Stnkk Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 ja mam ten sam problem, nie znalazłem rozwiązania (nie szukałem :))Najgorzej, ze zrobilem format, sformatowalem partycje c: i dalej mi zainstalowal te same sterowniki ;/ GRrrrrr, a na poczatku mialem wszystko ok, to musialem cos doinstalowac ;/ Jak sie tego pozbyc tak zeby przy nastepnej instalacji (jutro) miec standardowe sterowniki tak jak przy pierwszej instalacji. Formata robilem uzywajac standardowego instalatora Visty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavior Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Jak chce zainstalowac stery do SpeedTouch'a 330 to pokazuje mi sie takie cos: Wie ktos ocb? :/ Edytowane 9 Października 2006 przez necro1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Ehh zainstalowalem wersje 32bit i 64bit. Praktycznie zadnej roznicy w dzialaniu nie widze poza tym ze przy wersji 64bit jest o wiele wiecej problemow ze sterowikami :/ Zostaje przy x86 b5728 a dla was ktora wersja jest najstabilniejsza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Najlepsza zawsze ejst najnowsza w przypatku visty oczywiscie chociaz mi rc2 nie dziala :/ :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Dwa dn temu zainstalowalem 64 bitowa bete rc1. Pierwsze wrazenie bylo bardzo pozytywne - system sam zainstalowal sterowniki do calosci sprzetu,pulpit ma calkiem fajny wyglad, uruchamia sie w podobnym czasie co 3d mark o5 :D Minusem jest to,ze wczesniej korzystalem z win2k,ktory byl zainstalowany na e: (c: byla pusta po dawnym xp wiec tam trafila vista) i aktualnie nie moge sprawnie korzystac z obydwu systemow,tzn vista wywala mi wszystkie pliki startowe 2k,zas kiedy skopiuje je ponownie najnowsze dziecko microsoftu za nic w swiecie nie chce zabootowac :mur: Macie jakies pomysly na rozwiazanie tego konfliktu?Zostalem pozbawiony systemu do benchy :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Zauważyłem, że na niektórych stronach www - pod Operą - wykrzacza się styl Aero i przechodzi do stylu Basic. Po wyłączeniu Opery ponownym włączeniu jest ok, ale do czasu, aż wejdę kolejny raz na jakąś stronę, która powoduje ten problem. Jedną z takich stron jest np. http://dobreprogramy.com/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Zauważyłem, że na niektórych stronach www - pod Operą - wykrzacza się styl Aero i przechodzi do stylu Basic. Po wyłączeniu Opery ponownym włączeniu jest ok, ale do czasu, aż wejdę kolejny raz na jakąś stronę, która powoduje ten problem. Jedną z takich stron jest np. http://dobreprogramy.com/. no wiesz Ms nie bedzie zabieral sobie klientow na IE 7.0 robiac dobra kompatybilnosc Visty z innymi przegladarkami. Zawsze dobrze jest zwalic na tworcow tych przegladarek bo napewno nie przyzna sie ze to wina Visty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 aero glass mozna wymusic, jak sie okazuje nawet na aplikacjach takich jak Opera czy Azureus [java]. na dowod zamieszczam screen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Jak ktos sie chce szybko i bez zbednych ceregieli pozbyc visty to polecam programik unlocker , uwalnia kazdy plik spod praw uzytkownika, testowane na fat32 - skasowalem pliki systemowe visty na ntfs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Creative Sound Blaster X-Fi series Vista Beta Driver 2.11.0000 http://us.creative.com/support/downloads/d...p;x=27&y=16 Audigy http://us.creative.com/support/downloads/d...1&details=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Już wiadome kiedy napewno Vista będzie na półkach sklepowych?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Już wiadome kiedy napewno Vista będzie na półkach sklepowych??I kiedy w polskiej wersji językowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 W styczniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stnkk Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Mi sie pokazaly updaty do roznych wersji jezykowych (hiszpanska, niemiecka i jakies inne wszystkich jest chyba 5). Ciekawe czy bedzie tez update do polskiej wersji? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Witam Czy IE 7 dobrze pokazuje wam szybkosc sciagania jakiegos pliku tzn , czy nie zaniza jej ? ( np ciagniecie pelna para , eicie ze ma byc tyle i tyle a IE 7 pokazuje wam troche mniej - np ciagniecie 200KB/s a IE 7.0 pokazuje wam ze tylko 180KB/s) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 to ktos wogole uzywa tego IE ? nie robcie se jaj ludzie. a tak serio to prubowal ktos z Was odpalic gre Rome total War? mi niby sie udalo, ale jest jaksi problem z obrazem -zamiast intro jest ciemny ekran a potem jzu tylko ekran ladowania i nic pozatym. To jak narazie jedyna gra, ktora nie chce sie uruchomic pod Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 @ziupo np. ja będę :] mam już dosyć ff i jego zachłanność na pamięć. az taka wspaniała ta przeglądarka to nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stnkk Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Mi się tam nowy IE podoba ;) Tak samo jak przestałem używać Winampa na rzecz WMP11 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Panowie co mam robic z moim rc2 ??????? nie dziala mi aero i wogole zadna inna kompozycja vista wyglda jak win 98 daje screeny z wygldaem i z ocena sprzetu prosze o pomoc znienilem te klucze w resjestrze a tak prwde mowiac to polowy z nich nie bylo wiec dodalem je recznie ale dalej nie dziala :((((( co robic????? prosze pomocy!!! ps vista nie ejst aktywowany bo jesli nie naprawie tego to bede jechal dalej na 5728 i szkoda mi marnowac klucza na aktywacje. http://img90.imageshack.us/my.php?image=vista1gu4.jpg http://img206.imageshack.us/my.php?image=vista2pq7.jpg Edytowane 15 Października 2006 przez brolly666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Gdyby ktoś był zainteresowany to Microsoft Virtual PC 2007 Beta jest już dostępny i wspiera Vistę w tym wersję 64bit :) http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&am...=0#entry2354948 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutasiek Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 @brolly666 Zacutuje kolege @dem on podal sposob na t areo glass w rc2 bo wiekszosc ludzi ma taki problem Spróbuj zrobić tak: 1. Sprawdź poprawność kluczy: HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\Composition (wartość 1) oraz HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\CompositionPolicy (wartość 2). Start -> Run -> Regedit, a następnie znajdź te 2 klucze i sprawdź czy je masz i ewentualnie mają takie wartości jak powyżej. 2. Uruchom CMD z prawami administratora i wpisujesz: "net stop uxsms", a następnie "net start uxsms". Start -> All programs -> Accessories -> Command Prompt. Uruchamiasz klikając PPM na tym i dajesz Run as administrator. Pomaga na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Robilem juz tak!!! po pierwsze nie mialem tam polowy z tych kluczy mialem tylko default i Composition reszte musial dodac recznie po dodaniu wlacza sie nawet w dwm to net start uxsms ale nic sie eni zmienia bez wzgledu na to czy wpisze stop czy syart. nawet w control panelu gdy klikam na displey seting to sie nie odpala wogolle :( co mam robic??? POMOCY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutasiek Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 A wlaczyles kompozycje w uslugach??wlacz i ustaw na automatyznie.pozniej reebot kompa wybierasz skurke windows vista a nie windows normal czy jakos tak.pozniej robisz co kolega wyzej napisal.jak przelacze sie z servera 2003 na viste to zriobie screeny.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Ja wogole nie moge wlaczyc zadnych ustawien ekranu kliam na display settings i nic sie nei dzieje nie otwiera sie zadne okno :/ to samo jest jak klikam Theme, screen saver i Window color and appearance :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutasiek Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Tez tak mialem a do wlasciwosci ekranu wchodzilem przez panel sterowania albo przez start w jakis tam ustawieniach bo takto mi okno zadne niewyskakiwalo.pomogl format i postawienie visty od nowa,niestusuj zadnych tam ulepszen systemu np z xp.net.pl zrobilo mi sie wlasnie po takim czyms. A reszte wes zobie ustaw tak 1. 2. 3. Pozniej zrob reszte od kolegi @dem i reboot systemu.a menadzerze urzadzen jak grafe ci pokazuje twoja czy vga jak vga tomus stawiac system od nowa niepomoga zadne uaktualnienia sterow do grafy.mielem tak po zmiane grafy z 4 mx na 6600.pozdro Edytowane 15 Października 2006 przez Lutasiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Dzieki ale mialem juz tam ustawione na automatic i nadal nie moge wejsc w theme w control panelu! Karta pokazuje mi moja a system stawialem juz od nowa z 3 razy! moze to byc wina plytki?? zaden bload ani nic przy instalacji nie wyskakuje ale kto wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutasiek Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 a ogolnie mozesz wejsc do okna Control Panel\Personalization ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Moge ale nie moge wejsc nigdzie indziej jak w opcje myszki i zmiany tapety :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK SEBATH Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Wie ktoś jak atywować Viste? Jak che to robić automatyczna akywacje to wyskakuje error... Co robić? (Vista 5728) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutasiek Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 a masz swoj unikalny klucz zMs czy masz jakis z torenta lub jakiejs innej stronki??.jak niemasz swojego to nie zarejestrujesz.nadal mozna pobrac klucz z MS do visty.ty lko troche trzeba pokombinowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...