Stnkk Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Mam ja Radeona 9250 i Vistę.Po polsku to będzie ja mam, albo mam bez tego ja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 gdzieś posiałem klucz :? czy jest jakiś sposób, aby go odzyskać? może ktoś pomoże na PW :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Szukaj w meilach. Jak rejestrowałes sie raz to nadal chyba mozna jeszcze drugi dostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 no właśnie problem z tym, że maile poszły do kosza z formatem :| możesz podesłać linka do strony gdzie się mam zalogować i prosić o drugiego keya, bo już ich tyle dzisiaj odwiedziłem, że się pogubiłem :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/preview.mspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ktos wie, czy funkcja strowania glosowego bedzie przetlumaczona na jezyk polski?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 no dobra ale co dalej :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 No "Download now" > poland >go ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 i co dalej :> Viste to ja mam, problem z kluczem :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Moj klucz, skonczylem zabawe z tym systemem: q47xp-ht8b6-pwbjy-d3rvj-wwvmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 i co dalej :> Viste to ja mam, problem z kluczem :-| Normalnie tam powinno wyswietlic info o kluczu lub ze juz wiecej nie dostaniesz i linki do visty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Moj klucz, skonczylem zabawe z tym systemem: q47xp-ht8b6-pwbjy-d3rvj-wwvmydzięki ath B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Planuję w przyszłości zakup Vista Home Basic 64bit ale mam pytanie. Rozumiem, że nie ma w nim Aero Glass tylko jest Aero Express czyli te same kształty np. okien ale brak efektu glass i blur oraz możliwości konfiguracji tych bajerów :?: Ale jest dostępna możliwość zmiany wielkości ikonek na pulpicie. Dobrze myślę :?: Musiałbym zainstalować jeszcze raz Vistę, a image'a już wywaliłem :-| Na dodatkach typu Media Center, Movie Maker inne takie mi nie zależy. W Komputroniku piszą o możliwości otrzymania vouchera do wykupienia aktualizacji XP do Visty: Uaktualnienie do Windows Vista ! 2006-10-27 Wszystkie osoby, które zakupią oryginalny system Microsoft Windows XP Professional Edition oem, Windows XP Media Center Edition oem oraz Windows XP Tablet PC Edition oem, będą mogli uaktualnić system do porównywalnej wersji systemu Windows Vista, ponosząc jedynie koszt nominalny oprogramowania oraz koszty wysyłki i obsługi (około 10 Euro). Każdy użytkownik otrzyma przy zakupie tych systemów Voucher, uprawniający go do aktualizacji. Promocja trwa od 26.10.2006 do 15.03.2007 r. Kupujący muszą zrealizować oferty do 31 marca 2007 r. Hmm może nawet opłacalne, najtańszy Media Center to około 340 zł + 10 Euro to wychodzi około 380 zł. Info na stronie MS: http://www.microsoft.com/windowsvista/getr...essupgrade.mspx Edytowane 30 Października 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Panowie co mam robic z moim rc2 ??????? nie dziala mi aero i wogole zadna inna kompozycja vista wyglda jak win 98 daje screeny z wygldaem i z ocena sprzetu prosze o pomoc znienilem te klucze w resjestrze a tak prwde mowiac to polowy z nich nie bylo wiec dodalem je recznie ale dalej nie dziala :((((( co robic????? prosze pomocy!!! ps vista nie ejst aktywowany bo jesli nie naprawie tego to bede jechal dalej na 5728 i szkoda mi marnowac klucza na aktywacje. http://img90.imageshack.us/my.php?image=vista1gu4.jpg http://img206.imageshack.us/my.php?image=vista2pq7.jpg Kurde ten test wydajności jakiś zrąbany jest. Sprzęt z podpisu i mam taki sam wynik jak ty. Najniższa wartość mam na pamięciach 4,2. procek chyba 4,9 a grafa 5,8. Wogóle coś daje ten test ? Czy jest tylko czysto informacyjny ? Mam jeszcze problem z dźwiękiem a dokładnie z subwoferem. Zainstalowałem sterowniki do audigy2, dźwięk działa na 5 głośnikach a sub cichy :/ Ma może ktoś pomysł co zrobić ? Mam wersję Vista RC2 5744 Edytowane 3 Listopada 2006 przez PawelDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Sprzęt jak w podpisie, testowałem na R9600xt, R9500pro i R9550 - stery Catalysty (z CCC), jak i zwykłe "windowsowe". Problem wygląda tak - włączam jakąś pełnoekranową grę (d3d / ogl - bez różnicy) i po 5-7 minutach gra zawiesza się i albo pokazuje się niebieski ekran (nie bsod, tylko po prostu cały niebieski), albo wyłacza się monitor (kontrolka monitora zmienia barwę z zielonej na żółtą). Pod XP wszystko jest w porządku, a pod Vistą nie za bardzo :) - gdzie szukac problemu ? Jakiś konflikt sprzętowy czy to może wina grafiki ? Edit: Dodam jeszcze, że wyłączyłem sporo usług - głównie Aero i ten śmieszny pasek z boku (usług znanych mi z XP, ale także innych głównie odnośnie sieci) - ale to raczej nie to... Edytowane 4 Listopada 2006 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Zamówiłem Windows'a Media Center Edition wraz z kuponem na Vistę. Za około 10 Euro mogę stać się posiadaczem Visty home Premium :) Szkoda tylko, że 32 bit, ale dobre i to, przynajmniej zaoszczędzę na sofcie do tunera (ta #@$@! Powercinema nieźle dała mi się we znaki). Czy build 5840 będzie ostatnim RC2 przed RTM :?: Czy to już RTM, który ma trafić tłoczni :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Witam Czy ktoś wie jak w sterownikach nvidia, można korygować wartości gamma i sharpness?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Czy build 5840 będzie ostatnim RC2 przed RTM :?: Czy to już RTM, który ma trafić tłoczni :?: Niby RTM to 5920 , ale ostatni finalny build to 6000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Na stronie ati.amd.com pojawiły się już sterowniki do grafy do RC2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Te stery sa juz do Visty RTM. http://www.purepc.pl/node/736 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Mam takie pytanie - jak myslicie lepiej bedzie kupic Viste 32 bit czy 64? mam X2 4400 jak myslicie czy rozwoj oprogramowania bedzie szedl bardziej pod 64 niz pod 32? wydaje mi sie ze na razie bedzie latwiej ze sterami pod 32 bit a wieksza wydajnosc pod 64 to narazie niestety kilka programow ... Co wy planujecie 64 czy 32? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Na moje oko ;) 64bity cos za wolno wchodza pod nasze strzechy mysle ze Vista 64bit to moze bedzie i dobra ale za 1,5 roku :/ Czy ktos moze powiedziec czy jak posiadam klucz do wersji RC1 czy zadziala z najnowsza wersja RC2 5744 czy takowa wersja bedzie chodzic bez zadnych problemow ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 bylo juz 1000 razy, klucz z beta dziala w rc1 i rc2 tak samo uwazam, ze lepszym rozwiazaniem bedzie kupienie visty 32bit, zaoszczedzisz sobie kupe problemow wedlug mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 pudełko windows vista :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 bylo juz 1000 razy, klucz z beta dziala w rc1 i rc2 tak samo uwazam, ze lepszym rozwiazaniem bedzie kupienie visty 32bit, zaoszczedzisz sobie kupe problemow wedlug mnie Nie do końca. Otrzymałem klucz do RC1 - ściągnąłem builda 5600 i działało ok. Zauważyłem, że pojawił się build 5840 i podczas instalacji wpisałem keya od RC1 i kaplica. Wpisywałem też inne, starsze keye i to samo. Dodam, że wszystkie keye są oryginalne i dostałem je podczas ściągania ze strony MS albo mailem. Po zakupie XP MCE jestem skazany Vistę Home Premium 32bit (kupon). Ale tak jak wspomniał kucyk można sobie zaoszczędzić trochę kłopotów - głównie ze sprzętem i driverami. Lepiej na drugiej partycji czy wirtualnym PC postawić sobie 180-dniowego WinXP 64bit jak zajdzie potrzeba i po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Na 5840 ma prawo nie działac. To nie jest RC, a tymbardziej nie jest buildem dla kazdego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Panowie. Ja mam takie pytanko. Ostatnio można było poczytać info, że microsoft ostrzega programistów przed spadkiem wydajności o ok. 15% w grach DX9, ponieważ Aero będzie działał cały czas w tle. No ale logicznie myśląc to powinniśmy odzyskać te 15% przełączając się na standardowy pulpit prawda? A może po prostu Vista będzie działać wolniej w DX9 i stąd te uprzedzenia? Co o tym sądzicie? PS. Jeśli to już było to wybaczcie. Dzisiaj już nie mam siły czytać kilkunastu stron. ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 mysle, ze to jedna wielka na dodatek glupia sciema :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Dla zainteresowanych zakupem XP wraz kuponem (voucher) na Vistę. W pudełku znajduje się kartka z krótkimi informacjami nt. licencji, upgrade'u itp. Zawiera też Redemption Number pewnie potrzebny podczas wypełniania zamówienia. http://upgradeweb.moduslink.com/vista Na tej stronie od 13 listopada, można składać zamówienie na Vistę. Czas oczekiwania od 6-8 tygodni. Z kartki wynika, że będzie można zapłacić tylko kartą kredytową. Witamy i gratulujemy zakupu nowego komputera z logo Windows Vista™ Capable PC z zainstalowanymi wstępnie wersjami oprogramowania Microsoft® Windows® XP i/lub Microsoft® Office 2003. Ogólne udostępnienie systemu Windows Vista oraz 2007 Office System planowane jest na styczeń 2007. Wkrótce po tym terminie powinieneś otrzymać od nas potwierdzenie złożonego na tej stronie internetowej zamówienia dotyczącego zakupu nowej wersji programu. Edytowane 8 Listopada 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 To ze Vista zabierze 15-20% wiecej zasobow peceta w stosunku do windowsa XP to przeciez normalka , system zajmuje kilkukrotnie wiecej miesca na HD i z 2x wiecej Ramu Co do gier DX9 pod Vista tez chyba nikogo nie zdziwi to ze beda one chodzic wolniej skoro jak pisalem wyzej sam system znacznie bardziej obciazy naszego peceta :/ ot cena postepu Bez 2 GB Ramu dualcore cpu i grafy DX10 poprostu nalezy zapomniec o graniu w tym systemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...