzytkowanie Visty staje sie niemozliwe, jesli udostepniam polaczenie sieciowe innemu komputerowi, ale poprzez karte sieciowa do ktorej nie ma steronikow w Viscie. A mowa o takiej sieciowce Macronix MX987xx Family Fast Ethernet Jesli ktos znajdzie pare minut, to niech odezwie sie do mnie na gg: 5815487. Dziekuje za uwage i pozdrawiam :) o rany co to za sieciowka :D na stronie producenta nie ma sterownikow ? kup najlepiej realteka za 15zl ;) jak do tej nei znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 No to mam problem. Niemogę się dostać do mojego XP ani 2k. Po wybraniu Early windows wyskakuje info, że mam kopnięty ntldr. Skopiowanie ntldr i ntdetect spod konsoli płyty XP niepomaga. Fixmbr i fixboot boje sie stosować bo pewnie Viste wtedy mi wywali z bootloadera. Ktoś mi coś doradzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 No to mam problem. Niemogę się dostać do mojego XP ani 2k. Po wybraniu Early windows wyskakuje info, że mam kopnięty ntldr. Skopiowanie ntldr i ntdetect spod konsoli płyty XP niepomaga. Fixmbr i fixboot boje sie stosować bo pewnie Viste wtedy mi wywali z bootloadera. Ktoś mi coś doradzi? dziwne... fixboot na 99,9% wywali bootloadera visty ja nie mam pojecia co zrobic :P chyba nowa instalka tylko pomoze... ale tez vista wyleci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Heh. Jakoś sobie poradziłem. W wierszu poleceń wklepałem "Bcdedit /set {legacy} device boot" i się problem rozwiązał. Na stronach Microsoftu wszystko ładnie opisane jak edytować Bootmenagera w Viscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Zainstalowalem nowa Viste 5728 i nawet zarejestrowala sie dziekij Bogu :) bo system jest super aczkolwiek z moim 1gb ramu nie poszaleje musze dokupic miniumum 512 tak aby pograc w jakies gry na tym systemie. Na pierwszy zut oka chodzi nieco szybciej i ogolnie wlacza sie tez szybciej co bardzo mnie cieszy :) polecam nowa wersje i pytanko czy duzo bedzie jeszcze tych nowych wersji?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Opcja Upgrade jest beznadziejna. Nie dość, że instalacja trwa ok. 2 godziny, to efekt końcowy jest gorszy niż RC1 :/ Jutro robie format i od nowa, k*rwa mać! :mur: W menadżerze urządzeń zrobił się syf, system muli i długo sie uruchamia. Odradzam upgrade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Zauwazylem ze czcionka w viscie na LCD jest niewyrazna, niejednolitej barwy, lekko rozmyta jak przypadku skalowania obrazu - szczegolnie rzuca sie to oczy przy pracy z tekstem. Zakladam ze to wina sterownikow, ale chcialem sie upewnic czy u was jest podobnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Czy komuś udało się zainstalować w viscie x64 5600 Sound Blaster Audigy 1? Próbowałem sterowników udostępnionych przez creativa i lipa zarówno z F8 przy starcie z dezaktywacją zabezpieczenia podpisu sterowników jak i bez. Jeśli komuś się udało niech da znać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Zauwazylem ze czcionka w viscie na LCD jest niewyrazna, niejednolitej barwy, lekko rozmyta jak przypadku skalowania obrazu - szczegolnie rzuca sie to oczy przy pracy z tekstem. Zakladam ze to wina sterownikow, ale chcialem sie upewnic czy u was jest podobnie?u mnie na wyświetlaczu z laptopa w podpisie wszystko jest ok na viście 5600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Zauwazylem ze czcionka w viscie na LCD jest niewyrazna, niejednolitej barwy, lekko rozmyta jak przypadku skalowania obrazu - szczegolnie rzuca sie to oczy przy pracy z tekstem. Zakladam ze to wina sterownikow, ale chcialem sie upewnic czy u was jest podobnie? na LCD/CRT Radeonie i GeForce na roznych sterownikach jest tosamo wlasnie. u mnie na wyświetlaczu z laptopa w podpisie wszystko jest ok na viście 5600. Wydaje Ci sie ;] Kup okulary ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Czy komuś udało się zainstalować w viscie x64 5600 Sound Blaster Audigy 1? Próbowałem sterowników udostępnionych przez creativa i lipa zarówno z F8 przy starcie z dezaktywacją zabezpieczenia podpisu sterowników jak i bez. Jeśli komuś się udało niech da znać.... U mnie działa już podałem parę stron wcześniej co trzeba zrobić, przy starcie F8 dezaktywacja zabezpieczenia..... instalacja sterów, i teraz przed każdym startem systemu trzeba wciskać F8 wyłączyć zabezpieczenia podpisu sterowników, i powinno działać. Jeśli nie zainstalują sie stery to trzeba ręcznie w menadżerze urządzeń zainstalować stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Zauwazylem ze czcionka w viscie na LCD jest niewyrazna, niejednolitej barwy, lekko rozmyta jak przypadku skalowania obrazu - szczegolnie rzuca sie to oczy przy pracy z tekstem. Zakladam ze to wina sterownikow, ale chcialem sie upewnic czy u was jest podobnie?lol! To się nazywa ClearType - polecam "pogóglać". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) U mnie działa już podałem parę stron wcześniej co trzeba zrobić, przy starcie F8 dezaktywacja zabezpieczenia..... instalacja sterów, i teraz przed każdym startem systemu trzeba wciskać F8 wyłączyć zabezpieczenia podpisu sterowników, i powinno działać. Jeśli nie zainstalują sie stery to trzeba ręcznie w menadżerze urządzeń zainstalować stery. Podane sposoby u mnie nie działają.... na szczęście zrobiłem co innego i pomogło :) A teraz parę słów o wydajność: Doom3 1.3 1024x768x32xAA8xAnizo16xHQxTRAAxGammaAA XP SP2 32bit = 51,6 FPS Vista 5600 x64bit = 44,7 FPS Nieźle ale jak na razie XP dla graczy i to w wersji 32 bit jest.... najlepszy. Edytowane 25 Września 2006 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 lol! To się nazywa ClearType - polecam "pogóglać".niemozliwe... a znasz jeszcze sposob na wylaczenie efektu CT dla wszystkich menu, paska zadan, okien dialogowych itd? bo wyglada na to, ze w tym wypadku CT jest defaultowo always on... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Czy do tej Visty RC1 jest potrzebny jakiś antyvirus? jeśli tak to jaki najlepszy na x64?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek102 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Vista dużo lepiej obsługuje fotograficzne aparaty cyfrowe. Czyta nawet dane EXIF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Vista dużo lepiej obsługuje fotograficzne aparaty cyfrowe. Czyta nawet dane EXIF. hekm :) XP tez czyta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek102 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 hekm :) XP tez czyta :) Gdzie? Ja musiałem instalować osobny programik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Gdzie? Ja musiałem instalować osobny programik. we wlasciwosciach pliku jpg ? :) Edytowane 26 Września 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek102 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 A rzeczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 A rzeczywiście. :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Słuchajcie, może byśmy się przerzucili na Xp-ka - to naprawdę świetny system - szybki, sprawdzony, wszystko obsługuje :lol: I żeby nie było, że OT - ukazał się nowy daemon tools 4.06. Najważniejszą zmianą jest full Vista support :D http://www.daemon-tools.cc/dtcc/download.p...ory&catid=5 Edytowane 26 Września 2006 przez piaskoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Najpierw niech ktos sprawdzi czy rzeczywiscie działa, bo juz raz tak pisali przy okazji innego systemu a nie działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Na forum daemona ktoś zgłosił już problem że niedziała mu z 5728 ale przetestuje to zaraz na własnej skórze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Ja juz przetestowalem i mi dziala na 5728 zadnych problemow instalacja przebiega gladko i szybko :) emulacja smiga tak jak powinna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) A mi póki co niedziła. Edit. Już działa ale konieczna była zamiana pliku cdrom.sys z werji 5728 na 5600. Edytowane 26 Września 2006 przez Plum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...