Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam ten sam problem, nie znalazłem rozwiązania (nie szukałem :))

Najgorzej, ze zrobilem format, sformatowalem partycje c: i dalej mi zainstalowal te same sterowniki ;/ GRrrrrr, a na poczatku mialem wszystko ok, to musialem cos doinstalowac ;/ Jak sie tego pozbyc tak zeby przy nastepnej instalacji (jutro) miec standardowe sterowniki tak jak przy pierwszej instalacji. Formata robilem uzywajac standardowego instalatora Visty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa dn temu zainstalowalem 64 bitowa bete rc1. Pierwsze wrazenie bylo bardzo pozytywne - system sam zainstalowal sterowniki do calosci sprzetu,pulpit ma calkiem fajny wyglad, uruchamia sie w podobnym czasie co 3d mark o5 :D

Minusem jest to,ze wczesniej korzystalem z win2k,ktory byl zainstalowany na e: (c: byla pusta po dawnym xp wiec tam trafila vista)

i aktualnie nie moge sprawnie korzystac z obydwu systemow,tzn vista wywala mi wszystkie pliki startowe 2k,zas kiedy skopiuje je ponownie najnowsze dziecko microsoftu za nic w swiecie nie chce zabootowac :mur: Macie jakies pomysly na rozwiazanie tego konfliktu?Zostalem pozbawiony systemu do benchy :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem, że na niektórych stronach www - pod Operą - wykrzacza się styl Aero i przechodzi do stylu Basic. Po wyłączeniu Opery ponownym włączeniu jest ok, ale do czasu, aż wejdę kolejny raz na jakąś stronę, która powoduje ten problem.

Dołączona grafika

Jedną z takich stron jest np. http://dobreprogramy.com/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem, że na niektórych stronach www - pod Operą - wykrzacza się styl Aero i przechodzi do stylu Basic. Po wyłączeniu Opery ponownym włączeniu jest ok, ale do czasu, aż wejdę kolejny raz na jakąś stronę, która powoduje ten problem.

Jedną z takich stron jest np. http://dobreprogramy.com/.

no wiesz Ms nie bedzie zabieral sobie klientow na IE 7.0 robiac dobra kompatybilnosc Visty z innymi przegladarkami. Zawsze dobrze jest zwalic na tworcow tych przegladarek bo napewno nie przyzna sie ze to wina Visty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ktos wogole uzywa tego IE ? nie robcie se jaj ludzie.

a tak serio to prubowal ktos z Was odpalic gre Rome total War?

mi niby sie udalo, ale jest jaksi problem z obrazem -zamiast intro jest ciemny ekran a potem jzu tylko ekran ladowania i nic pozatym.

To jak narazie jedyna gra, ktora nie chce sie uruchomic pod Vista.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co mam robic z moim rc2 ??????? nie dziala mi aero i wogole zadna inna kompozycja vista wyglda jak win 98 daje screeny z wygldaem i z ocena sprzetu prosze o pomoc znienilem te klucze w resjestrze a tak prwde mowiac to polowy z nich nie bylo wiec dodalem je recznie ale dalej nie dziala :((((( co robic????? prosze pomocy!!! ps vista nie ejst aktywowany bo jesli nie naprawie tego to bede jechal dalej na 5728 i szkoda mi marnowac klucza na aktywacje.

Dołączona grafika

http://img90.imageshack.us/my.php?image=vista1gu4.jpg

Dołączona grafika

http://img206.imageshack.us/my.php?image=vista2pq7.jpg

Edytowane przez brolly666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@brolly666 Zacutuje kolege @dem on podal sposob na t areo glass w rc2 bo wiekszosc ludzi ma taki problem

Spróbuj zrobić tak:

1. Sprawdź poprawność kluczy: HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\Composition (wartość 1) oraz HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\CompositionPolicy (wartość 2).

Start -> Run -> Regedit, a następnie znajdź te 2 klucze i sprawdź czy je masz i ewentualnie mają takie wartości jak powyżej.

2. Uruchom CMD z prawami administratora i wpisujesz: "net stop uxsms", a następnie "net start uxsms".

Start -> All programs -> Accessories -> Command Prompt. Uruchamiasz klikając PPM na tym i dajesz Run as administrator.

Pomaga na 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robilem juz tak!!! po pierwsze nie mialem tam polowy z tych kluczy mialem tylko default i Composition reszte musial dodac recznie po dodaniu wlacza sie nawet w dwm to net start uxsms ale nic sie eni zmienia bez wzgledu na to czy wpisze stop czy syart. nawet w control panelu gdy klikam na displey seting to sie nie odpala wogolle :( co mam robic??? POMOCY!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak mialem a do wlasciwosci ekranu wchodzilem przez panel sterowania albo przez start w jakis tam ustawieniach bo takto mi okno zadne niewyskakiwalo.pomogl format i postawienie visty od nowa,niestusuj zadnych tam ulepszen systemu np z xp.net.pl zrobilo mi sie wlasnie po takim czyms.

A reszte wes zobie ustaw tak

1.

Dołączona grafika

2.

Dołączona grafika

3.

Pozniej zrob reszte od kolegi @dem

i reboot systemu.a menadzerze urzadzen jak grafe ci pokazuje twoja czy vga jak vga tomus stawiac system od nowa niepomoga zadne uaktualnienia sterow do grafy.mielem tak po zmiane grafy z 4 mx na 6600.pozdro

Edytowane przez Lutasiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki ale mialem juz tam ustawione na automatic i nadal nie moge wejsc w theme w control panelu! Karta pokazuje mi moja a system stawialem juz od nowa z 3 razy! moze to byc wina plytki?? zaden bload ani nic przy instalacji nie wyskakuje ale kto wie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi